چگونه می توان متخصص سئو شد؟

در این مقاله به شما آموزش می دهیم که چطور می­توانید به یک متخصص سئو تبدیل شوید و برای آینده ­ی شغلی خود را در این مسیر برنامه ریزی کنید. بخش هایی که در این مقاله به آن ها پرداخته می­ شود به طور کلی شامل موارد زیر است:

یادگیری چارچوب ها و اصول پایه در سئو

آگاهی از ترندهای روز دنیا در زمینه ­ی سئو 

بهترین منابع برای یادگیری سئو

و...

پس اگر می­ خواهید بدانید چگونه می­ توانید سطح دانش و تخصص خود را در زمینه ­ی سئو سایت افزایش دهید، این مقاله مختص شما خواهد بود.

متخصص سئو چیست؟

متخصص سئو یا کارشناس سئو به شخصی گفته می­ شود که وبسایت ها را برای به دست آوردن رتبه های خوب در موتورهای جستجو بهینه می­ کند.

یا به عبارت دیگر:

سئوکار شخصی است که می­ داند چگونه از موتورهای جستجو ترافیک بیشتری دریافت کند.

خواندن این مقاله را از دست ندهید: سئو چیست؟

چگونه می­توان متخصص سئو شد؟

سئو، دانش و مهارتی است که در دانشگاه ها آموخته نمی­ شود و حتی دانشجویان رشته های مرتبط با IT نیز تقریبا هیچ چیز درباره ی سئو در دانشگاه یاد نمی­ گیرند. 

در واقع متداول­ ترین روش هایی که یک شخص سئو را یاد می­ گیرد، شامل موارد زیر است:


✔️ گذراندن یک یا چند دوره ی سئو 

✔️ یادگیری سئو با بهینه سازی سایت شخصی خود

✔️ کار در آژانس های تبلیغاتی و بازاریابی

✔️ شرکت در رویدادها و ورکشاپ های سئو و دریافت گواهینامه 

✔️یادگیری شخصی با کمک منابع موجود در فضای وب 

یک متخصص سئو باید چه مهارت هایی داشته باشد؟

سئو سایت چیزی بیش از بهینه سازی چند تگ است. در واقع بهترین متخصصین سئو افرادی هستند که در تعدادی از بخش های مختلف حوزه­ ی دیجیتال مارکتینگ تبحر دارند. این بخش ها شامل مهارت های اصلی در سئو مانند: بهینه سازی تگ ها، سئو تکنیکال، سئو محلی، طراحی وب و... است. 

با این حال مهارت های کلیدی مورد نیاز یک سئو­کار شامل موارد زیر است: 


✔️ توانایی یافتن کلمات کلیدی پر­ جستجو و کم رقابت 

✔️ دانش پایه در زمینه ­ی کدهای HTML

✔️ چگونه و در کجا می توان یک کلمه کلیدی را به یک صفحه ی سایت اضافه کرد

✔️ مهارت های نویسندگی محتوا در حد متوسط و پیشرفته

✔️ مهارت در تولید محتوا بصری مانند ویدئو و اینفوگرافی

✔️ توانایی ایجاد لینک سازی داخلی و خارجی برای وب سایت

✔️ درک چگونگی تاثیر سئو تکنیکال بر بهبود رتبه سایت در نتایج جستجو

✔️آگاهی از ترندهای روز سئو و آپدیت های پیوسته موتور گوگل

 در ادامه­ در رابطه با هر یک از مهارت های بالا بیشتر صحبت خواهیم کرد...

یادگیری دانش پایه در سئو

در این بخش درباره ­ی اصول پایه که هر متخصص سئو واقعی باید بداند، صحبت می­ کنیم. این اصول پایه شامل مواردی مانند: کدهای HTML، نحوه­ ی کار موتورهای جستجو و فاکتورهای مهم رتبه بندی سئو در 2021 است. در واقع زمانیکه شما بر اصول پایه در سئو مسلط شوید، می ­توانید در مباحث پیشرفته تر در سئو مانند: لینک سازی و بهینه سازی موبایل نیز به سرعت مسلط شوید.

1- موتورهای جستجو چگونه کار می کنند؟

دانستن نحوه ­ی عملکرد موتورهای جستجو کلیدی ­ترین بخش دانش هر سئوکار متخصص است. موتورهای جستجو، عنکبوت های خزنده خود (Search Engine Spiders) یا همان ربات های خزنده را برای یافتن صفحات وب ارسال می­ کنند.


ربات های خزنده گوگل در اینترنت صفحات را پیدا می کنند

 سپس این عنکبوت ها تمام کدهای صفحات سایت را بررسی می ­کنند.


بررسی کدهای هر صفحه از وب سایت توسط ربات های گوگل

 پس از پایان خزیدن یک صفحه، آن صفحه به فهرست مجموعه ای از صفحات که در حافظه ی موتورهای جستجو است، اضافه می ­شود. این عمل را در سئو ایندکس شدن (index) صفحه می ­گوییم. 


فرایند ایندکس شدن صفحات توسط گوگل

به عبارت دیگر زمانیکه شما یک عبارت را در گوگل جستجو می­ کنید، این جستجو به صورت زنده اتفاق نمی افتد، بلکه گوگل نتایج مرتبط را از میان مجموعه ای صفحات که در فهرست خود جای داده است، به شما نشان می­ دهد. به همین دلیل است که نتایج جستجو گوگل در کسری از ثانیه به شما نمایش داده می­ شود.

واقعیت جالب: گوگل بیش از 130 تریلیون صفحه در فهرست صفحات خود یا همان بخش (index) دارد.

در حقیقت وقتی یک کاربر، عبارتی را در گوگل جستجو می­ کند، گوگل به دنبال مرتبط­ ترین صفحات با آن عبارت جستجو شده در فهرست صفحات خود (index) می­ گردد.


پیدا کردن صفحات مرتبط با عبارت جستجو شده در گوگل

سپس صفحات مرتبط با عبارت جستجو شده را بر اساس صدها فاکتور رتبه بندی الگوریتم های خود مرتب می­ کند و به کاربر نمایش می­ دهد.

2- فاکتورهای مهم رتبه بندی موتورهای جستجو در سئو

گوگل بیش از 200 فاکتور را در الگوریتم­ های خود برای بررسی سایت ها در نظر می­ گیرد. البته نیاز نیست شما تمام 200 فاکتور رتبه بندی گوگل را حفظ کنید!

در واقع تمام 200 فاکتور رتبه بندی گوگل در سه دسته­ ی کلی تقسیم می­ شوند:

مرتبط بودن (Relevancy)

به این معنی است که یک صفحه چطور می­ تواند با عبارت جستجو شده در گوگل مرتبط باشد. 

برای مثال: زمانیکه شما عبارت "کفش زنانه" را جستجو می ­کنید، گوگل در فهرست صفحات خود (index) به دنبال مرتبط ترین نتایج می­ گردد و آن را به شما نشان می­ دهد و این کار را به بهترین روش ممکن انجام می ­دهد!


نتایج حاصل از جستجو عبارت کفش زنانه در گوگل

اعتبار (Authority)

اعتبار یک صفحه به این معناست که گوگل به چه میزان می­ تواند به درستی محتوا آن صفحه اعتماد کند. گوگل اعتبار یک صفحه را با کمک لینک های خارجی که به آن صفحه وارد می­ شود، اندازه­ گیری می­ کند. هرچه تعداد لینک های خارجی و کیفیت آن بیشتر باشد، اعتبار آن صفحه نیز نزد گوگل بالاتر است.


گوگل لینک های یک صفحه را برای تعیین اعتبار صفحه تعیین می کند


کیفیت (Quality)

کیفیت با تعداد کمی از فاکتورهای موثر در سئو مرتبط است. فاکتورهایی مانند: سابقه­ ی دامنه سایت، ساختار محتوا سایت و نحوه­ ی تعامل کاربر با صفحات سایت در نتایج گوگل


کیفیت صفحه

3- دانش اولیه در زمینه­ HTML

برای انجام سئو نیاز به تسلط کامل در کدهای HTML نیست، بلکه باید در این زمینه به یک دانش و درک پایه و اولیه برسید. 

اما چرا دانستن ساختارهای کدهای HTML مهم است؟

جواب این سوال برمی­ گردد به نحوه ­ی عملکرد گوگل در بررسی سایت­ ها. در واقع گوگل سایت ها را مانند انسان ها نمی ­بیند، بلکه کدهای HTML آن ها را بررسی می­ کند. در اینصورت اگر شما با ساختار کدهای HTML آشنایی نداشته باشید، نمی­توانید آنطور که باید سایت خود را برای موتور گوگل بهینه کنید.


گوگل کدهای سایت را می بیند

همچنین در زمان انجام مشکلات تکنیکال در سئو سایت باید با کدهای HTML آشنایی داشته باشید؛ در غیر اینصورت توانایی برطرف کردن آن ها را نخواهید داشت.

در نهایت می ­توان گفت شما برای انجام بهتر سئو سایت خود نیاز دارید که حتما یک دانش پایه در زمینه ی HTML داشته باشید.

6 بخش کلیدی در سئو که هر سئوکاری باید بداند

اگر تصمیم شما برای یادگیری سئو جدی است، باید با این 6 بخش کلیدی در سئو آشنا باشید. این 6 بخش، کلیدی ترین بخش های سئو هستند که هرچه بهتر آن ها را درک کنید، موفقیت شما در مسیر تبدیل شدن به یک متخصص بیشتر خواهد بود. 

پس بدون هیچ مقدمه دیگری برویم به سراغ یادگیری فاکتورهای کلیدی در سئو:

1- پیدا کردن و انتخاب کلمات کلیدی

جستجو کلمات کلیدی اولین قدم در انجام تمام کمپین های سئو است. انتخاب کلمات کلیدی مناسب می ­تواند وب سایت شما را در کمترین زمان به بهترین نتایج برساند و در مقابل انتخاب کلمات کلیدی اشتباه، نتیجه ای برای سئو سایت نخواهد داشت.

کلمات کلیدی در سئو بسیار مهم هستند. اگر نمی­ دانید چطور بهترین کلمات کلیدی را پیدا کنید، پیشنهاد می­ کنیم مقاله "آموزش یافتن بهترین کلمات کلیدی" را حتما مطالعه کنید.

2- بازاریابی محتوا 

هیچ دوره یا آموزش سئویی بدون داشتن بخشی برای یاد دادن بازاریابی محتوا، دوره یا آموزش خوبی نیست. چرا که غیر ممکن است شما بتوانید بدون محتوا حتی با بهینه ترین حالت ممکن برای سایتتان، در سئو نتیجه بگیرید.

آموزش مقدماتی سایت MOZ در زمینه ی بازاریابی محتوا با عنوان "Beginner's Guide to Content Marketing" می ­تواند یک منبع غیر فارسی خوب برای یادگیری اصول بازاریابی محتوا در سئو باشد.


مقاله آموزش بازاریابی محتوا در سطح مقدماتی در سایت moz

3- بهینه سازی محتوا

اگر خاطرتان باشید در گذشته وب سایت هایی در گوگل بودند که با ریختن کلمات کلیدی در یک صفحه بدون ایجاد یک محتوا باکیفیت رتبه های خوبی داشتند، اما دیگر اثری از این وب سایت ها در گوگل وجود ندارد.

امروز تولید و بهینه سازی محتوا برای رسیدن به صفحه اول گوگل، بسیار متفاوت و پیچیده تر شده است. موتورهای جستجو مانند گوگل پیوسته به دنبال افزایش رضایت کاربران خود هستند و سعی دارند محتوا را با شاخص های نزدیک به منطق انسان بررسی کنند؛ بنابراین انجام صحیح بهینه سازی محتوا نیاز به اصولی دارد که باید آن را به خوبی یاد بگیرید و در سایت خود پیاده کنید.

از جمله نکاتی که باید در هنگام بهینه سازی محتوا یک صفحه باید به آن توجه کنید، شامل موارد زیر است:


✔️ استفاده از آدرس های کوتاه برای صفحه


✔️ به کار بردن کلمه کلیدی در آدرس صفحه


✔️ استفاده از کلمات کلیدی LSI


کلمات کلیدی LSI که مخفف عبارت انگلیسی (latent semantic indexing) است و به معنای کلمات کلیدی است که با کلمه کلیدی اصلی صفحه ارتباط معنایی و موضوعی دارند. بهترین روش پیدا کردن این نوع از کلمات کلیدی استفاده از پیشنهادات خود گوگل است.

برای مثال عبارت "قیمت کابینت" را در گوگل جستجو می ­کنیم. برخی از پیشنهادات گوگل را می­ توان برای این کلمه کلیدی در پایین صفحه مشاهده کرد و از بین این پیشنهادات تعدادی را می ­توان به عنوان LSI در متن و تیتر های صفحه خود استفاده کنیم.

یافتن کلمات LSI با کمک پیشنهادات گوگل برای عبارت "قیمت کابینت ام دی اف"

4- بهینه سازی تگ های تایتل و توضیحات متا

نوشتن تگ تایتل و توضیحات متا به نحوی که باعث افزایش نرخ کلیک (CTR) شود، بسیار مهم است. از آنجاییکه اولین برخورد کاربر با سایت ما در نتایج جستجو گوگل است و محتوا این تگ هاست که در نتایج گوگل به کاربر نشان داده می شود، بنابراین بهینه نوشتن آن ها بسیار اهمیت دارد. 

برای مثال استفاده از کلمات کلیدی جذاب در تگ تایتل و توضیحات متا مانند: تخفیف، ارزان، بهترین، معتبرترین، با گارانتی و... می­ تواند احتمال کلیک کاربر بر روی سایت ما را افزایش دهد.

خواندن این مقاله را از دست ندهید: چگونه توضیحات متا جذاب بنویسیم؟

5- بهینه سازی تکنیکال سایت

سئو تکنیکال یا همان سئو فنی بخشی از فرایند سئو سایت است که بسیار نادیده گرفته می­ شود. این بخش از فعالیت های سئو به ویژه برای وب سایت های بزرگ با هزاران صفحه (مانند: سایت های خبری یا فروشگاهی) بسیار کاربرد دارد. 

اگر با سئو تکنیکال آشنایی زیادی ندارید، پیشنهاد می­ کنیم آموزش های سایت Backlinko با عنوان "SEO Marketing Hub: Technical SEO" که به زبان انگلیسی است را حتما مطالعه کنید.

6- لینک سازی

لینک سازی هنوز هم بخش بسیار مهم در اثر بخشی سئو سایت است. به همین دلیل است که هر متخصص سئویی باید به این بخش از فعالیت های سئو مسلط باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه، پیشنهاد ما مطالعه منابع غیر فارسی زیر است:

The Definitive Guide (2021)

Link Building Strategies: The Complete List (2021)

The Rules of Link Building

یادگیری عملی سئو

شما می­ توانید ساعت ها زمان خود را به مطالعه درباره ی سئو اختصاص دهید ولی تا زمانیکه چیزهایی که یاد گرفته اید را اجرا نکنید، به یک متخصص سئو تبدیل نخواهید شد. اگر می­خواهید جنبه ی عملی سئو را امتحان کنید، برایتان 3 پیشنهاد داریم:

1- روی وب سایت شخصی خود کار کنید

بسیاری از سئوکاران کار خود را با سئو کردن سایت شخصیشان شروع کرده اند. این روش یکی از روش های بسیار کاربردی در مسیر تبدیل شدن به یک کارشناس سئو است، اما چرا این روش کاربردی است:

زمانیکه سایت شخصی خود را دارید، می­توانید تغییرات مورد نیاز در کوتاه ترین زمان ممکن انجام بدهید. در این حالت شما دیگر نیاز ندارید با تیم برنامه نویسی در ارتباط باشید تا کوچکترین تغییرات را آنها برایتان انجام دهند. در واقع در کوتاه ترین زمان ممکن تغییرات را انجام می­ دهید و نتایج آن را می­ توانید مشاهده کنید.

در واقع چرخه ی 1/ تست کردن 2/ یاد گرفتن 3/ بهبود دادن بر روی سایت شخصی خود 10 برابر بهینه تر و سریع تر است، نسبت به کار کردن بر روی وب سایت یک شخص دیگر. 

کار کردن بر روی سایت شخصی خود دانش و تخصص شما در زمینه ی سئو را بیشتر خواهد کرد.

2- بر روی سایت مشتری کار کنید

یک روش دیگر برای انجام عملی سئو، کار کردن بر روی وب سایت دیگران است. البته سوالی که ممکن است برایتان پیش بیاید این است که:

من که سئو را به صورت عملی کار نکردم، پس چطور می­ توانم سایت یک مشتری را سئو کنم؟

خب در ادامه به شما می­ گوییم که با دانستن چه دلایلی می ­توانید این کار را انجام دهید:


☑️ شما درباره ی سئو مطالعه کرده اید و می ­دانید که به چه صورت انجام می­ شود در صورتیکه 90% صاحبان کسب و کارهای کوچک دانشی درباره­ ی سئو ندارند.


☑️ در سئو باید کارهای زیادی انجام شود. پس اگر حتی مشتریتان در این زمینه اطلاعاتش از شما بیشتر است، احتمالا وقت کافی برای انجام آن را ندارد.


☑️ اولین مشتری تقریبا پول زیادی به شما پرداخت نمی ­کند. شما حتی می­توانید به این نوع کار با جنبه ی کارآموزی نگاه کنید و هزینه ای از مشتری دریافت نکنید یا قیمت سئو سایت را بسیار پایین در نظر بگیرید. در این حالت بر روی شما فشاری برای داشتن نتیجه ی عالی در سئو سایت وجود ندارد.

3- در جایی استخدام شوید

کار کردن در یک شرکت به عنوان یک کارشناس سئو می­ تواند فرصت بسیار خوبی برای یادگیری سئو به صورت عملی باشد. نکته مثبت این روش آن است که شما در شرکتی کار خواهید کرد که افراد سئوکار متخصص در آن حضور دارند و می­توانند به صورت عملی سئو را به شما آموزش دهند. 

برای انجام این روش می ­توانید با آگهی های کارآموزی سئو که با استخدام همراه هستند، شروع کنند. سایتی مانند: Jobinja در ایران، منبع خوبی برای پیدا کردن بهترین آگهی های کارآموزی است.


نمونه آگهی های استخدام کارآموز سئو در سایت استخدامی جاب اینجا

امتحان کردن و یاد گرفتن

بهترین متخصصین سئو دارای یک وجه مشترک هستند:

آنها همیشه در حال امتحان کردن هستند!

در واقع انجام آزمون و خطا همان چیزی است که باعث می­ شود یک کارشناس سئو به یک متخصص حرفه ای در سئو تبدیل شود.

برای آنکه بتوانید در سئو آزمون و خطا را به راحتی انجام دهید، بهتر است به نکات زیر توجه کنید:

1-تغییر همیشه علت نیست

گوگل به طور پیوسته الگوریتم های خود را آپدیت می­ کند. در واقع هر ساله چیزی نزدیک به 3000 تغییر در الگوریتم های گوگل انجام می­ شود.

شما حتی به سایت خود برای مدتی هم دست نزنید، باز هم در نمودار کلیک ها، افزایش و کاهش تعداد کلیک ها را مشاهده می­ کنید.

بنابراین بهتر است ذهن خود را زیاد درگیر این موضوع نکنید که حتما تغییرات شما بر روی سایت باعث افزایش یا کاهش تعداد کلیک های سایتتان شده است.

فرض کنید شما برای یکی از صفحات خود تعدادی کلمه کلیدی مرتبط اضافه می ­کنید، کمی عناوین را دستکاری می ­کنید و می بینید که رتبه ی سایت شما از 7 به 5 رسید. آیا دلیل آن واقعا تغییراتی است که شما انجام داده اید؟ ممکن است دلیل این تغییرات باشد، اما مسئله این است که الگوریتم های گوگل هم کار خودشان را انجام می ­دهند و طبق این الگوریتم ها نتایج در گوگل می­تواند جا به جا شود.

اما سوالی که پیش می ­آید این است که چگونه بفهمیم تغییرات ما باعث تغییر وضعیت سئو سایت شده است؟ 

پاسخ به این سوال را در ادامه بخوانید.

2- به دنبال نتایج بزرگ و سازگار باشید

هرچه نتیجه ای که می بینید بزرگ تر باشد، احتمال اینکه تغییرات شما باعث این نتیجه شده باشد، بیشتر است.

برای مثال: اگر نمودار تعداد کلیک های سایت را بررسی کنیم، می­ بینیم که یک تعداد افزایش و کاهش در نمودار به چشم می­ خورد که به لحاظ شیب تقریبا هم اندازه هستند.

اما گاهی ممکن است که شیب این تغییرات ناگهانی عوض شود. 


افزایش ناگهانی تعداد کلیک های سایت

آیا ممکن است به روز رسانی الگوریتم های گوگل باعث این تغییرات شده باشد؟ 

بله ممکن است، اما اگر تغییرات بزرگی بر روی سایت انجام داده اید، به احتمال زیاد علت همان تغییرات است و اگر می­ خواهید مطمئن شوید­، می­ توانید وضعیت تغییرات سایر صفحات را هم چک کنید.

3- چیزهایی که می­توانید در سئو امتحان کنید

به لحاظ تئوریک شما تقریبا هر چیزی را می­ توانید در سئو امتحان کنید. 

اما در اینجا به آسان ترین چیزهایی که در سئو می­ توان بررسی کرد، اشاره می ­کنیم:


🔹 تگ تایتل (بهینه سازی کلمه کلید)


🔹 تگ تایتل (بهینه سازی CTR)

🔹 شکل محتوا (لیستی، راهنمای جامع، مطالعه موردی و...)

🔹 طول محتوا

🔹 لینک سازی داخلی

🔹 لینک سازی خارجی

برای مثال ما می­ خواهیم بررسی کنیم که آیا ایجاد محتوا تعاملی مانند: ویدئو یا پادکست در سایت باعث کاهش نرخ بانس ریت صفحه می­شود یا خیر.

برای تست این موضوع می ­توان یک ویدئو برای یک مقاله از سایت آماده کرد و در جای مناسب در صفحه قرار داد و مقدار نرخ پرش را قبل و بعد از گذاشتن این ویدئو بررسی کرد. اگر مقدار نرخ پرش کاهش داشته باشد، این نشان دهنده ­ی تاثیر مثبت استفاده از محتوا ویدئویی در کاهش نرخ پرش سایت است.

اجرا کردن استراتژی های پیشرفته در سئو

اکنون وقت آن است که در سئو عمیق تر شوید و درباره­ ی آن بیشتر بیاموزید. در واقع اگر می خواهید یک متخصص سئو باشید باید درباره ­ی موضوعاتی که در این بخش صحبت می­ شود بدانید.

برای مثال شما نیاز ندارید که به یک سئوکار در سطح جهانی تبدیل شوید، اما باید درباره­ ی تگ Hreflang در سئو و کاربرد آن بدانید. 

در ادامه به تعدادی از مهارت های پیشرفته که برای تبدیل شدن به یک سئو کار حرفه ای نیاز دارید، اشاره می­ کنیم:

1- ممیزی سئو

قطعا حالت ایده آل سئو سایت این است که یک وب سایت تمام استاندارد های گوگل برای بهینه سازی و رضایت کاربر را پیاده کرده باشد، اما در دنیای واقعی بیشتر سایت ها به این استانداردها اهمیتی نمی ­دهند.

در دنیای واقعی سئو سایت هایی را می ­بینید که هنوز هم محتوای کپی یا تکراری بر روی سایت خود منتشر می­ کنند، رابط کاربری ضعیفی دارند و حتی توسط گوگل جریمه هم می­ شوند.

اگر به این نوع سایت های برخورد کردین، اولین کار این است که به سراغ ممیزی سئو بروید.

ممیزی سئو به شما کمک می­ کند روند سئو سایت را بتوانید به صورت سیستماتیک و برنامه ریزی شده پیش ببرید.

ابزارهای غیر رایگان زیادی وجود دارند که سئو سایت را ممیزی می ­کند و نتیجه آنالیز خود را به صورت گزارش ارائه می­ کنند. مانند بخش SEO Audit در ابزار سمراش که البته غیر رایگان می باشد.


تصویر داشبورد ابزار سمراش برای ممیزی سئو سایت

2- تجربه­ ی کاربری

آیا تجربه­ ی کاربری یک فاکتور رتبه بندی در گوگل با تاثیر مستقیم است؟

احتمالا خیر.

اما تجربه­ ی کاربری می­تواند به صورت غیر مستقیم در روند سئو سایت تاثیرگذار باشد.

برای مثال: فرض کنید سایت شما رابط کاربری خوبی ندارد. در اینصورت اگر کاربری هم وارد سایت شود به سرعت از سایت خارج می ­شود و تعاملی با سایت برقرار نمی­ کند و این موضوع باعث افزایش نرخ پرش (Bounce Rate) سایت و تاثیر منفی در سئو می­ شود.

پس حتما درباره­ ی اصول طراحی رابط کاربری در وب سایت مطالعه کافی را داشته باشید و این اصول را در پروژه های خود پیاده سازی کنید.

3- ابزارهای سئو

اگر می­ خواهید به متخصص سئو تبدیل شوید، باید کار با ابزارهای سئو را بدانید. کار با برخی از ابزارهای مهم و محبوب در سئو آنقدر مهم است که تسلط به آن ها در بعضی از آگهی های استخدام کارشناس سئو هم دیده می­ شود. برای مثال در یکی از آگهی های استخدام کارشناس سئو تسلط به ابزارهای گوگل ادز، سرچ کنسول، ahref و moz خواسته شده است.


برخی از مهارت هایی که در آگهی های استخدام سئوکاراز متقاضی می خواهند

4- سئو محلی

سئو محلی (Local SEO) در بسیاری از کسب و کارها که موقعیت جغرافیایی در آن ها مهم است، کاربرد دارد. برای مثال در وب سایت های دندانپزشکان، پزشکان، وکلا و... سئو لوکال اهمیت زیادی دارد. پس اگر این مدل پروژه ها را تصمیم به انجامشان دارید حتما اصول سئو محلی را به خوبی یاد بگیرید.

5- تجزیه و تحلیل وضعیت رقبا

شما باید بتوانید رقبا فعال در حوزه ی خود را به خوبی بررسی کنید و رفتارهای آن ها را رصد کنید. با بررسی سئو سایت رقبا می ­توانید فرصت های خوبی برای کار کردن روی کلمات کلیدی جدید، پیدا کردن بک لینک های آن ها و... کسب کنید.

6- بهینه سازی موبایل

گوگل با راه اندازی الگوریتم Mobile First Index و تاثیر دادن آن در رتبه بندی سایت ها، نشان داد که دیگر بهینه سازی یا سئو موبایل یک فعالیت اختیاری برای سایت نیست، بلکه لازمه­ ی موفقیت در سئو سایت است.

آگاهی از ترند­های روز سئو 

صنعت سئو به صورت پیوسته در حال تغییر است. این موضوع به این معنی است که همیشه در سئو چیز جدیدی برای یادگیری وجود دارد.

پس اگر می ­خواهید در سئو همیشه یک قدم از همکاران خود جلوتر باشید، پیشنهاد می ­کنیم، همیشه درباره ی این 4 ترند سئو به دنبال کسب اطلاعات و دانش باشید.

1- جستجو صوتی

بررسی ها نشان می ­دهد که آمار جستجوهای صوتی در دنیا در حال افزایش است و روند صعودی دارد.


آمار تعداد افرادی که  با دستیار مجازی جستجوی صوتی انجام می دهند

در واقع بهینه سازی سایت برای جستجوهای صوتی یکی از مهارت های جدید در سئو است که هر سئوکار به روزی باید آن را بداند. 

از آنجاییکه این اتفاق یک روند نوظهور است، آموزش های زیادی هم برای آن در دسترس نیست. اما وب سایت های غیر فارسی اطلاعات بیشتری در این باره در اختیار کاربران قرار می­ دهند. با یک جستجو ساده می­ توانید به منابع ارزشمندی که در این زمینه وجود دارد، دسترسی پیدا کنید.

2- سئو محتوا ویدئویی

امروزه محتوا ویدئویی بیش از گذشته در بین کاربران محبوب شده است. وجود پلتفرم های اشتراک ویدئو مانند یوتیوب در سطح جهانی و یا سرویس آپارات در ایران موجب فراهم کردن بستری خوب برای انتشار محتوا ویدئویی با کمترین هزینه های هاستینگ در فضای وب شده است.

بررسی ها نشان می ­دهد که در سال 2021 احتمالا 82% از ترافیک آی پی های جهان را ویدئو ها تشکیل دهند. این در حالیست که این مقدار در سال گذشته یعنی 2020، عددی نزدیک به 73% بوده است. البته بیشترین مقدار این ترافیک جهانی مربوط به پلتفرم یوتیوب است.

بنابراین با توجه به روند رو به رشد محبوبیت جستجو ویدئو در سراسر جهان، یک متخصص سئو نیز باید نسبت به تولید و بهینه سازی محتوا ویدئویی در سرویس های اشتراک گذاری ویدئو مسلط باشد.

3- گوگل لنز

گوگل لنز قابلیتی برگرفته از هوش مصنوعی برای شناسایی و درک اشیا مختلف است. با کمک این قابلیت و دوربین گوشی می­توان هر سوژه ای که در دوربین دیده می­شود، اطلاعاتی درباره ­ی آن به کاربر داده شود. 

برای مثال اگر دوربین گوشی خود را در مقابل یک گل قرار دهید، گوگل می­تواند نوع آن، گونه، رنگ و سایر ویژگی ها مانند شرایط نگهداری به شما نشان دهد.

در واقع با کمک این قابلیت، جستجوی تصویری گوگل پیشرفته تر خواهد شد. البته اینکه دقیقا سئو تصاویر با توجه به این تکنولوژی دگرگون خواهد شد را کسی نمی­داند، اما این یک ترند جهانی در سئو است که یک فرد سئوکار حرفه ای باید درباره­ی آن مطالعه داشته باشد.

4- قصد کاربر

قصد کاربر در واقع همان چیزی است که کاربر هنگام جستجو می­خواهد. 

آیا کاربر با جستجو یک عبارت کلیدی به دنبال خرید آن محصول است یا اینکه قرار است درباره ­ی محصول اطلاعاتی کسب کند؟

هرچه محتوای شما با قصد کاربر از جستجو مطابقت بیشتری داشته باشد در گوگل رتبه­ ی بهتری می­گیرد، در نتیجه لازم است درباره ی اینکه کاربر از محتوا شما چه چیزی میخواهد مهارت لازم را کسب کنید.

جمع بندی

در این مقاله سعی کردیم به مهم ترین نکاتی که در مسیر تبدیل شدن به یک سئوکار متخصص نیاز هست، اشاره کنیم. فراموش نکنید که یادگیری سئو و کسب درآمد از آن علاوه بر مطالعه نیازمند تمرین و تکرار هست، پس علاوه بر مطالعه مقالات آموزشی، تمرین عملی در سئو را فراموش نکنید!


امتیاز 4.9
از 5
1747 رای

سوالات متداول

متخصص سئو که به آن سئوکار هم گفته می شود فردی است که وب سایت ها برای به دست آوردن رتبه ی بهتر در موتورهای جستجو، بهینه می کند. در واقع یک سئوکار فردی است که می داند چگونه از موتورهای جستجو مثل گوگل برای سایت ترافیک بگیرد.

سئو مهارتی آمیخته از دانش و تجربه عملی است. بنابراین هم مطالعه و هم تمرین در سئو، برای تبدیل شدن به یک سئوکار حرفه ای مورد نیاز است. در این مقاله هر آنچه که باید برای تبدیل شدن به یک سئو کننده سایت نیاز دارید، گفته شده است.

یادگیری سئو به هیچ عنوان سخت نیست. اما مانند هر کار دیگری باید به سئو نیز علاقه مند باشید تا بتوانید مسیر حرفه ای شدن در آن را سریع تر طی کنید.

برای یادگیری سئو به هیچ دانش و مهارت کد نویسی نیاز نخواهید داشت. تنها کافیست یک دانش ابتدایی در رابطه با کدهای HTML داشته باشید. چرا که استفاده از برخی از این کدها در سئو سایت اهمیت دارد.

نظرات

ارسال نظر

    • مردم و لبخندها
      حیوانات و طبیعت
      غذا و نوشیدنی
      فعالیت‌ها
      سفر و مکان
      اشیاء
      نمادها
      پرچم‌ها
عکس خوانده نمی‌شود
ارتباط با آنیز وب

جهت ارتباط با کارشناس فنی یا فروش و ارسال داکیومنت پروژه و دریافت مشاوره رایگان از طریق روش های زیر با ما ارتباط داشته باشید.

ارتباط با ما