سئو چیست

سئو چیست

سئو (به انگلیسی : SEO) و مخفف شده عبارت: Search Engine Optimization به معنای افزایش کمیت و کیفیت ترافیک ورودی کاربران به وب سایت از طریق نتایج جستجو در گوگل است.

اما در سئو چه اتفاقاتی برای یک سایت می افتد؟

1- بهبود کیفیت ترافیک سایت: با بهینه سازی سایت شما می توانید کاربرانی را به سمت سایت خود جذب کنید که دقیقا به دنبال خدمات و محصولات شما هستند. در این حالت شانس تبدیل شدن این کاربران به مشتری برای شما بسیار بیشتر خواهد بود نسبت به حالتی که یک کاربر به صورت تصادفی یا با جستجو عبارت های غیر مرتبط، شما را در گوگل پیدا کرده است.

2- افزایش مقدار ترافیک سایت: زمانیکه سایت شما سئو می شود، با عبارت های مناسب حوزه ی فعالیتتان در نتایج سرچ گوگل دیده می شوید. در این حالت کاربران بیشتری صفحات سایت شما را در گوگل می بینند و بر روی آن کلیک می کنند.

خواندن این مقاله را از دست ندهید: چگونه رتبه ی 1 گوگل شویم

ساز و کار سئو چیست؟

شاید برای پاسخ به این سوال در ذهنتان اینگونه تصور کنید که موتور جستجو با وارد کردن عبارت کلیدی مورد نظر شما، لیستی از نتایج را که مرتبط با سوال یا عبارت کلیدیتان است، در مقابل شما قرار می دهد.

این ساز و کار کاملا درست است و در واقع یک تعریف ساده از سئو است، اما آیا تا به حال به این موضوع فکر کرده اید که پشت پرده ی سئو وب سایت ها چه فرایند هایی وجود دارد؟

اگر اطلاعی از این موضوع ندارید، در اینجا ما سعی می کنیم ساز و کار سئو را برای شما بهتر و شفاف تر توضیح دهیم:

گوگل یا هر موتور جستجو دیگر، از تعداد زیادی ربات تشکیل شده است که در بین میلیون ها وب سایت (Crawl) یا خزش می کنند و تمام اطلاعات مربوط به محتوای موجود در هر صفحه وب را به دست می آورند. سپس این اطلاعات را در قالب دیتای 0 و 1 و قابل فهم درک برای موتور جستجو درآورده و موتور جستجو صفحه ی مورد نظر را ایندکس (Index) می کند. (هر صفحه ی وب سایت به عنوان یک شاخص یا همان ایندکس، برای بررسی موتور جستجو قرار می گیرد.)، سپس دیتای موجود در هر صفحه با الگوریتم های موتور جستجو تطبیق داده می شود و اطلاعات حاصل از آن به صورت نتایج جستجو رتبه بندی شده برای کاربران، استخراج می شود. 

سئو برای گوگل چگونه انجام می شود؟

گوگل بیش از 200 عامل را برای رتبه بندی صفحات وب در نظر دارد. البته برخی می گویند فاکتورهای رتبه بندی گوگل بسیار بیشتر از این تعداد است، اما نکته ای که وجود دارد این است که هیچکس نمی داند که این فاکتورها دقیقا چه چیز هایی هستند. اما برخی از این فاکتورها برای سئوکاران مشخص شده است و دلیل آن هم این است که گوگل تا حدی عوامل رتبه بندی خود را اعلام می کند و سئو کاران متخصص نیز با آزمون و خطا بسیاری از فاکتورهای رتبه بندی گوگل را شناسایی می کنند.

از آنجاییکه گوگل در حدود 92 درصد از سهم بازار موتورهای جستجو را دارد، بنابراین سئو در گوگل، اولویت خواهد بود.

در ادامه به تعدادی از مهم ترین عوامل رتبه بندی از نگاه گوگل اشاره می کنیم:

خزش پذیری محتوا  (Crawlability)

پیش از آنکه گوگل بتواند محتوا شما را رتبه بندی کند، باید از وجود آن اطمینان حاصل کند. گوگل از چند روش برای کشف مطالب جدید استفاده می کند. ساده ترین روشی که گوگل استفاده می کند، کراول یا خزش است.

در واقع ربات های گوگل با بررسی میلیون ها صفحات وب و ارتباطی که از طریق لینک با یکدیگر ایجاد کرده اند، صفحات وب سایت ها را بررسی می کنند.

فرض کنید آدرس صفحه ی اصلی وب سایت B در وب سایت A گذاشته شده است. در این حالت ربات های گوگل با دیدن سایت A وارد صفحه ی اصلی وب سایت B نیز می شوند و از طریق لینک های درونی سایت B، سایر صفحات سایت B را خزش می کنند. با اتمام خزش، اطلاعات هر صفحه سایت B به صورت شاخص (ایندکس) در می آید و برای بررسی و مطابقت با الگوریتم های گوگل مورد بررسی قرار می گیرد.

خواندن این مقاله را از دست ندهید: همه چیز درباره لینک سازی داخلی

برخی عوامل در وب سایت ها باعث توقف خزش ربات های گوگل می شوند که عبارتند از:

1- لینک سازی داخلی ضعیف: گوگل با تکیه بر ساختار لینک سازی داخلی سایت، در آن خزش می کند. در صورتیکه ساختار لینک سازی داخلی سایت ضعیف باشد، خزش ربات های گوگل با مشکل مواجه می شود.

2- لینک های داخلی نو فالو (Nofollow): در صورتیکه در لینک های داخلی سایت، تگ نو فالو استفاده شود، گوگل صفحه ی مربوط به آن لینک را خزش نمی کند.

3- وجود تگ نو ایندکس در هدر سایت (Noindex): تگ نو ایندکس اگر در تگ هدر سایت قرار بگیرد، موجب عدم بررسی صفحات سایت توسط گوگل می شود.

4- بلاک شدن در فایل Robot.txt: فایل robot.txt به گوگل می گوید در چه صفحاتی خزش کند. در صورتیکه صفحاتی در این فایل مسدود شود، گوگل این صفحات را خزش نمی کند.


وب سایت باید برای ربات های گوگل خزش پذیر باشد

موبایل فرندلی (Mobile-friendliness)

در حال حاضر 63% جستجو ها در گوگل از طریق موبایل انجام می شود .و این مقدار هر سال افزایش پیدا می کند. به دلیل بالا بودن این آمار، گوگل فاکتور موبایل فرندلی بودن سایت را جزو عوامل رتبه بندی سایت ها در سئو اعلام کرده است.

همچنین گوگل با معرفی الگوریتم mobile first indexing در سال 2018 اعلام کرد که ورژن موبایل را برای ایندکس کردن و رتبه بندی استفاده می کند.

گوگل نیز برای بررسی موبایل فرندلی بودن وب سایت، ابزاری تحت عنوان Google’s mobile-friendly testing tool. دارد که با کمک آن می توانید، وب سایت را بررسی کنید.

سرعت صفحات (Page Speed)

این فاکتور مشخص می کند که سرعت لود یک صفحه ی وب بر روی موبایل و دسکتاپ چقدر است؟

گوگل به دنبال افزایش رضایت کاربران خود است. صفحاتی که سرعت لود آن ها کند است، موجب نارضایتی کاربر از صفحه ی وب مورد نظر می شود. بنابراین گوگل نیز به صفحات با سرعت لود نامناسب امتیاز منفی می دهد. سرعت صفحات وب مورد نظر را می توانید با ابزار  Google’s Page speed Insights tool بررسی کنید.

بک لینک (Backlink)

یکی از الگوریتم های رتبه بندی گوگل Page Rank نام دارد. در واقع در این الگوریتم گوگل به اعتباری که وب سایت شما از سایر وب سایت ها دریافت می کند، استناد خواهد کرد. گوگل هر بک لینک را به عنوان یک رای در نظر می گیرد که هر چه تعداد و کیفیت آن بالاتر باشد، رتبه ی صفحه ی وب مورد نظر نیز بالاتر خواهد بود.

اعتبار (Authority)

یکی از راه هایی که اعتبار یک صفحه ی وب را بالا می برد، تعداد و کیفیت بک لینک هایی است که به آن صفحه زده می شود. البته  راه های دیگری نیز برای بالا بردن اعتبار صفحات وجود دارد برای مثال: با لینک سازی داخلی از صفحات قوی تر به صفحه ی ضعیف تر، میتوانید اعتبار آن صفحه را تا حدی بالا ببرید.

یکی از روش های سنجش Domain Authority وب سایت، استفاده از ابزار Moz است. اطلاعات اولیه که این ابزار ارائه می کند رایگان است؛ اما برای دیدن جزئیات بیشتر باید از پلن های غیر رایگان آن استفاده کنید. به طور کلی دامین آتوریتی 40 تا 50، یک مقدار متوسط است و اگر بین 50 تا 60 باشد، کاملا خوب است و عدد بالای 60 بسیار بهتر خواهد بود، اما به ندرت وب سایت هایی به این عدد می رسند.

محتوا با کیفیت (Content Quality)

گوگل همواره در تلاش بوده است که بهترین و با کیفیت ترین محتوا را به کاربران خود نمایش دهد. در واقع در تولید محتوا سایت باید به 3 اصل مهم: اعتبار، تخصص و قابل اعتماد بودن محتوا، توجه بسیار زیادی کنید. علاوه بر این ها، روش های دیگری نیز وجود دارد که به افزایش کیفیت محتوا شما کمک می کند:

1- جملات و پاراگراف های خود را به صورت کوتاه بنویسید.
2- به منابع ارزشمندی که در مقاله اشاره می کنید، لینک بدهید. نگران نباشید با این کار شما رضایت کاربران را در نظر گرفته اید و یک مقاله ارزشمند تر تولید می کنید که میتواند برای مخاطبین شما مفید باشد.
3- از تصاویر، نقل قول ها، پادکست، ویدئو و... برای جذابیت های بصری بیشتر و انتقال بهتر مفاهیم سایت استفاده کنید.
4- اصل تازگی در محتوا را رعایت کنید. از کپی کاری به شدت اجتناب کنید و سعی کنید محتوای جدید و تازه برای برای کاربران و گوگل منتشر کنید.

برای بالا بردن سرعت ایندکس گوگل باید محتوا با کیفیت تولید کرد

جمع بندی

دانستن فاکتورهایی که در رتبه بندی گوگل موثر هستن، برای موفقیت در سئو ضروری است. همچنین الگوریتم های گوگل به صورت پیوسته در حال تغییر و به روز رسانی هستند، بنابراین هیچ تضمینی وجود ندارد که هر آنچه امروز برای سئو و رتبه بندی سایت مهم است، سال آینده نیز اهمیت داشته باشد.

البته خیلی هم نگران این موضوع نباشید، چون فاکتورهای اساسی تاثیر گذار در سئو مانند: بک لینک، ساختار لینک سازی داخلی، اعتبار صفحه، در طول سال ها تکمیل شده و به جزئیات آن اضافه شده است، اما هیچ گاه از بین نرفته اند...


امتیاز 4.9
از 5
1747 رای

نظرات

ارسال نظر

    • مردم و لبخندها
      حیوانات و طبیعت
      غذا و نوشیدنی
      فعالیت‌ها
      سفر و مکان
      اشیاء
      نمادها
      پرچم‌ها
عکس خوانده نمی‌شود
ارتباط با آنیز وب

جهت ارتباط با کارشناس فنی یا فروش و ارسال داکیومنت پروژه و دریافت مشاوره رایگان از طریق روش های زیر با ما ارتباط داشته باشید.

ارتباط با ما