34 ویژگی یک وب سایت خوب

در این مقاله قصد داریم ویژگی های یک وب سایت خوب را توضیح دهیم و این کار را می خواهیم با یک مثال شروع می کنیم!

آیا تا به حال یک پازل را کامل کرده اید؟ مثلا یک پازل بزرگ 500 یا 1000 قطعه‌ای. تمام کردن این پازل شاید روزها، هفته ها و حتی ماه ها طول بکشد و باعث شود میز ناهارخوریتان تا پایان کار غیر قابل استفاده شود. اگر چه صدها قطعه وجود دارد، اما هر قطعه به اندازه قطعه دیگر مهم است. یک قطعه ممکن است برای لبه کار باشد که شکل پازل را به هم گره بزند و یک قطعه دیگر مربوطه به وسط کار است که مثلا درب ورودی خانه را کامل می کند، اما در هر صورت همه این قطعات برای ایجاد یک تصویر کامل از پازل حیاتی هستند و قرار دادن نادرست حتی یکی از قطعات می تواند همه کار را خراب کند. پس از مدت ها که زمان خود را صرف چیدن پازل کرده اید وقتی کار تمام می شود و شما قطعه نهایی را قرار می دهید، از دیدن پایان کار خود لذت می برید، اما اگر بدانید که پازلتان هیچ وقت کامل نمی شود، مطمئنا دچار نا امیدی بزرگی خواهید شد.

وقتی این مثال را در چارچوب نحوه ی طراحی وب سایت یا ایجاد یک وبلاگ در نظر می گیرید، متوجه یک روند کاملا مشابه می شوید. شما روزها، هفته ها و حتی ماه ها برای ساخت وب سایت خود کار می کنید. بخش عمده ای از بودجه کسب و کار خود را برای ایجاد آن استفاده می کنید و امیدوارید که نتیجه کارتان منجر به رضایت مشتری و افزایش تعداد بازدیده کنندگان سایت شود. هنگام ایجاد یک وب سایت یا انجام یک طراحی مجدد سایت، مانند درست کردن پازل نباید هیچ قطعه ای نادیده بگیرید. جنبه های مختلف باید مانند قطعات پازل در کنار هم قرار بگیرند و در نهایت یک وب سایت عالی را ایجاد کنند.

هنگام طراحی وب سایت، باید تجربه ای بهینه برای کاربر ایجاد کنید. برای این کار، سایت خود را قسمت به قسمت مرور کنید و مطمئن شوید که تمام عناصر در جای خود قرار دارند. در ادامه به مهم ترین ویژگی هایی که وب سایت های خوب دارند اشاره کرده ایم. آگاهی از این ویژگی ها می تواند به شما کمک کند وب سایتی طراحی کنید که علاوه بر کاربر پسندی مطابق با آخرین استاندارد های طراحی وب دنیا باشد.

ویژگی های صفحه اصلی وب سایت

صفحه اصلی سایت جایی است که بیشترین بازدید را دارد. صفحه اول به کاربر نشان می دهد کار شما دقیقا چیست و از چه موضوعی صحبت می کنید. متن صفحه اصلی را خیلی کوتاه ننویسید به طوریکه کاربر اصلا متوجه زمینه فعالیت شما نشود، بلکه سعی کنید به صورت مختصر و مفید درباره ی خود و اهداف فعالیتتان صحبت کنید. صفحه اول را به مکانی تبدیل کنید که کاربران بتوانند به سرعت هدف کسب و کارتان را درک کنند.

ویژگی های صفحه اصلی وب سایت✔️ نام دامنه

URL آدرسی است که در نوار ناوبری بالای وب سایت شما ظاهر می شود. این آدرسی است که بازدیدکنندگان می توانند از طریق آن شما را پیدا کنند، یا آدرسی است که پس از جستجو، کاربران را به سایتتان هدایت می کند. ایجاد نام دامنه اولین گام ایجاد یک وب سایت است و بدون دامنه نمی توانید یک سایت فعال داشته باشید.

دامنه را ساده و روان انتخاب کنید تا کاربران بدون مشکل شما را پیدا کنند. اگر نام دامنه ایده آل‌تان را کسی دیگر گرفته است، خارج از چارچوب فکر کنید و خلاقیت به خرج دهید. نام هر دامنه فقط برای یک شخص یا برند تجاری ثبت می شود، بنابراین شما باید یک دامنه ثبت نشده پیدا کنید یا دامنه ای را که متعلق به شخص دیگری است را بخرید.


 ✔️ نام شرکت

نام شرکت یا برند شما باید در جایی از صفحه اصلی و در قسمت های بالایی آن ظاهر شود و به بازدیدکنندگان اطمینان دهد که به وب سایتی که هدف آنها بوده است، آمده اند. کاربران برای یافتن نام شرکت شما نباید نیازی به بالا پایین کردن صفحات سایتتان داشته باشند.


 ✔️ جستجو در سایت

برخی از کاربران دقیقاً می دانند که از سایت شما چه می خواهند و فقط برای رفتن به صفحه مورد نظر خود نیاز به کمک دارند. یکی از ابزارهایی که به بازدیدکنندگان این امکان را می دهد، نوار جستجو در صفحه اصلی و سایر صفحات سایت است. یک جستجو حرفه ای در سایت باعث ایجاد تجربه کاربری عالی برای بازدیدکنندگان می شود. وجود نوار جستجو در سایت به ویژه برای سایت های فروشگاهی بسیار مهم و ضروری است.


 ✔️ لوگو

لوگو سایتتان باید در صفحه اصلی به صورت دقیق و کامل وجود داشته باشد. لوگوها طرح‌های گرافیکی کوچکی هستند که به راحتی به خاطر سپرده می شوند و ارتباطی در مغز مشتری بین شرکت و تصویر لوگو ایجاد می کنند. گرچه ممکن است مشتریانتان همیشه نام شرکتتان را به خاطر نداشته باشند، اما ممکن است شما را با لوگو شناسایی کنند.


 ✔️ توضیحات درباره ی شرکت

یک توضیح کوتاه در مورد شرکت در جایی مناسب نزدیک به نام شرکت بر روی اسلایدر یا لوگو شرکت باید باشد. این ویژگی به ویژه در مورد مشاغل کوچکتر که کار آنها به راحتی قابل درک نیست، بیشتر لازم است. یک عبارت کوتاه که مشخص کند شما کی هستید و چه کاری انجام می دهید. باید صفحه سایت خود را به صورتی طراحی کنید که کاربران به سرعت با کار سایتتان آشنا شوند.


 ✔️ منو 

چه در کنار صفحه و چه در بالای صفحه با توجه به کاربری وب سایت شما، یک نوار منو باید قرار داده شود تا کاربران بتوانند در سایتتان گشت و گذار کنند و محصولات یا اطلاعات مورد نظر خود را پیدا کنند. در طراحی سایت شرکتی معمولا گزینه های منو کم تر از وب سایت های فروشگاهی است.


 ✔️ دکمه CTA

CTA یا اقدام به عمل گزینه‌ای است که می‌تواند شامل "ثبت نام کنید"، "عضویت در خبرنامه" یا "عضویت در شبکه های اجتماعی"  باشد. دکمه های CTA را باید در جای مناسب و با طراحی منحصر به فرد انجام دهید تا نظر کاربر را برای کلیک کردن بر روی آن ها جلب کنید.


 ✔️ تصاویر

وب سایت شما باید با تعدادی تصویر شاخص همراه باشد تا زیبایی بصری برای بازدیدکنندگان ایجاد کند. این تصاویر می توانند شامل عکس هایی برای تبلیغات و معرفی محصولات یا خدماتتان باشد و یا یک طرح گرافیکی که مخصوص وب سایتتان است طراحی شده باشد. 

به دلیل اینکه پردازش تصاویر راحت تر از متن است، می توانند به حفظ توجه کاربران کمک کنند. تصاویر می توانند به صورت نمایش متحرک، فیلم کوتاه یا گیف نیز باشند. هر نوع محتوا‌ تصویری می تواند بهتر از یک صفحه متن ساده عمل کند.


 ✔️ لینک دهی داخلی

لینک دهی داخلی از اصلی ترین ویژگی های یک وب سایت خوب است. هدف یک وب سایت فقط جذب افراد به صفحه اصلی نیست، بلکه شما باید بازدیدکنندگان صفحه اصلی را تحریک کنید تا از سایر قسمت های مختلف سایت دیدن کنند. لینک دهی داخلی باعث می شود که کاربران مدت زمان بیشتری در سایت بمانند و این احتمال اینکه بازدیدکننده به مشتری تبدیل شود، افزایش می یابد.


 ✔️ نظرات مشتریان

برخی از تعریف های مثبت که کاربران و یا مشتریان قبلی در مورد شما گفته اند را در قسمتی از صفحه اصلی قرار دهید. برای این کار می توانید از مشتریان خود بخواهید در بخش نظرات، کیفیت کارتان را توضیح دهند. به صورت کلی نظر مشتریان، تاثیر زیادی بر روی جذب مشتری جدید دارد.


 ✔️ چت آنلاین

اکثر وب سایت های معتبر از قابلیت چت آنلاین به عنوان فرصتی برای ارتباط با بازدیدکنندگان و ارائه خدمات در سطح بالاتر برای مشتریان استفاده می کنند. اگر از ابزار چت آنلاین استفاده می کنید، اطمینان حاصل کنید که کاربران می توانند به درستی وارد این بخش شوند و سوالات خود را با شما در میان بگذارند. همچنین اگر فکر می کنید نمی توانید در تمام ساعات شبانه روز از طریق چت آنلاین پاسخگوی مشتریان باشید، بهتر است این امکان را از روی سایت خود حذف کنید.


 ✔️ بازاریابی ایمیلی

اگرچه فرم های خبرنامه در هر مکانی از سایت شما ممکن است قرار داشته باشند، اما باید حتما در صفحه ی اصلی سایت هم باشند. بسیاری از وب سایت ها یک پاپ آپ را انتخاب می کنند که بازدیدکنندگان را ترغیب می کند تا در ازای مشوقی مانند تخفیف، در خبرنامه ثبت نام کنند و ایمیل خود را بدهند. 

می توانید بخش خبرنامه خود را به صورتی تنظیم کنید که زمانی که بازدیدکنندگان روی گزینه X می خواهد بزنند، به آنها نشان داده شود و بازدیدکنندگان را وادار به اقدام قبل از بستن صفحه کند.

ویژگی های فوتر یک وب سایت خوب

فوتر در پایین هر صفحه سایت قرار دارد و لینک هایی را نمایش می دهد که به بازدیدکنندگان کمک می کند تا به صفحات محبوب سایت بروند.

ویژگی های فوتر یک وب سایت خوب✔️ گزینه های فوتر

در فوتر سایت، باید یک لیست از لینک هایی که بازدیدکنندگان معمولاً بیشتر مایل به رفتن به آنها هستند، قرار دهید. نمونه هایی از این صفحات شامل وبلاگ، خبرهای روز، صفحه درباره ما، فرصت های استخدام، پشتیبانی مشتری، سوالات متداول، قوانین و مقررات و ... می باشد. 


 ✔️ لینک شبکه های اجتماعی

قدرت بازاریابی در شبکه های اجتماعی را نمی توان هیچگاه نادیده گرفت. برای اینکه بازدیدکنندگان را به صفحات تلگرام و اینستاگرام خود هدایت کنید، نمادهای شبکه های اجتماعی را در صفحه اصلی یا پایین هر صفحه قرار دهید و به اکانت خود در این شبکه ها از وب سایتتان لینک دهید.

ویژگی صفحه درباره ما

صفحه درباره ما بازدیدکنندگان را به سمت کسب اطلاعات بیشتر در مورد سایت شما سوق می دهد. اگرچه بسیاری از این عناصر در صفحه اصلی وجود دارد، اما شما باید یک صفحه را به کاربرانی اختصاص دهید که مایل به کسب اطلاعات بیشتر در مورد شما هستند. صفحه ی درباره ی ما مکانی برای استفاده یک شرکت برای معرفی خودش است.

ویژگی یک صفحه درباره ما خوب در سایت ✔️ موقعیت مکانی و آدرس 

نقشه و آدرس، کاربران را به سمت محل کار شما راهنمایی می کند. این موضوع به مشتریان کمک می کند بفهمند شما را از کجا می توانند پیدا کنند. اگر شرکت شما چند نمایندگی دارد ممکن است بازدیدکنندگان بخواهند نزدیکترین شعبه به خود را بیابند، پس باید آدرس تمامی شعب را بنویسید، ولی اگر بیزینس شما کوچک است می توانید یک یا دو آدرس را در این قسمت قرار دهید.


 ✔️ ساعت کاری

اگر یک شرکت هستید که امکان مراجعه حضوری به آن وجود دارد یا اگر فقط در زمان های خاص قابل دسترسی هستید، این را در این صفحه قرار دهید. اینکه زمان حضورتان به صورت واضح ذکر شود، به مشتریان و بازدیدکنندگان کمک می کند تا بفهمند چه زمانی احتمالا به تماس های آن ها پاسخ می دهید.


 ✔️ اطلاعات تماس

اطلاعات تماس راهی برای برقراری ارتباط کاربران با شما است. یک شماره تلفن و یک آدرس ایمیل برای پشتیبانی را در این صفحه قرار دهید. به این ترتیب، هر کسی که سوال بیشتری داشته باشد یا در مورد محصول یا شما مشکلی داشته باشد، می تواند سریعا تماس بگیرد.


 ✔️ فرم تماس

فرم تماس روش دیگری است که شرکت شما را در دسترس کاربران قرار می دهد. فرم تماس شامل یک باکس است که حاوی اطلاعات شخصی کاربر و درخواست وی از شما می باشد.


 ✔️ تاریخچه تاسیس شرکت

بیوگرافی درباره نحوه تاسیس شرکت و بنیانگذران آن به بازدیدکنندگان کمک می کند که درک بهتری از این داشته باشند که با چه کسانی ارتباط برقرار می کنند. مردم عاشق آشنایی و احساس خوب در مورد جایی هستند که وقت و پول خود را در آن سرمایه گذاری می کنند. یک بیوگرافی از نحوه ی تشکیل شرکت که می تواند شامل داستان های شخصی مرتبط هم باشد، می تواند این بخش را برای مشتریان جذاب تر کند.

سایر ویژگی های صفحات داخلی وب سایت

لینک دهی داخلی سایت شما با توجه به آنچه می فروشید و تکنیک هایی که برای سئو و افزایش ترافیک طبیعی در نظر دارید ممکن است، متفاوت باشد. در زیر چند نمونه از صفحات داخلی سایت و انواع ویژگی هایی که باید داشته باشند، آورده شده است.

سایر ویژگی های صفحات داخلی وب سایت✔️ تیم ها و کارمندان

صفحات کارمندان اغلب بر اساس افرادی که در شرکت چه کاری می کنند مرتب و طبقه بندی می شود. به این صورت که شما افرادی که در بخش بازاریابی، فروش، تحقیقات و غیره فعالیت می کنند را در یک لیست قرار می دهید. این صفحات شامل عکس کارمندان با نام و عنوان شغلی آنها می باشد. تیم ها بسته به نوع سازمان و بخش های مختلفی که دارند می تواند متفاوت باشد.


 ✔️ بیوگرافی کارمندان

بیوگرافی یا شرح حال مختصر از کارمندان بخشی است که در آن علائق، سوابق و طرز فکر افرادی که در شرکت کار می کنند نوشته می شود. درج بیوگرافی کوتاه در مورد کارمندان می تواند یک تاثیر مثبت بر افرادی بگذارد که به سایتتان مراجعه می کنند.


 ✔️ رسانه ها

بسیاری از شرکت ها یک ویدئو در صفحه تیم ما قرار می دهند که شامل مصاحبه با کارمندان واقعی است. این به عنوان یک ضمانت عالی برای بازاریابی عمل می کند. به خصوص زمانی که می خواهید نیروی جدید استخدام کنید، تاثیر بسیار خوبی دارد. 


 ✔️ وبلاگ

وبلاگ ها برای شرکت هایی که می خواهند از طریق محتوای منحصر به فرد  نظر کاربران مختلف را جلب کند و یا از طریق سئو منجر به افزایش کلیک گوگل شوند، بسیار مناسب هستند. حتی اگر وبلاگ نویس نیستید، داشتن یک وبلاگ در سایت خود همچنان می تواند باعث جلب توجه شود.

ویژگی های صفحه ی بلاگ سایت ✔️ دسته بندی مطالب بلاگ

سازماندهی وبلاگ ها بسیار مهم است. شما می توانید از طرق مختلف این کار را انجام دهید. خوانندگان و بازدیدکنندگان باید درک روشنی از نحوه دسته بندی وبلاگ شما و اینکه چگونه می توانند محتوای مرتبط با علایق خود را پیدا کنند، داشته باشند.


 ✔️ معرفی نویسندگان

خوانندگان گهگاهی می خواهند در مورد کسانی که پست های وبلاگ را می نویسند، بیشتر بدانند. با ایجاد فضایی در صفحه ی بلاگ می توانید بیوگرافی مختصری از نویسنده مقاله قرار دهید. این کار باعث ایجاد آشنایی با نویسندگان خاص می شود و ایجاد اعتبار برای نویسندگان شود.


 ✔️ نظرات

افزودن یک بخش نظرات بعد از وبلاگ ها، به خوانندگان اجازه می دهد تا در بحث موضوع مقاله شرکت کنند که این مورد میزان جذابیت محتوای شما برای آن ها را نشان می دهد.


 ✔️ لینک دهی داخلی وبلاگ

اگر بازدید کننده ای به مقاله شما علاقه مند باشد، ممکن است به مقاله دیگری در مورد همان موضوع نیز علاقمند باشد. از این فرصت استفاده کنید و یک لیست از محتوای پیشنهادی مرتبط را در اختیارش قرار دهید. این کار  می تواند باعث شود کاربران مدت طولانی تری در سایت شما بمانند.


 ✔️ سوالات متداول

این صفحه به بازدیدکنندگان کمک می کند تا پاسخ سوالاتی را که قبلاً درباره ی یک مقاله پرسیده شده است را پیدا کنند. این نیاز تیم شما برای پاسخ دادن به سوالات مشابه به طور مکرر کاهش می دهد و همچنین باعث می شود بازدید کنندگان احساس خودکفایی بیشتری داشته باشند.


 ✔️ اینفوگرافیک

اینفوگرافیک ها یک مفهوم بزرگ را در یک تصویر کوچک توضیح می دهند. اگر مقاله شما دارای اینفوگرافی است که فرآیندها یا داده ها را توضیح می دهد، این اطلاعات را در جای مناسب در صفحه ی مقاله در دسترس کاربران قرار دهید.

امکاناتی که باید در پنل ادمین یک وب سایت خوب باشد

همه آنچه که تاکنون توضیح دادیم در مورد ارتباط با مشتری و ایجاد یک تجربه کاربری فوق العاده بود، اما برخی از ویژگی ها وجود دارد که باید در بخش پنل ادمین وب سایت وجود داشته باشد. ما در ادامه چک لیستی از این موارد را آورده ایم که باید برای سایت خود در نظر بگیرید:


 🔹 ابزار CMS

یک سیستم مدیریت محتوا (CMS) به سازماندهی و حفظ تمام محتوای موجود در وب سایت شما کمک می کند. حتی اگر پس از مشکلی، یک محتوا را از روی سایت حذف کنید، در صورت نیاز می توانید آن را در CMS ذخیره کنید.

بسیاری از CMS ها، صدها افزونه قابل تنظیم برای استفاده در موارد مختلف دارند. به عنوان مثال تعداد زیادی از پلاگین های محبوب WordPress برای فروشگاه های تجارت الکترونیکی وجود دارد که می تواند بسیاری از ویژگی های مورد نیاز برای یک وب سایت فروشگاهی خوب را ارائه دهد.


 🔹 ابزار های مورد نیاز برای بهینه سازی (SEO)

ابزارهای SEO به شما کمک می کنند تا محتوای خود را به گونه ای بر روی سایت منتشر کنید که منجر به قرار گرفتن در صفحه اول گوگل شود. بهینه سازی کلمات کلیدی به شما کمک می کند کلماتی که افراد دیگر در جستجو از آنها استفاده می کنند را بیابید تا مستقیما کاربران را  به وب سایت خود هدایت کنید. 

برای آنکه بتوانید وب سایت خود را بهینه کنید اطمینان حاصل کنید که ابزارها و امکانات لازم برای بهینه سازی سایت در پنل ادمین موجود است.


 🔹 تجزیه و تحلیل سایت

ابزارهای تجزیه و تحلیل به شما کمک می کند بفهمید چه کسی به سایت شما می آید و چه مدت زمان صرف آن می شود. این نوع اطلاعات برای تجزیه و تحلیل اثر بخشی صفحات یا مطالب خاص با هدف تغییر استراتژی های ناموفق عالی است.


 🔹 هاست مناسب

مشابه نام دامنه، وب سایت ها بدون هاست نمی توانند کار کنند. اگر از یک سایت ساز استفاده می کنید، دیگر نگران میزبانی وب خود نخواهید بود، زیرا سایت شما از طریق همان شرکت سایت ساز میزبانی می شود و دیگر نیازی به پیدا کردن هاست مجزا ندارید.


 🔹 تگ توضیحات و تایتل

در پنل ادمین وب سایت شما باید گزینه اضافه کردن توضیحات متا (Meta Description) به محتوا و به روزرسانی عنوان (Title) وجود داشته باشد. این موضوع برای افزایش سئو سایت بسیار مفید است، زیرا افزودن برخی کلمات در توضیحات متا و تایتل باعث می شود سایت شما در نتایج گوگل به صورت خاص تر نمایش داده شود.

خواندن این مقاله را از دست ندهید: تگ عنوان در سئو چیست؟

کارهای که نباید در طراحی سایت انجام دهید

چندین کار وجود دارد که شما نباید در طراحی سایت خود انجام دهید:


🚩 محتوای ویدیویی را مستقیماً در سایت خود بارگذاری نکنید، زیرا این موضوع فضای میزبانی یا همان هاست شما را به میزان زیاد اشغال می کند. در عوض، از وب سایت های ارائه دهنده سرویس میزبانی ویدئو مانند یوتیوب یا آپارات استفاده کنید و لینک فیلم را در سایت خود قرار دهید. 


🚩 از عناصری که به Adobe Flash Player نیاز دارد استفاده نکنید، زیرا همه بازدیدکنندگان قادر به بارگیری محتوا مربوطه از طریق این قابلیت، نیستند.


🚩 از گذاشتن موسیقی پس زمینه خودداری کنید. برای بسیاری از افراد گوش دادن به موسیقی که انتخاب نکرده اند بسیار آزاد دهنده است.

جمع بندی

قطعا عناصر بیشتری به عنوان ویژگی های یک وب سایت خوب وجود دارد که در این مقاله ذکر نشده است. هدف ما از نوشتن این مقاله این است که مهم ترین توصیه ها را برای راه اندازی یک وب سایت کاربردی، زیبا و حرفه ای بیان کنیم. فراموش نکنید در روند طراحی وب سایت خود همواره رضایت بالقوه مشتریان در هنگام کار با سایت و امکانات آن را اولویت طراحی قرار دهید.


امتیاز 4.9
از 5
1747 رای

نظرات

ارسال نظر

    • مردم و لبخندها
      حیوانات و طبیعت
      غذا و نوشیدنی
      فعالیت‌ها
      سفر و مکان
      اشیاء
      نمادها
      پرچم‌ها
عکس خوانده نمی‌شود
ارتباط با آنیز وب

جهت ارتباط با کارشناس فنی یا فروش و ارسال داکیومنت پروژه و دریافت مشاوره رایگان از طریق روش های زیر با ما ارتباط داشته باشید.

ارتباط با ما