الگوریتم رنک برین چیست و چگونه کار می کند؟

الگوریتم رنک برین گوگل چیست؟

الگوریتم رنک برین (Rank Brain) چیست و چگونه کار می کند؟ آیا می توان از آن برای بهینه سازی  و سئو سایت استفاده کرد؟ در این مطلب هر آنچه که شما باید در مورد الگوریتم رنک برین گوگل بدانید را توضیح داده‌ایم.

اغراق نیست اگر بگوییم Rank Brain انقلابی در نحوه تعیین نتایج جستجو در گوگل است. در سال 1996 ایده اینکه لینک سایت‌ها به عنوان سیگنالی برای رتبه بندی باشد ارائه گردید و این شروع انقلابی بزرگ برای رتبه بندی صفحات در گوگل شد. 

سپس در دهه های گذشته الگوریتم‌های گوگل تغییرات اساسی کرده اند اما هیچ یک از این الگوریتم ها به اندازه رنک برین مهم نبودند. این الگوریتم مقدمه‌ای بر نقش ربات ها در نتایج جستجو گوگل بود، به همین دلیل است که این الگوریتم بسیار مهم و قابل توجه می باشد. 

رنک برین چیست؟

رنک برین (Rank Brain) سیستمی است که گوگل با کمک آن می تواند قصد کاربر را در جستجوی موضوع بهتر درک کند. در بهار سال 2015 الگوریتم رنک برین بر پایه ی یادگیری ماشینی (Machine learning) به بازار عرضه شد ولی تا 26 اکتبر همان سال اعلام نشد. 

در ابتدا گوگل از رنک برین برای پاسخ به سوالاتی استفاده می کرد که قبلا با آن ها برخورد نکرده بود که البته هنوز هم برای این نوع جستجوها که حدود 15 درصد کل جستجوهای روزدانه در گوگل را تشکیل می دهند، از این الگوریتم استفاده می کند. اما با مرور زمان الگوریتم رنک برین تمام نتایج جستجو گوگل را در بر گرفت.

یادگیری ماشینی (Machine learning) یکی از کارکرد های هوش مصنوعی است، که به سیستم های کامپیوتری موجود کمک می کند تا به طور اتوماتیک یاد بگیرند و تجربه ی کاربر را بهیود ببخشند.
هوش مصنوعی (Artificial Intelligence) به کامپیوتر ها برای درک رفتار انسان ها و واکنش به آن ها در موقعیت های مختلف، ایجاد شده است.

در واقع یادگیری ماشینی و هوش مصنوعی، دو مولفه ی بسیار مهم و تاثیر گذار در آینده گوگل هستند و در حال حاضر هسته ی اصلی رنک برین را تشکیل می دهند.

نتایج گوگل در چندین سال گذشته تغییرات چشمگیری پیدا کرده است. ریچ اسنیپت ها (Rich Snippet) و گراف دانش (Knowledge Panel) گوگل همه باعث بهبود نتایج گوگل شده اند. 


ریچ اسنیپت ریتینگ در نتایج جستجو گوگلهدف گوگل ارائه بهترین تجربه کار با موتور جستجو در کمترین زمان ممکناست.

در ابتدای فعالیت موتور گوگل، وب سایت هایی که کلمات کلیدی مرتبط با جستجو کاربر را داشته اند، به عنوان نتایج مورد جستجو به کاربر نمایش داده می شد. اما امروز عملکرد گوگل بسیار متفاوت شده است. در واقع گوگل در رابطه با نتایج جستجو تنها به کلمه ی کلیدی و محتوای موجود در وب سایت ها دقت نمی کند، بلکه سعی می کند قصد کاربر از جستجو یک عبارت را تشخیص دهد و با توجه به آن نتایج مورد نظر کاربر را به وی نمایش دهد.


نتایج جستجو عبارت سایت در گوگلبا جستجو عبارت "سایت" در گوگل، تعریف این کلمه در وب سایت ویکی پدیا به عنوان نتیجه اول نشان داده می شود، اما چرا گوگل وب سایتی که کلمه ی سایت را بارها داخل محتوا خود تکرار کرده است را به عنوان لینک اول به ما نشان نمی دهد؟ دلیل آن این است که گوگل با کمک یادگیری ماشینی یا همان هوش مصنوعی قصد کاربر از جستجو یک عبارت را بررسی می کند و سعی می کند نزدیک ترین نتیجه را به وی نشان دهد.

در واقع اگر شما به دنبال نتایج جستجوی عبارت هایی مانند "قیمت طراحی سایت"یا "خدمات طراحی سایت" هستید باید این عبارت ها هم در جستجو خود بیاورید و وقتی از عبارت "سایت" به تنهایی استفاده می کنید، یعنی به دنبال معنی این عبارت هستید و گوگل دقیقا این موضوع را متوجه می شود.

گوگل اکنون این توانایی را دارد که متوجه شود چگونه کلمات مختلف منجر به ایجاد یک مفهوم متفاوت می شوند و این موضوع را با کمک الگوریتم رنک برین درک می کند. 

خواندن این مقاله را از دست ندهید: آموزش یافتن بهترین کلمات کلیدی

Rank Brain به عنوان یک سیستم غربالگری برای موتور جستجو گوگل عمل می کند. هنگامی که یک سوال را در قسمت جستجو گوگل می نویسید، الگوریتم رنک برین تلاش می کند بهترین محتوا را که با هدف سوال شما سازگار است، به شما نمایش دهد. اما اگر گوگل قصد شما از سوالی که در قسمت جستجو نوشته‌اید را نفهمد، چه می شود؟ همانطور که در قسمت قبل گفتیم 15 درصد از جستجوها در گوگل به این صورت است، به همین خاطر است که گوگل الگوریتم رنک برین را طراحی کرده است. این الگوریتم ابتدا به خاطر این راه اندازی شد که یک مشکل ساده اما بزرگ را حل سازد، زیرا 15 درصد از سوالاتی که کاربران در موتورهای جستجو می پرسند عجیب است و گوگل تا حالا آنها را مشاهده نکرده است، در نتیجه هیچ زمینه ای برای آنها ندارد و نمی تواند تجزیه و تحلیل کند که آیا نتایجی که نشان می دهد خوب است و هدف کاربر را تامین می کند یا خیر؟ در این مرحله الگوریتم رنک برین وارد عمل می شود. 

در رنک برین به جای کلمات به معنای آنها توجه می شود. همچنین رنک برین به مکان شخص جستجوگر و دیگر مواردی که این شخص در گذشته جستجو کرده است نیز توجه می کند. 


رنک برین (Rank Brain) چگونه کار می کند؟

تصور کنید که کاربری در کادر جستجو گوگل عبارت "مکان المپیک" را نوشته است. هدف واقعی این جستجو چیست؟ آیا کاربر می خواهد در مورد بازی‌های المپیک تابستانی یا زمستانی اطلاعات کسب کند؟ آیا منظور او مکانی است که 4 سال پیش در آن المپیک برگزار شده است؟ یا اینکه کاربر به دنبال مکان المپیک 2020 است؟ یا ممکن است کاربر در حال حاضر در هتلی در محل برگزاری المپیک است و به دنبال مراسم افتتاحیه المپیک باشد؟ یا حتی ممکن است کاربر به دنبال اطلاعات تاریخی در مورد محل اولین بازی‌های المپیک در یونان باستان باشد؟


گوگل به سیگنال های بیشتری برای پاسخ به سوالات کاربران توجه می کند

حال تصور کنید که گوگل برای پاسخ به این پرسش شما فقط به سیگنال‌های الگوریتم ساده مانند کیفیت محتوا یا تعداد و لینک‌های یک سایت توجه کند و برای رتبه بندی نتایج از این سیگنال‌ها استفاده کند. تصور کنید که بازی‌های زمستانی در سوچی روسیه ماه گذشته به پایان رسید و میلیون ها نفر برای دیدن محتوای مربوطه به این رویداد در ماه گذشته وارد این وب سایت شده باشند. اگر الگوریتم گوگل ساده باشد، ممکن است فقط نتایج مربوط به بازی‌های سوچی را نشان دهد، زیرا این سایت بیشترین ورودی را دارد. 

در چنین شرایط پیچیده‌ای است که نیاز به الگوریتمی مانند Rank Brain احساس می شود. فقط با محاسبه ریاضی نتایج بر اساس الگوریتم رفتاری کاربر است که گوگل می تواند تعیین کند که به عنوان مثال اکثر افرادی که مکان المپیک را جستجو می کنند، می خواهند بدانند که بازی‌های بعدی (تابستان یا زمستان) کجا برگزار می شود. بنابراین در این حالت، نتایج جستجوی گوگل در مورد موقعیت مکانی بازی های المپیک است که قرار است بازی های آینده در آن برگزار شود. در این صورت اکثر نیازهای کاربران را برآورده می سازد.

اگر چه در این حالت ممکن هدف اصلی بیشتر جستجوگرها "مکان المپیک" مسابقات آینده باشد، اما موارد استثنایی قابل توجهی وجود دارد که گوگل باید به آنها بپردازد. به عنوان مثال، اگر این جستجو در هفته‌هایی که بازی‌ها برگزار می شود، توسط شخصی انجام گردد که در یکی از شهرهای برگزار کننده مسابقه المپیک است، سیگنال‌هایی مانند موقعیت کاربر و تازگی محتوا نشان می دهد گوگل باید آدرس غرفه‌های محل برگزاری مسابقات المپیک را به وی نشان دهد. 

چگونگی تاثیر رنک برین (Rank Brain) بر سئو

الگوریتم رنک برین از دو طریق بر روی رتبه بندی سایت شما تاثیر می گذارد. اولین مورد مدت زمانی است که کاربر در صفحه سایت شما می گذراند. یعنی اگر کاربر وارد سایت شما شود و مدت طولانی صرف خواندن متن شما کند این الگوریتم متوجه می شود که محتوای شما مفید است و در جستجوهای بعد به این موضوع توجه می کند.

مولفه دومی که رنک برین به آن توجه می کند تعداد کلیک بر روی سایت شما نسبت به میزان جستجو است. یعنی اگر تعداد زیادی از کاربران یک موضوع را جستجو کنند و پس از جستجو وارد صفحه شما شوند و میزان این کلیک ها افزایش یابد، الگوریتم رنک برین متوجه می شود، محتوای شما برای کاربران جذاب تر از سایر صفحات است در نتیجه در نتایج خود این صفحه را در ابتدا نتایج جستجو نشان می دهد. 

خواندن این مقاله را از دست ندهید: نرخ کلیک چیست؟

چگونه سایت خود را برای رنک برین بهینه کنیم؟

1- به دنبال مفهوم عبارت های کلیدی باشید

مفهوم عبارت های کلیدی بیشتر از گذشته برای گوگل و الگوریتم رنک برین اهمیت پیدا کرده است. یادگیری ماشینی در گوگل به سمتی حرکت کرده است که بتوانید قصد و هدف کاربر را از جستجو عبارات کلیدی درک کند. 

در نتیجه اگر شما برای بهینه سازی سایت خود نیز نتوانید قصد و هدف کاربر از جستجو یک عبارت کلیدی را متوجه شوید، در واقع زمان و پول خود را هدر داده اید.

بیایید با یک مثال این موضوع را بهتر درک کنیم:

برای مثال با جستجو عبارت "بهترین نرم افزار مدیریت مشتری" دو نتیجه اول را که در تصویر زیر آمده است را مشاهده می کنیم:

وب سایت اول  بدون توجه به مفهوم عبارت کلیدی "بهترین نرم افزار مدیریت مشتری" بر روی آن تبلیغات کلیکی (Google adWords) خریداری کرده است و در لینک دوم می توانیم مقاله ای را ببینیم که به صورت لیستی، به معرفی شرکت های برتر در زمینه تولید نرم افزار های مدیریت مشتری پرداخته اند. 


نتیجه جستجو عبارت بهترین شرکت نرم افزاری مدیریت مشتری

در واقع هیچ برندی نمی تواند ادعای بهترین بودن در کار خود را داشته باشد و زمانیکه کاربر عبارت "بهترین نرم افزارهای مدیریت مشتری" را جستجو می کند به دنبال مقالاتی است که به صورت بی طرفانه و مقایسه ای به معرفی بهترین شرکت ها در این زمینه پرداخته باشد.

برای اینکه بتوانید بهترین عبارات کلیدی را برای سایت خود پیدا کنید، باید خود را جای کاربر بزارید و قصد کاربر از جستجو آن مفهوم را به خوبی درک کنید.

یک روش خوب دیگر برای درک مفهوم عبارات کلیدی کاربر این است که به عبارت های پیشنهادی در پایین صفحه ی نتایج جستجو توجه کنید:

این نتایج می تواند به شما سر نخ بسیار خوبی از درک مفهوم جستجو کاربران بدهد.


نتایج پیشنهادی جستجو در گوگل

2- تولید محتوا کاربردی و جامع

زمانیکه درباره هدف کاربران از جستجو عبارات کلیدی مرتبط با سایت خود تحقیق کردید زمان آن می رسد که محتوا مناسب را ایجاد کنید. در واقع محتوایی که شما برای کاربر ایجاد می کنید باید بتواند مشکل او را حل کند و یا به سوالی پاسخ دهد، در غیر اینصورت هیچ رتبه ای در گوگل پیدا نخواهد کرد.

شما باید بتوانید محتوایی جامع ایجاد کنید که کاربر با مطالعه آن به پاسخ پرسش هایش برسد به طوریکه دیگر نیاز نباشد، به بررسی سایر وب سایت ها بپردازد. 

برای مثال اگر شما در سایت آنیز وب به دنبال مقاله ای در رابطه با تکنیک های سئو on page هستید، قطعا نمی خواهید با یک محتوا 500 کلمه ای خلاصه شده، مواجه شوید. بلکه شما نیاز به محتوایی دارید که به صورت جامع به معرفی تکنیک های سئو on page بپردازد. بنابراین سعی کنید حتما در محتوا خود جامعیت را رعایت کنید تا کاربر به پاسخ پرسش هایش برسید.

 اگر شما قصد کاربران از جستجو عبارات کلیدی را درک کنید و با توجه به مفاهیم به تولید محتواهای کاربردی، کامل و جامع بپردازید، میتوانید وب سایت خود را برای الگوریتم رنک برین، بهینه کنید.

جمع بندی

رنک برین (Rank Brain) یک سیستم یادگیری ماشینی است که به گوگل این اجازه را می دهد که در جستجوهای پیچیده کاربران، بتواند نتایج قابل قبولی ارائه دهد. شما نیز می توانید محتوای خود را برای الگوریتم رنک برین بهینه کنید. درباره ی عبارات کلیدی و مفاهیم آن ها به خوبی تحقیق کنید و از این موضوع ساده نگذرید زیرا در غیر اینصورت محتوا شما در گوگل رتبه ی چندان خوبی نخواهد گرفت.


امتیاز 4.9
از 5
1747 رای

نظرات

ارسال نظر

    • مردم و لبخندها
      حیوانات و طبیعت
      غذا و نوشیدنی
      فعالیت‌ها
      سفر و مکان
      اشیاء
      نمادها
      پرچم‌ها
عکس خوانده نمی‌شود
ارتباط با آنیز وب

جهت ارتباط با کارشناس فنی یا فروش و ارسال داکیومنت پروژه و دریافت مشاوره رایگان از طریق روش های زیر با ما ارتباط داشته باشید.

ارتباط با ما