الگوریتم پاندا (Panda Algorithm) نام رسمی یکی از الگوریتم های مهم گوگل است که وب سایتهایی با محتوای کم کیفیت و کپی را جریمه می کند و وب سایتهایی که محتوای بی نظیر و جذاب دارند را با بهبود رتبه و جایگاه در سئو، تشویق به ادامه ی روند تولید محتوا با کیفیت می کند.
مدتی بود بسیاری از سایت ها با استفاده از محتوای بی کیفیت و تکراری سعی داشتند رتبههای بالایی در نتایج جستجو کاربران به دست آورند، به همین دلیل بسیاری از کاربران به خاطر محتوای بی کیفیت به گوگل شکایت می کردند و در همین زمان بود که گوگل تصمیم به راه اندازی الگوریتم پاندا گرفت.
الگوریتم پاندا گوگل، سایت های مختلف را با استفاده از کیفیت محتوای آنها رتبه بندی می کند و تاثیر به سزایی در رتبه بندی وب سایت ها دارد. وب سایت هایی که دچار جریمه پاندا می شوند برای بهبود رتبه بندی باید به جای محتوای بی کیفیت، محتوای با کیفیت قرار دهند، کلمات کلیدی پرتکرار خود را کاهش دهند و به طور کلی تجربه کاربری مرتبط با محتوا را بهبود ببخشند.
چرا الگوریتم پاندا راه اندازی شد؟
در سال 2010 به دلیل انبوهی از وب سایت ها با محتواهای بی کیفیت در نتایج گوگل و ایجاد مزرعه محتوا (Content Farm) کیفیت محتوای سایت ها به شدت کاهش یافته بود، در نتیجه نتایج جستجوی گوگل نمی توانستند به نیاز کاربران پاسخ دهند و نارضایتی در این زمینه افزایش یافته بود. به همین خاطر گوگل به دنبال یک راه برای حل این مشکل بود، در این شرایط مهندسین گوگل توانستند در 23 فوریه 2011 الگوریتم پاندا را راه اندازی و معرفی کنند.
در 24 فوریه، گوگل یک پست در سایت خود در مورد به روز رسانی الگوریتمهایش منتشر کرد. در این مقاله نوشته شده بود: "ما یک الگوریتم بسیار خوب برای رتبه بندی وب سایتها ایجاد کردهایم،که این الگوریتم به طور قابل توجهی بر 11.5 درصد از نتایج جستجوی گوگل تاثیر می گذارد." هدف آنها از طراحی الگوریتم پاندا نیز به شرح زیر بود:
🔍 این به روزرسانی برای کاهش رتبه بندی سایتهایی با محتوای کم کیفیت طراحی شده است. (سایتهایی که محتوای آنها برای کاربران ارزشمند نیست و محتوای سایتهای دیگر را کپی می کنند یا صفحاتی که اصلا مفید نیستند) و در مقابل وب سایتهایی که محتوای با کیفیتتری دارند رتبه بهتری در نتایج به دست می آورند.
گوگل در ابتدا نام این الگوریتم را " Farmer" معرفی کرد و بعدها اعلام کرد که داخل سازمان این الگوریتم به عنوان پاندا شناخته می شود و با همین نام نیز معروف شد.
الگوریتم پاندا چه سایتهای را جریمه می کند؟
الگوریتم پاندا سایتهایی را جریمه می کرد که در SERP گوگل مشکلاتی ایجاد می کردند. مانند سایتهایی که محتواهایی با ویژگی های زیر را تولید می کردند:
✔️ محتوای ضعیف: صفحاتی دارای محتوای ضعیف است که تعداد کلمات آن بسیار کم است یا متن ارتباط کمی با موضوع صفحه دارد. در واقع محتوا ضعیف آن طور که باید نمی تواند اطلاعات جامع و خوبی را در اختیار کاربر قرار دهد.
✔️ محتوای تکراری: محتوایی که از یک صفحه وب سایت دیگر کپی شده باشد را محتوا تکراری می گویند. وقتی شما چندین صفحه داشته باشید که محتوای آن ها با تغییرات کمی یا بدون تغییر از سایت دیگری گرفته شده باشد یا حتی متنها را خودتان نوشته باشید اما شباهت بسیاری به هم داشته باشند، در این حالت وب سایت شما به خاطر داشتن محتوای تکراری توسط پاندا جریمه می شود. به عنوان مثال ممکن است شما در شهرهای مختلف نمایندگی فروش کیف چرم داشته باشید و شما برای هر شهر در سایت خود یک صفحه ایجاد کرده اید که محتوای آنها شبیه به هم است و فقط نام شهرها را عوض کرده اید، در این حالت سایت شما توسط پاندا جریمه می شود.
✔️ محتوای با کیفیت پایین: صفحاتی که ارزش کمی برای خوانندگان دارند و محتوا آن ها کم کیفیت هستند، زیرا اطلاعاتشان درست و دقیق نمی باشد.
✔️ قابل اطمینان نبودن: محتوایی که در صفحه ای از وب سایت نوشته شده است ولی هیچ منبعی برای تائید آن ذکر نشده باشد و در نتیجه قابل اعتماد نباشد، توسط پاندا جریمه می شود. گوگل سعی دارد که به کاربران اطلاعات علمی دقیق و تائید شده دهد و اگر مشخص گردد که اطلاعات سایت شما غلط است و منبع علمی ندارد، الگوریتم پاندا وب سایت شما را جریمه می کند.
✔️ مزرعه محتوا: برخی از سایتها تعداد زیادی صفحه دارند که اغلب اوقات محتوای آنها از وب سایت های دیگر گرفته شده است. حتی ممکن است یک وب سایت تعداد زیادی نویسنده با دستمزد پایین استخدام کند تا مقالاتی کوتاه با موضوعاتی که در گوگل جستجو می شود را بنویسند. محتوایی که توسط این نویسندهها نوشته می شود برای خوانندگان فاقد اعتبار و ارزش است، زیرا هدف اصلی این وب سایت ها فقط کسب رتبه در نتایج جستجو گوگل است و پاندا این موضوع را به خوبی متوجه می شود.
✔️ تولید محتوای کم کیفیت توسط کاربران: برخی از وبلاگها در گوگل هستند که تمام کاربران در آن می توانند محتوا بنویسند. این متنها معمولا کوتاه و پر از غلطهای املایی و دستوری و فاقد اطلاعات معتبر هستند.
✔️ بالا بودن تعداد تبلیغ نسبت به حجم محتوا: صفحاتی که در آن تعداد تبلیغات پولی بسیار بیشتر از محتوای اصلی است، از نظر پاندا ارزشمند نخواهند بود. در واقع باید تولید محتوا را هدف اصلی در وب سایت قرار داد و از تبلیغات به عنوان یک روش فرعی، در آمد زایی کرد.
✔️ استفاده نادرست از لینک ها: برخی از وب سایتها علاوه بر این که محتوای ضعیف می نویسند در کنار محتوا لینکهایی قرار می دهند که کاربر به صورت تصادفی بر روی آنها کلیک می کند و وارد برنامههای پولی می شود.
✔️ عدم تطابق موضوع صفحه با محتوا: در برخی از صفحات، موضوع با محتوا هیچ ارتباطی با یکدیگر ندارند. شما انتظار دارید با کلیک بر روی لینک سایت و ورود به آن جواب سوال خود را بیابید، ولی با ورود به سایت هیچ پاسخی وجود ندارد و تنها با محتوای غیر مرتبط رو به رو می شوید. اگر چندین کاربر وارد سایت شما شوند و بلافاصله صفحه سایت را به خاطر نبودن پاسخ مورد نظر خود ببندند و به وب سایت دیگر بروند، الگوریتم پاندا متوجه می شود که صفحه ی شما محتوای بی کیفیت دارد و در نتیجه آن را جریمه می کند.
چگونه متوجه شویم وب سایت ما توسط الگوریتم پاندا جریمه شده است؟
یکی از سیگنالهایی که نشان می دهد وب سایت شما توسط الگوریتم پاندا جریمه شده است، افت ناگهانی میزان ترافیک طبیعی از طریق سئو سایت یا رتبه بندی آن در گوگل است.
البته لازم به یادآوری است که گاهی اوقات علت این موضوع دلایل دیگری نیز می تواند داشته باشد، مانند:
☑️ ظهور یک رقیب در زمینه کاری شما: نگاه کنید چه سایتهای بازدید و جایگاه بهتری از شما دارند و رتبه ی اول در سرچ گوگل هستند.
☑️ جریمههای دستی گوگل: کنسول جستجوی گوگل را برای اینکه به دلایل دیگری توسط گوگل جریمه نشده باشید، بررسی کنید.
☑️ افت فصلی: گاهی اوقات علت کاهش رتبه در نتایج جستجو گوگل به خاطر تغییر فصل است. به عنوان مثال میزان جستجوی لباس زمستانی در تابستان بسیار کم تر است.
☑️ الگوریتمهای دیگر: گاهی اوقات علت افت میزان ترافیک طبیعی سایت دیگر الگوریتمهای گوگل مانند پنگوئن است.
چگونه رتبه وب سایت خود را با توجه به الگوریتم پاندا بهبود ببخشیم؟
اگر وب سایت شما را الگوریتم پاندا جریمه کرد، باید بدانید که این الگوریتم فقط بر روی کیفیت محتوای شما تمرکز دارد. بنابراین برای رهایی از جریمه وب سایت خود فقط کافی است محتوای خود را تصحیح کنید. برای این کار باید اقدامات زیر را انجام دهید:
✔️ نوشتن محتوا به صورت اصولی و حرفه ای
✔️ بازنگری دوباره محتوای صفحات وب سایت از نظر کیفیت، ارتباط محتوا با موضوع صفحه، قابل اطمینان و علمی بودن آن
✔️ رعایت تعادل در میزان آگهیهای تبلیغاتی و لینکهایی که در هر صفحه از وب سایت شما وجود دارد.
✔️ اطمینان از منطبق بودن محتوای یک صفحه با درخواست کاربر
✔️ حذف یا بازنگری محتواهای تکراری
✔️ بررسی دقیق و ویرایش محتوای نوشته شده توسط کاربران و اطمینان از اصل بودن آن و نداشتن مشکلات گرامری و غلط املایی
جمع بندی
به صورت خلاصه می توان گفت وب سایتهایی که از محتوای اصل و با کیفیت بالا برای وب سایت های خود استفاده می کنند، هیچ مشکلی با الگوریتم پاندا ندارند، اما اگر در وب سایت خود برخی از مواردی که در بالا ذکر کردیم را رعایت نکرده اید، باید نگران باشید، چون ممکن است الگوریتم پاندا شما را جریمه کند.
بهترین راهکار برای اینکه توسط پاندا جریمه نشوید این است که تبدیل به یک مرجع در زمینه کاری خود تبدیل شوید و محتوای عالی که از منابع معتبر است ارائه دهید.
ارسال نظر