موتورهای جستجو به وب سایتهایی که نرخ کلیک خوب دارند، رتبه ی بهتری می دهند. در حقیقت هر چه تعداد کلیک یک سایت بیشتر باشد، درآمد بیشتری نیز از موتورهای جستجوگر به دست می آورد. همچنین مقدار CTR برای افرادی که در زمینه تبلیغات فعالیت می کنند، نیز مهم است. در واقع مقدار CTR یک شاخص برای اندازه گیری میزان موفقیت کمپین های تبلیغاتی است.
این جوک کمی عجیب است اما حقیقت دارد. در واقع صفحه ی اول گوگل تنهای مکانی است که می تواند برای سایت شما ترافیک طبیعی ایجاد کند و قرارگیری در صفحه ی دوم برای سئو قابل قبول نیست.
بررسی ها نشان می دهد که صفحاتی با جایگاه بالاتر (بهتر) نرخ کلیک بیشتری دارند.
در واقع شما می توانید با تولید محتوا مرتبط با سوالات کاربران نظر کاربر را به سمت خود جلب کرده و نرخ کلیک خود را افزایش دهید. البته این موضوع به این سادگی ها هم که گفته شد نیست. در ادامه تکنیک هایی برای افزایش یا بهبود نرخ کلیک در سئو سازی سایت برای شما توضیح می دهیم. پس تا انتهای مقاله همراه ما باشید.
نرخ کلیک (CTR) چیست؟
به بیان ساده، CTR (Click Through Rate) یا به (فارسی: نرخ کلیک) نشان می دهد از چند درصد نمایش سایت شما (Impressions) در موتورهای جستجو کاربر بر روی آن کلیک کرده است. برای مثال اگر یکی از صفحات سایت شما 1000 بار نمایش داده شده باشد و فقط 1 بار بر روی آن کلیک شده باشد، نرخ کلیک آن 0.1 درصد است. اگر CTR بالا باشد، کاربران متوجه می شوند که تبلیغ شما بسیار مرتبط با موضوع مورد جستجو آن ها است. مقدار CTR از طریق فرمول زیر به دست می آید:
(CTR: clicks ÷ impressions)اطلاعات مربوط به میزان CTR را می توان از بخش Performance ابزار Google Search Console به دست آورد. این مقدار به صورت درصد نمایش داده می شود. مقدار نرخ کلیک برای هر کلمه ی کلیدی سایت یا هر صفحه می تواند مقدار متفاوتی باشد.
چرا CTR در سئو اهمیت دارد؟
اگر شما برای کلمات کلیدی وب سایت خود در گوگل جایگاه های خوبی دارید که این موضوع بسیار خوب است اما همیشه جایگاه خوب، بازدید بالا از سایت را نمی تواند تضمین کند.
آن چیزی که در سئو مهم است این است که چند نفر بر روی سایت شما کلیک می کنند و از سایت سریعا خارج نمی شوند. در واقع هدف شما باید جذب بازدید کنندگانی باشد که به مشتری تبدیل می شوند.
گوگل نیز در اطلاعیه های مختلفی که در رابطه با تاثیر نرخ کلیک در سئو منتشر می کند، اعلام کرده است که CTR از فاکتورهایی نیست که تاثیر مستقیم بر روی سئو سایت داشته باشد، اما داشتن CTR خوب می تواند به سئو صفحه ی سایت کمک کند.
چگونه می توان CTR سایت را افزایش داد؟
برخی از متخصصین سئو می گویند از آنجاییکه CTR یک فاکتور مستقیم برای سئو وب سایت نیست، پس نیازی به صرف زمان برای بهبود آن هم نیست و به جای آن، زمان خود را برای روش های دیگر مانند بک لینک سازی داخلی و خارجی صرف می کنند. در صورتیکه این دیدگاه درستی نیست! چرا که هدف نهایی ما از سئو سایت این است که کاربران در میان انبوهی از نتایج گوگل تنها بر روی سایت ما کلیک کرده و به مشتری های بالفعل برای برندمان تبدیل شوند. در نتیجه بهبود نرخ کلیک (CTR) خود یک روش بسیار خوب برای رسیدن به این هدف است.
در ادامه به روش های موثری برای افزایش CTR اشاره کرده ایم:
1- استفاده از کلمات کلیدی طولانی
استفاده از کلمات کلیدی طولانی یک بخش مهم در سئو سایت است. با استفاده از کلمات کلیدی طولانی و ادغام آن ها در محتوا وب سایت، می توان میزان جستجو های ارگانیک را افزایش داد.
برای مثال کاربری که عبارت "خرید دوچرخه کوهستانی" یا "خرید دوچرخه بچگانه دخترانه" را جستجو می کند، قصد خرید اینترنتی دارد، اما کاربری که عبارت "دوچرخه" را جستجو می کند، لزوما قصد خرید ندارد. بنابراین با استفاده از کلمات کلیدی طولانی می توانیم شانس کلیک و بازدید مشتریان از سایت خود و در نتیجه CTR را افزایش دهیم.
2- نوشتن توضیحات متا جذاب و حرفه ای
متا تگ توضیحات یا همان Meta Description به بازدیدکنندگان شما می گوید که محتوا شما در رابطه با چه موضوعی است و آیا می توانند پاسخ سوالات خود را در سایت شما پیدا کنند یا خیر. نوشتن توضیحات متا جذاب، می تواند میزان CTR سایت را افزایش دهد.
توضیحات متا 160 کاراکتر دارد که شما با استفاده از این تعداد کاراکتر باید به کاربر خود بگویید که محتوا قرار هست چه اطلاعاتی را در اختیار وی قرار داده و به چه سوالاتی پاسخ دهد. همچنین آوردن کلمه ی کلیدی مرتبط با محتوا در توضیحات متا را فراموش نکنید.
3- استفاده از استراکچر دیتا (Structured Data)
استفاده از استراکچر دیتا (Structured Data) می تواند تاثیر بسیار خوبی بر روی CTR داشته باشد. وب سایت هایی که از استراکچر دیتا برای طبقه بندی اطلاعات خود استفاده می کنند، می توانند نرخ کلیک بهتری داشته باشند. در واقع استراکچر دیتا با نمایش متمایز و منحصر به فرد وب سایت ها در نتایج گوگل، باعث جلب نظر کاربران و افزایش احتمال کلیک آن ها می شوند.
برای مثال وقتی در گوگل عبارت "فیلم های اسکار 2020" را جستجو می کنیم، نمایش فیلم ها را به صورت زیر در باکس های جداگانه با یک سری اطلاعات مشخص مشاهده می کنیم:
البته با سرچ این عبارت به زبان انگلیسی نمایش فیلم های اسکار 2020 دقیق تر خواهد بود.
بدون استراکچر دیتا وب سایت شما در میان انبوهی از نتایج SERP به خوبی دیده نخواهد شد.
4- استفاده از URL های توصیفی
آدرس صفحه از جمله مکان هایی است که شما می توانید در آن از کلمه کلیدی مورد نظر خود استفاده کنید و جزو فاکتورهایی است که میتواند تاثیری هر چند اندک بر روی بهبود CTR داشته باشد.
طول، مسیر و دسته بندی آدرس صفحه از جمله مواردی است که می تواند در نتایج جستجو تاثیر بگذارد. برای مثال با جستجو عبارت "خرید گیتار" دو وب سایت در صفحه اول در نتایج گوگل دیده می شود که وب سایت اول (ساز کالا) آدرس، "تمامی محصولات" است و در سایت دوم (تهران ملودی) آدرس، " گیتار" است. در این حالت اگر کاربر دقت بیشتری داشته باشد، احتمالا بر روی لینک دوم کلیک خواهد کرد چرا که با کلیک بر روی لینک دوم، این احتمال را می دهد که می تواند تمامی گیتارها با برند های مختلف را ببیند اما در آدرس اول ممکن است لیست تمامی سازها به همراه تعدادی گیتار دیده شود. در واقع سایت دوم با ایجاد دسته بندی گیتار، حرفه ای تر و تخصصی تر در عبارت " خرید گیتار " در نتایج گوگل برای کاربر دیده می شود.
زمانی که می خواهیم اقدام به انتشار محتوا در سایت خود کنیم باید بتوانیم دسته ها و زیر دسته های مناسبی برای سایت و ارسال مطالب خود ایجاد کنیم. این روش به مشتریان کمک می کند که بتوانند با بخش های مختلف سایت شما بهتر آشنا شوند و محصول یا خدمت مورد نظر خود در سایت را بهتر پیدا کنند. همچنین موتورهای جستجو می توانند سایت را بهتر خزش و ایندکس کنند.
5- Title صفحات را بهینه بنویسید
اولین و مشخص ترین بخش از سایت شما که در گوگل برای کاربران نمایش داده می شود، Title سایت است. تایتل به دلیل جایگاه نمایشی که در نتایج SERP دارد، برای بهبود CTR بسیار مهم است.
استفاده از کلمه کلیدی در تایتل بسیار مهم است. عبارت کلیدی صفحه را به صورت هوشمندانه در تایتل استفاده کنید و یک عنوان جذاب برای صفحه ی مورد نظر خود بنویسید، با این کار کاربران بیشتری را برای کلیک بر روی سایت خود ترغیب می کنید.
همچنین استفاده از نام برند در Title می تواند به ماندگار بودن نام برندتان در ذهن مخاطب کمک بیشتری کند. نام برندتان را با علامت هایی مانند "|" یا "-" بهتر است از عنوان مقاله جدا کنید و آن را در انتهای تایتل قرار دهید.
6- سئو محلی (Local SEO) را فراموش نکنید
طی 5 سال گذشته گوگل به سمت موبایل سوق پیدا کرده است. دلیل آن هم افزایش جستجو کاربران از طریق موبایل است. این موضوع باعث شده تا گوگل عوامل رتبه بندی جدیدی برای سئو سایت معرفی کند، مانند: واکنش گرا بودن صفحات وب یا سرعت بارگذاری صفحه در نسخه ی موبایل.
همچنین گوگل با توجه به اینکه کاربر هنگام جستجو با موبایل در چه موقعیت مکانی قرار دارد، نتایج متفاوتی را به وی نمایش می دهد. نزدیک بودن مکانی کاربر به کسب و کاری که جستجو می کند، شانس آن کسب و کار را برای نمایش در جایگاه بهتر، بالاتر می برد.
در واقع اگر شما میخواهید CTR را افزایش دهید، می توانید از سئو محلی کمک بگیرید. برای مثال بسیاری از کاربران با ذکر نام مکان در گوگل جستجو می کنند، مانند: "تعمیرات یخچال در سید خندان". شما نیز می توانید با تولید محتوا در رابطه با کلمات کلیدی که اشاره به مکان جغرافیایی خاصی دارند، نرخ کلیک خود را بهبود ببخشید.
همچنین می توانید کسب و کار خود را در گوگل مپ ثبت کنید و زمانیکه کاربری کلمه ی کلیدی مرتبط با کسب و کار شما را جستجو می کند، موقعیت مکانیتان بر روی نقشه به وی نمایش داده می شود و او را به گوگل مپ هدایت می کند.
آدرس وب سایت، ساعات کاری، شماره تلفن و ... نیز در کنار مپ گوگل به کاربران نمایش داده می شود.
7- محتوای لیستی بنویسید
محتواهایی که شامل یک لیست چند تایی از چیزهای جذاب برای کاربر است، می تواند CTR بسیار خوبی داشته باشد. مثلا: "لیست 10 تایی بهترین ابزارهای سئو سایت" یا "10 شرکت برتر طراحی سایت در ایران" و یا یک مقاله که درباره ی آموزش گام به گام یک موضوع مشخص است، می تواند مقاله لیستی جذابی برای کاربران باشد که اطلاعات خوبی به آن ها می دهد.
8- بهبود سرعت سایت
اگر کاربری بر روی صفحه ی سایت شما کلیک کند اما به موقع اطلاعات سایت برای وی بارگیری نشود، کلیک وی برای گوگل حساب نمی شود. سرعت سایت یک فاکتور بسیار مهم برای بهبود تعداد کلیک ها و تجربه ی کاربری و در نتیجه CTR است.
نتیجهگیری
افزایش ترافیک طبیعی از طریق سئو سایت هدف نهایی تمام سئو کاران دنیاست و تنها راه گرفتن ترافیک کاربران برای سایت خود، بالا بردن میزان کلیک صفحات سایتتان است.
بهبود نرخ کلیک (CTR) نیز یک روش برای بالا بردن تعداد کلیک سایت و در نتیجه مشتریان بالقوه است. روش هایی که در این مقاله مانند: داده های ساختار یافته، نوشتن تایتل جذاب و ... همه می توانند راهکار هایی موثر برای بهبود CTR وب سایت باشند.
ارسال نظر