طراحی سایت رایگان گوگل

Google Sites


Google Sites یک ابزار طراحی سایت است که بخشی از برنامه رایگان تحت وب گوگل است. این برنامه یک ابزار ایجاد وب سایت با ویژگی ویرایشگری همزمان و پشتیبانی از طراحی ریسپانسیو است که به شما در داشتن وب سایتی با نمایش خوب در گوشی های تلفن همراه و سایر دیوایس ها با رزولوشن متفاوت کمک می کند.  ما در این مقاله به صورت تصویری نحوه استفاده از این ابزار را توضیح می دهیم.

مزایا و معایب استفاده از طراحی سایت گوگل

قبل از شروع کار با Google Sites باید در مورد مزایا و معایب آن بدانید. مزایا این ابزار شامل موارد زیر است:


✔️ استفاده از آن رایگان است.


✔️ امکان طراحی یک سایت رایگان در کمترین زمان


✔️ ادغام طراحی سایت رایگان گوگل با سایر ابزارهای گوگل مانند گوگل مپ و گوگل درایو (می توانید به راحتی از محتوای موجود در ابزار گوگل درایو برای طراحی سایت گوگل خود استفاده کنید.)


با این حال ساده بودن استفاده از این ابزار می تواند مشکل ساز نیز شود. برخی از معایب گوگل سایتس شامل موارد زیر است:


🚩 فقط می توانید وب سایت های اولیه با کارکرد های ساده را ایجاد کنید.


🚩 هیچ پشتیبانی از وب سایت های فروشگاهی ندارد.


🚩 میزان سفارشی سازی در آن بسیار کمتر از برخی از بهترین سیستم های مدیریت وب سایتی است که در حال حاضر در بازار وجود دارند.


در نوامبر 2020، گوگل نسخه کلاسیک طراحی سایت خود را با یک نسخه جدید جایگزین کرد. در حال حاضر فقط می توانید از نسخه جدید طراحی سایت گوگل استفاده کنید. مطمئنا ورژن جدید سایت ساز گوگل کارآمدتر و استفاده از آن آسان‌تر است، اما چند ویژگی برنامه نویسی که در نسخه قدیمی بود در نسخه جدید وجود ندارد.

بنابراین، طراحی سایت رایگان گوگل بهترین ابزار برای طراحی سایت های کوچک با کارکرد ساده مانند سایت های شرکتی است. اگر شما به طراحی سایت شرکتی با این ویژگی‌ ها نیاز دارید از Google Sites برای طراحی سایت خود استفاده کنید. در ادامه به صورت مرحله به مرحله نحوه استفاده از این ابزار را توضیح می‌ دهیم:

مرحله 1: ایجاد اکانت در گوگل

برای استفاده از ابزار طراحی سایت رایگان در گوگل نیاز به یک اکانت در گوگل دارید. بنابراین اگر حساب کاربری ندارید یا ترجیح می دهید با یک حساب جدید برای خودتان سایت بسازید، باید در قدم اول یک اکانت بسازید.

ساخت اکانت گوگل

برای ایجاد حساب کاربری جدید، باید نام و آدرس ایمیل خود را وارد کنید یا یک آدرس جیمیل به عنوان بخشی از فرایند ثبت نام وارد کنید. در صورت تمایل یک شماره تلفن یا آدرس ایمیل بازیابی نیز در این فرم وارد کنید تا در صورت قفل شدن حساب کاربریتان امکان بازیابی آن را داشته باشید.

مرحله 2: پیدا کردن تمپلیت مناسب با موضوع سایت

در قدم دوم باید وارد سایت ساز گوگل به آدرس https://sites.google.com شوید و یک تم از بین 13 تمی که در Google Sites وجود دارد انتخاب کنید. 13 تم مختلفی که وجود دارد در دسته بندی های شرکتی، کسب و کارهای کوچک، آموزشی و شخصی قرار گرفته اند. می توانید از این تم ها به عنوان طراحی پایه برای شروع استفاده کنید. البته در صورت تمایل می توانید یک تم خالی را برای شروع کار و طراحی به سبک خودتان انتخاب نمائید.

انتخاب تم مناسب برای سایت

مرحله 3: انتخاب تمپلیت سایت 

پس از انتخاب تم مناسب، وب سایت شما در ویرایشگری در محیط Google Sites بارگذاری می شود. در این مرحله تمام ابزارهای اصلی در منو سمت راست صفحه در دسترس است. منو Insert برای افزودن عناصر به صفحه نمایشی که در حال حاضر از آن استفاده می کنید، قرار گرفته است. منو Pages برای افزودن، ویرایش و حذف صفحات وب سایت مورد استفاده قرار می گیرد. در حالی که منو Themes برای تغییر ظاهر کل وب سایت است.

تغییر تم سایت به تم دلخواه

روی گزینه Themes کلیک کنید و از لیستی که نمایش داده می شود گزینه های مختلف تم را انتخاب کنید. علاوه بر   انتخاب یک تم کلی، می توانید رنگ غالب وب سایت را تنظیم کنید و از بین سه سبک فونتی که وجود دارد یکی را انتخاب نمائید.

مرحله 4: ویرایش متن و تصاویر

هر عنصر در صفحات وب را در طراحی سایت رایگان گوگل می توان ویرایش کرد. با کلیک روی هر عنصر یک منو حساس به متن (context-sensitive) ظاهر می شود. برای مثال، اگر روی متنی که مقابل یک تصویر است کلیک کنید، یک منو متفاوت به شما نشان داده می شود.

ادیت کردن متن و تصویر قالب سایت

تمام عناصر که در صفحه اصلی وجود دارد اعم از تصویر و متن را می توانید تغییر دهید. می توانید شکل اولیه تم سایت را مانند بولد یا ایتالیک بودن و متن های زیر خط دار را ویرایش کنید. همچنین امکان اضافه کردن لینک، تصویر، عنوان و غیره نیز در صفحه برای شما وجود دارد.

مرحله 5: تغییر چیدمان و پس زمینه ها 

نکته جالب در مورد طراحی سایت رایگان گوگل این است که طرح قالب اولیه را می‌ توانید تغییر دهید. با کلیک بر روی منو سمت چپ هر بخش، گزینه‌هایی برای تنظیم مجدد طراحی صفحه، کپی کردن و حذف بخش‌ های مختلف خواهید دید. می توانید از طریق گزینه پس زمینه، تصویر آن را نیز تغییر دهید.

تغییر چیدمان عناصر در صفحه

مرحله 6: اضافه کردن ویجت ها

در منو Insert، فهرستی از 14 ویجت از پیش تعیین شده وجود دارد که می توانید برای صفحات خود از آن ها استفاده کنید. این ویجت ها شامل دکمه ها، نمودارها و جداول می شود. برای افزودن یک ویجت جدید به صفحه وب، روی آن کلیک کنید و بخش جدیدی را اضافه نمائید. برای اکثر ویجت ها، چند گزینه مختلف ارائه می شود که شما می توانید نحوه ظاهر شدن آن را انتخاب کنید.

اضافه کردن ویجت ها به صفحه سایت

مرحله 7: اضافه کردن صفحات بیشتر

بر روی دکمه بزرگ Plus در منوی Pages کلیک کنید تا صفحات جدیدی را به سایت خود اضافه کنید. صفحاتی را که اضافه می کنید به طور خودکار به منو پیمایش وب سایت شما اضافه می گردند. اگر روی صفحه در لیست کلیک راست کنید، امکان تنظیم صفحه به عنوان صفحه اصلی، کپی صفحه، اضافه کردن صفحات فرعی، پنهان کردن از منو پیمایش و حذف آن به طور کامل وجود دارد.

اضافه کردن صفحات بیشتر به سایت

مرحله 8: انتشار وب سایت

تا این مرحله، وب سایت شما برای عموم قابل دسترس نبوده است. برای انتشار وب سایت در طراحی سایت رایگان گوگل روی دکمه آبی رنگ Publish در سمت راست بالای صفحه کلیک کنید. از شما نام یک پوشه منحصر به فرد خواسته می شود که در آن وب سایتان قرار داده می شود. برای مثال، اگر آدرس وب را روی mymathproject تنظیم کنید، وب سایت شما در sites.google.com/view/mymathproject دسترس خواهد بود.

منتشر کردن وب سایت

یکی از ویژگی های جالب ساخت سایت گوگل رایگان این است که می توانید وب سایت خود را خصوصی نگه دارید و آن را فقط با افراد خاصی به اشتراک بگذارید.

سخن آخر

با طراحی سایت گوگل می توانید یک وب سایت رایگان با ظاهر حرفه ای بسازید، اما محدودیت هایی که این سایت ساز دارد باعث می شود که فقط بتوانید از آن برای پروژه های کوچک استفاده کنید.


امتیاز 4.9
از 5
1747 رای

نظرات

ارسال نظر

    • مردم و لبخندها
      حیوانات و طبیعت
      غذا و نوشیدنی
      فعالیت‌ها
      سفر و مکان
      اشیاء
      نمادها
      پرچم‌ها
عکس خوانده نمی‌شود
ارتباط با آنیز وب

جهت ارتباط با کارشناس فنی یا فروش و ارسال داکیومنت پروژه و دریافت مشاوره رایگان از طریق روش های زیر با ما ارتباط داشته باشید.

ارتباط با ما