سئو On-Page یا داخلی چیست؟ چرا مهم است و مهمترین ملاحظاتی که در سئو آن پیج یک صفحه سایت برای موفقیت آن باید رعایت شود، چیست؟ ما در این مقاله به این سوالات پاسخ می دهیم و 9 فاکتور مهم سئو داخلی (On-Page SEO) که در هر صفحهای باید رعایت شود را توضیح می دهیم.
شما برای اینکه در جستجوی گوگل موفق شوید باید سایت خود را سئو کنید. سئو کردن ترکیبی از عوامل فنی درون صفحه هر سایت و خارج از صفحه است. در طی سالهای گذشته ما شاهد این موضوع هستیم که سئوکاران بر روی تکنیکهای خارج از سایت (Off-Page SEO) مانند بک لینک تمرکز کرده اند. اما واقعیت این که اگر سئو کاران به اصول اساسی که مربوط به سئو داخلی سایت (On-Page) است، توجه نکنند، سئو خارجی سایت نیز هیچ تاثیری بر بهبود جایگاه صفحه آنها ندارد.
سئو داخلی چیست؟
سئو داخلی (On-Page SEO) که به سئو درون صفحه نیز معروف است، به روش بهینه سازی صفحات وب برای بهبود رتبه بندی وب سایت در موتورهای جستجو و کسب ترافیک ارگانیک گفته می شود. علاوه بر انتشار محتوا مرتبط و با کیفیت، عوامل دیگری مانند بهینه کردن عناوین مقاله، توضیحات متا و تایتل و تصاویر بر سئو داخلی یک صفحه تاثیرگذار هستند. همچنین سئو داخلی به این معناست که وب سایت شما از تخصص و اعتبار بالایی برخوردار شود.
سئو داخلی جنبههای مختلف صفحات وب را در نظر می گیرد که اگر انجام شوند، رتبه ی وب سایت شما را در نتایج جستجوی گوگل بهبود می بخشد.
چرا سئو داخلی مهم است؟
سئو داخلی مهم است، زیرا به موتورهای جستجو کمک می کند که موضوع وب سایت و محتوای آن را بفهمند و همچنین تشخیص دهند که به موضوع مورد درخواست کاربر مرتبط است. هر چه موتورهای جستجو در سالیان گذشته پیچیده تر شدند، تمرکز آنها بر ارتباط موضوعات وب سایتها و معناشناسی صفحات نیز بیشتر شده است.
گوگل امروزه توانسته با استفاده از الگوریتم پیچیده، در موارد زیر نسبت به گذشته بهتر عمل کند:
☑️ درک اینکه کاربران در هنگام تایپ یک موضوع در واقع به دنبال چه چیزی هستند.☑️ارائه نتایج جستجوی مطابق با اهداف کاربر
همراه بودن با تغییرات و آپدیت های گوگل برای بهبود سئو سایت ضروری است. در واقع شما می توانید با بهینه سازی وب سایت و محتوای آن ( چه آن چیزی که در صفحات وب شما برای کاربران قابل مشاهده است: مانند متن، عکس، فیلم یا صدا و چه آن چیزی که برای موتورهای جستجو قابل مشاهده هستند، مانند: تگ های HTML و استراکچر دیتا) جایگاه سایت خود را در موتورهای جستجو ارتقاء بخشید.
علاوه بر این شما نمی توانید سئو داخلی سایت را نادیده بگیرید، چرا که هنگام بهینه سازی داخلی سایت، شما بر روی عناصر موجود در سایت کنترل بیشتری دارید. در مقایسه با سئو خارجی سایت که از سیگنالهای خارجی تشکیل شده است و کنترل آن سخت تر خواهد بود.
اگر شما به اندازه کافی برای بهینه سازی داخلی سایت خود تلاش کنید می توانید بازدید صفحات خود را در موتورهای جستجو افزایش دهید. ما در این مقاله به شما مهمترین عناصر در سئو آن پیج را معرفی می کنیم.
توجه به این 9 فاکتور به شما کمک می کند که رتبه، بازدید و نرخ تبدیل سایت خود را به میزان قابل توجهی افزایش دهید.
1. E-A-T
E-A-T که مخفف کلمات (Expertise، Authoritativeness و Trustworthiness) به معنای تخصص، اعتبار و مورد اعتماد بودن می باشد و چارچوبی است که گوگل برای ارزیابی کیفیت محتوا، صفحات وب و به طور کلی وب سایتها استفاده می کند.
برای گوگل همیشه محتوا با کیفیت اهمیت ویژهای داشته است. این شرکت می خواهد اطمینان حاصل کند که سایتهایی که محتوای با کیفیت بالا تولید می کنند، دارای رتبه بهتر هستند و سایتهایی که محتوای کم کیفیت ایجاد می کنند، کمتر دیده شوند.
بین آنچه گوگل به عنوان محتوای با کیفیت در نظر می گیرد و آنچه در نتایج جستجو نشان می دهد، رابطه مستقیم وجود دارد. E-A-T با توجه به اعلام گوگل در نتایج ارگانیگ این موتور جستجوگر نقش مهمی دارد. این بدان معناست که باید E-A-T در استراتژی سئو مورد توجه قرار گیرد.
2.تگ تایتل (Title Tags)
تگ عنوان یا همان تایتل، یک عنصر HTML است که برای معرفی محتوا هر صفحه وب استفاده می شود و اولین نشانهای است که موضوع هر صفحه را در سایت توضیح می دهد. تگ Title به طور برجسته در صفحات نتایج موتور جستجو در عنوان نتایج و همچنین در پنجره مرورگر نمایش داده می شود.
یک عنوان عالی برای Title به صورت قابل توجهی تعداد کلیکها را افزایش می دهد. عناوین اصلی شما باید باعث جلب توجه شود تا کاربران را ترغیب به کلیک و مطالعه ادامه مطلب نماید.
تگ تایتل به خودی خود تاثیر کمی در رتبه بندی صفحات دارد، به همین دلیل گاهی توسط سئوکاران نادیده گرفته می شود. درحالیکه اگر تگ های تایتل تکراری و ضعیف نوشته شوند، می توانند بر نتایج سئو تاثیر منفی بگذارند. بنابراین مطمئن شوید که این عنصر در صفحات وب شما، به خوبی بهینه سازی شده است.
3. توضیحات متا (Meta Description)
توضیحات متا همواره یک نکته مهم در بهینه سازی بوده است. توضیحات متا، توصیفی است که درباره آنچه در یک صفحه وجود دارد، ارائه می شود. اغلب این توضیح در SERP در زیر عنوان صفحه نمایش داده می شود. درحالی که گوگل اعلام کرد، توضیحات متا به رتبه بندی کمک نمی کند، اما شواهد نشان می دهد که توضیحات متا به صورت غیر مستقیم باعث بهتر شدن رتبه سایتها می شود. اگر بهینه سازی متا به درستی انجام شود موارد زیر را بهبود می بخشد:
✔️ نرخ کلیک (CTR)
✔️ درک محتوا صفحه توسط گوگل و کاربران
4. تگ های هدر (Header Tags)
تگهای هدر عناصر HTML، (h1 تا h6) هستند که برای جدا سازی عنوانها و زیر عنوانهای موجود در محتوا از انواع دیگر محتوا مانند متن پاراگراف استفاده می شود. تگهای هدر برای رتبه بندی سایت مانند گذشته بسیار مهم نیستند، اما این تگها هنوز هم عملکرد مهمی برای جلب نظر کاربر و سئو دارند. تگهای هدر می توانند به طور غیر مستقیم بر رتبه بندی صفحات سایت از طریق زیر تاثیر بگذارند:
✔️ آسانتر و لذت بخشتر کردن خوانایی مطالب برای بازدیدکنندگان
✔️ ارائه متنی غنی از کلمات کلیدی
5. تولید محتوا سئو بیس
تولید محتوا سئو بیس به معنای نوشتن محتوا با در نظر گرفتن الگوریتم های موتورهای جستجو و جلب رضایت کاربران است. در پشت صحنه نوشتن هر محتوایی باید یک استراتژی سئو وجود داشته باشد که این استراتژی فراتر از تحقیق در مورد کلمات کلیدی و پرکردن صفحه با این کلمات باشد. به یاد داشته باشید که شما برای افراد مختلف محتوا می نویسید، بنابراین محتوا شما باید با کیفیت، قابل توجه و مرتبط باشد.
6.کنیبالیزیشن کلمه کلیدی (Keyword Cannibalization)
آیا هر چه تعداد صفحات شما بیشتر باشد و یک کلمه کلیدی را هدف قرار دهید، رتبه بهتری برای آن کلمه کلیدی خواهید داشت؟ پاسخ: خیر!
استفاده از یک اصطلاح خاص در چندین صفحه می تواند باعث کنیبالیزیشن شود که عواقب بسیار بدی برای سئو شما دارد. هنگامی که چندی صفحه با یک کلمه کلیدی ایجاد می کنید، در واقع با خودتان در حال رقابت هستید. در صورتی که کلمات کلیدی کنیبالیزیشن در سایت شما وجود داشت باید بتوانید بلافاصله آن را برطرف نمائید.

7. بررسی محتوا (Content Audit)
بیشتر تولید کنندگان محتوا بر ایجاد محتوای جدید متمرکز شده اند و فراموش می کنند محتوای موجود خود را مجدد بررسی کنند و این یک اشتباه بزرگ است. بررسی و بازنویسی محتواهای قدیمی در سایت بسیار مهم است، زیرا به شما کمک می کند:
1- ارزیابی کنید که آیا محتوای نوشته شده قبلی به اهداف خود رسیده اند.2- مشخص نمائید که آیا اطلاعات موجود در محتوای قبلی شما هنوز درست و دقیق هستند یا منسوخ شده اند.
3- تعیین نمائید که تنوع محتوا شما مناسب بوده است یا خیر
4- بررسی و بازنویسی محتواهای قدیمی می تواند به استراتژی سئو شما بسیار کمک کند، البته در صورتیکه به طور منظم انجام شود.
8. بهینه سازی تصویر
افزودن تصاویر به محتوا متنی روش خوبی برای جذابیت بیشتر صفحات وب است. اما همه تصاویر حجم مناسبی ندارند و می توانند وب سایت شما را کند کنند. بهینه سازی تصاویر به شما کمک می کند تا از یک دارایی با ارزش در SEO استفاده بهینه کنید. بهینه سازی تصویر مزایا بسیاری دارد، مانند:
✔️ ایجاد فرصت رتبه بندی اضافی ( در جستجوی تصویر گوگل نمایش داده می شوید)
✔️ تجربه کاربری بهتر
✔️ زمان بارگیری سریعتر صفحه
تصاویر نباید کپی باشد. حتما از تصاویری استفاده کنید که اختصاصی بوده و با محتوا ارتباط داشته باشند و از عناوین توصیفی و متن جایگزین تصویر (Alt) مناسب استفاده کنید.
9. تعامل کاربر
تقویت عناصر سئو داخلی وب سایت شما تنها نیمی از تلاش است. نیمه دیگر این است که اطمینان حاصل کنید که محتوای اضافی ارائه نمی دهید و به جای آن محتوای با کیفیت که مورد تقاضا کاربران است را ارائه داده اید. همچنین با استفاده از لینک های داخل متن می توانید کاربران را به گشتن در سایت ترغیب کنید.
بالا بردن مدت زمان ماندن کاربر در سایت همیشه یک چالش بوده است، اما مطمئنا امکان پذیر است. برای افزایش تعامل کاربر روی جنبههای مانند سرعت سایت، تجربه کاربری و بهینه سازی محتوا تمرکز کنید.
ارسال نظر