سئو خارجی چیست؟ تکنیک های سئو Off Page

off page seo چیست و آموزش تکنیک های آن

سئو خارجی (Off-Page SEO) یکی از مهمترین بخش‌های انجام سئو سایت است. اگر می خواهید سایتتان دارای رتبه خوبی در موتورهای جستجو مانند گوگل باشد و جستجوی نام برندتان در گوگل افزایش یابد، باید کارهایی که مربوط به سئو خارجی سایت است را انجام دهید.

ما در این مطلب قصد داریم به شما سئو خارجی یا همان SEO Off Page را آموزش دهیم و دلایلی که می گوید چرا سئو خارجی مهم است را توضیح دهیم و در ادامه به توضیح مهمترین تکنیک های سئو خارجی می پردازیم، پس تا انتهای مقاله همراه ما باشید:

سئو خارجی چیست؟

به طور خلاصه سئو خارجی (Off Page SEO) شامل تمام روش ها و استراتژی‌های سئو است که خارج از وب سایت انجام می شود. 

معمولا اکثر سئوکاران تصور می کنند فقط لینک سازی خارجی (بک لینک) جزء سئو خارجی است، اما در واقعیت روش‌های مختلفی وجود دارد که باید برای سئو خارج از سایت خود انجام دهید تا بتوانید رشد کنید و از رقیبان خود پیشی بگیرید. روش‌هایی مانند برند سازی، بازاریابی محتوا، فعالیت در شبکه های اجتماعی و موارد دیگر نقش مهمی در یک استراتژی جامع برای سئو دارند.

سئو خارجی شامل هر روشی است که آن را برای بهبود سایت خود انجام می دهید، درحالیکه این روش ها هیچ تغییری در وب سایتتان یا انتشار مطالب در صفحات آن ایجاد نمی کند. شما با استفاده از این سیگنال‌ها به گوگل نشان می دهید که سایتتان یک وب سایت معتبر است و با سایت‌های معتبر دیگر ارتباط دارد.

به طور کلی اگر بخواهید سایت خود را بهبود دهید باید از سه نوع سئو استفاده کنید. سئو داخلی (On Page) که شامل فعالیت‌ها داخل سایت است، سئو خارجی (Off Page) که شامل فعالیت های خارج از وب سایت است و سئو فنی (Technical SEO) که وب سایت را به لحاظ فنی و تکنیکال بهبود می بخشد.

مجموع فعالیت‌هایی که در هر یک از سه نوع سئو انجام می شود، به صورت کلی به صورت زیر است: 


Off Page SEO
On Page SEO
Technical SEO
لینک سازی خارجی
تولید محتوا
بهبود سرعت لود سایت
بازاریابی محتوا
بهینه سازی تگ متا و تگ عنوان
استراکچر دیتا
فعالیت در شبکه های اجتماعی
بهینه سازی تگ های h
تگ کنونیکال
پادکست
لینک سازی داخلی
تگ hreflang
نظرات کاربران
بهینه سازی تصاویر
نقشه سایت
و...
و...
و...

چرا به سئو خارجی نیاز داریم؟

برای اینکه بتوانید در کلمات کلیدی مورد نظر خود با سایر وب سایت ها رقابت کنید، نیاز به سئو خارجی دارید. اگر می خواهید اعتبار (Authority) برای سایت خود ایجاد کنید و از سایت‌هایی که دارای رنکی بالاتر از وب سایت شما هستند، سبقت بگیرید، بدون سئو خارجی این اتفاق امکان پذیر نیست.

تولید محتوا با کیفیت نیز تاثیر زیادی در اعتبار سایت ها دارد. سایت‌هایی که محتوا بهتر دارند، اعتبار بالاتر و رنک بهتری در گوگل دارند و اگر کمی دقیق شویم متوجه می شویم که این موضوع کاملا منطقی است، زیرا سایت‌هایی که محتوا بهتری دارند تبدیل به برند در صنعت خودشان می شوند و اعتبار بالایی بین کاربران پیدا می کنند. برند سازی یکی از فعالیت های زیر مجموعه سئو خارجی است.

لینک‌سازی خارجی شاید مهمترین بخش سئو خارجی باشد، اما فعالیت‌های دیگری نیز در این روش سئو وجود دارد که الگوریتم های گوگل برای رتبه بندی وب سایت‌ها از آنها استفاده می کنند. البته اگر شما تمام بخش‌های دیگر سئو خارجی را انجام دهید ولی به لینک سازی توجه نکنید، ممکن است به نتیجه مطلوب که بهبود رتبه وب سایت در نتایج گوگل است، دست پیدا نکنید.

همچنین اگر فقط روی لینک سازی خارجی تمرکز کنید دچار مشکل می شوید. در سئو خارجی تکنیک های زیادی وجود دارد که باید از آن ها برای سئو خارجی سایت استفاده کنید. این روش‌ها نه تنها به شما کمک می کنند تا در سئو موفق شوید بلکه منجر به برند سازی کسب و کارتان می شوند.

خواندن این مقاله را از دست ندهید: لینک سازی داخلی و اهمیت آن در سئو

بهترین تکنیک های سئو خارجی در سال 2020

در این قسمت از مقاله به شما بهترین تکنیک های سئو خارجی که باعث رشد برند تجاری و افزایش جستجوی طبیعی وب سایت در گوگل می شود و در سال 2020 کاربردی هستند را معرفی می کنیم:

1- لینک‌ سازی خارجی (بک لینک)
2- برندسازی
3- بازاریابی محتوا
4- سئو محلی 
5- شبکه های اجتماعی
6- انجمن ها و فروم ها
7- بازاریابی اینفلوئنسر
8- رویداد ها 
9- پست مهمان
10- پادکست‌ها
11- نظرات کاربران

تکنیک 1: بک لینک (لینک سازی خارجی)

با توجه به اهمیتی که لینک سازی در الگوریتم های گوگل دارد، می توان گفت لینک سازی ستون فقرات هر استراتژی سئو خارجی است، اما شما باید بدانید که چگونه از این تکنیک برای بهبود صفحه خود استفاده کنید. 

یکی از مهمترین اهداف سئو خارجی ایجاد اعتبار برای کسب و کار است. زمانی که یک سایت معتبر و مرجع به سایت‌ شما لینک می دهد، این معنا را برای گوگل دارد که این سایت اعتبار شما را تضمین کرده و به شما رای داده است. 

هدف اول در بک لینک سازی باید این باشد که از سایت‌های معتبر و با کیفیت به سایت خود لینک دهید. در لینک سازی خارجی همیشه باید بر کیفیت بیشتر از کمیت تمرکز کرد.

سه فاکتور مهم که در زمان لینک سازی سئو خارجی باید به آن ها توجه کرد عبارتند از:

1- اعتبار صفحه (Authority): باید از سایت‌هایی که اعتبار آن بالاتر است به وب سایت خود لینک دهید. برای تعیین اعتبار یک دامنه فقط کافی است از ابزار free domain seo analysis tool وب سایت Moz استفاده کنید. این ابزار کیفیت کلی یک وب سایت را اندازه گیری می کند و به شما برای انتخاب یک سایت معتبر کمک می کند.


Free Domain SEO Analysis Tool

2- تعداد بک لینک‌ها در یک صفحه: یکی دیگر از معیارهای که باعث می شود لینک سازی خارجی، موفق باشد تعداد لینک‌های است که در سایت مرجع وجود دارد. هر چه یک صفحه به تعداد بیشتری از سایت‌ها لینک دهد، اعتبار صفحاتی که به آن ها لینک داده کاهش می یابد. به عنوان مثال اگر یک صفحه 10 بک لینک و صفحه دیگر 6 بک لینک داشته باشد، اعتبار بک لینک صفحه‌ای که لینک کمتر داده است، بیشتر است. 

3- ارتباط موضوعی: باید از سایت‌هایی برای بک لینک سازی استفاده کنید که موضوع آنها با سایت شما یکسان باشد. به عنوان مثال اگر سایت گردشگری دارید، باید بیشتر لینک‌های خارجی از سایر سایت‌های گردشگری باشد. البته داشتن بک لینک از وب سایت هایی با موضوعات دیگر به صورت محدود نیز می تواند تاثیر خوبی بر روی سئو سایت داشته باشد چرا که روند لینک سازی خارجی را در نظر گوگل طبیعی تر جلوه می دهد.

تکنیک 2: برندسازی

گوگل به برندهای تجاری پاداش می دهد. یکی از استراتژی‌های بازاریابی باید ایجاد یک برند شناخته شده در صنعت خودتان باشد. برای این کار لازم است که محتواهای عالی بنویسید و در زمینه فعالیت خود تبدیل به مرجع شوید. 

همچنین اگر زمینه کاری شما خرید و فروش کالا است بهتر یک رابط کاربری عالی داشته باشید که کاربر بتواند به راحتی به تمام بخش‌های سایت دسترسی داشته باشد و برای پیدا کردن هر سوالی انتخاب اولش شما باشید. مانند دیجی کالا که به خاطر رابط کاربری خوبی که دارد اکثر کاربران این سایت را برای خرید کالا خود انتخاب می کنند.

تکنیک 3: بازاریابی محتوا

وقتی در مورد بازاریابی محتوا حرف زده می شود، اکثر افراد تصور می کنند که این موضوع فقط یک روش سئو داخلی است که مدیران سایت‌ها با نوشتن و انتشار محتوای خوب می توانند رتبه صفحه خود را بهبود دهند. اما زمانی که به صورت جامع به بازاریابی محتوا نگاه می کنیم متوجه می شویم شامل تکنیک های درون صفحه‌ای و خارج از صفحه است. 

انتشار محتوا در سایت خود تنها بخشی از بازاریابی محتوا است. شما هر محتوایی در هر نقطه از وب ایجاد کنید و آن را منتشر نمائید یک نوع بازاریابی محتوا انجام داده اید.

اگر در داخل یک سایت، پست مهمان بنویسید و به سایت خود لینک دهید این کار بازاریابی محتوا است. یا در بخش نظرات سایر سایت‌ها به سوالات کاربران پاسخ دهید و سپس به سایت خود را به عنوان مرجع معرفی کنید نیز نوعی بازاریابی محتوا و سئو خارجی انجام داده اید. از جمله دیگر روش های بازاریابی محتوا می توان به موارد زیر اشاره کرد:

✔️ وبلاگ نویسی

✔️ طراحی اینفوگرافی

✔️ انتشار مقالات تحقیقاتی 

✔️ ساختن کتاب های الکترونیکی

تکنیک 4: سئو محلی 

در حالی که سئو محلی (Local SEO) خود یک بخش مجزا در سئو است، اما در آن عناصری وجود دارد که می تواند به عنوان ترفند های اصلی سئو خارجی شناخته شود، مانند بخش کسب و کار من در گوگل (GoogleMy Business) و سایتیشن (Citation). 

شما در بخش کسب و کار من گوگل می توانید آدرس و اطلاعات مربوط به کسب و کار خود را وارد کنید و اگر کاربری در نزدیکیتان به دنبال خدماتی باشد که شما ارائه می دهید گوگل شما را در نتایج اول جستجو نمایش می دهد. 

آمارها نشان می دهد که 46% از جستجو های گوگل با هدف کسب اطلاعات محلی کسب و کارها صورت می گیرد.

سایتیشن (Citationبه معنای ذکر نام تجاری به همراه سایر اطلاعات مانند آدرس و شماره تلفن کسب و کار است. در سایتیشن‌های ساختار یافته اطلاعات مربوط به کسب و کار در یک سایت دیگر وارد می شود تا کاربران بتوانند به راحتی خدمت مورد نظر خود را پیدا کنند. هر چه سایت‌های بیشتری اسم و اطلاعات کسب و کار شما را در سایت خود بیاورند، از نظر گوگل کسب و کارتان معتبرتر است. برای مثال وب سایت های دایرکتوری نمونه خوبی از سایتیشن است که در آن اطلاعات کسب وکارها ثبت می شود.

تکنیک 5: شبکه های اجتماعی

سال 2020 است و تقریبا 97 درصد مردم در یک ماه گذشته حداقل یکبار از شبکه های اجتماعی استفاده کرده‌اند. هر کسب و کاری که می خواهد با مشتریان خود ارتباط مستقیم داشته باشد و برند خود را معرفی کند نیاز دارد در شبکه‌های اجتماعی حضور فعال داشته باشد. با بودن در شبکه های اجتماعی، می توانید به سوالات مشتریان پاسخ دهید و به آنها محصولات و وب سایت خود را معرفی کنید. همچنین در بخش بیو صفحه خود در شبکه‌های اجتماعی لینک سایتتان را بگذارید. با این کار می توانید تعداد بازدیدهای وب سایت خود را افزایش دهید. این کار نتیجه غیر مستقیم بر رتبه بندی وب سایت شما در نتایج جستجوی گوگل دارد و جزء فعالیت‌هایی است که خارج از سایت انجام می شود.

تکنیک 6: فروم ها

ممکن است تعجب کنید از این که فعالیت در فروم ها یا همان انجمن های گفت و گو به عنوان یک ترفند سئو خارجی معرفی شده است. زیرا در چند سال گذشته لینک‌دهی در بسیاری از فروم ها اسپم بوده است. به همین دلیل دیگر مانند قبل سئوکاران به فروم ها توجه نمی کنند. در حالی که حضور در فروم ها همچنان یک ترفند سئو خارجی است. شما می توانید در بخش تخصصی خود به سوالات کاربران دیگر پاسخ دهید و پس از مدتی اعتماد کاربران را به دست آورید. همچنین می توانید سایت خود را به آنها معرفی کنید و از این طریق نظر تعداد زیادی از کاربران را به خود جلب کنید. زیرا تعداد کمی از سایت‌ها در این بخش فعالیت می کنند، در نتیجه می توانید در این فرم ها بسیار موفق عمل کنید.

تکنیک 7: بازاریابی اینفلوئنسر

در سال 2020 اشکال مختلفی از بازاریابی اینفلوئنسر ایجاد گردید. امروز مردم به صورت فراگیر از اینستاگرام، یوتیوب و تیک تاک استفاده می کنند. شما می توانید از محبوبیت برخی از کاربران که به آنها اینفلوئنسر گفته می شود برای تبلیغ سایت خود استفاده کنید. لازم نیست این افراد از پیج خود به سایت شما لینک دهند، بلکه فقط کافی است که این افراد محصولات مختلف و یا کسب و کار شما را تبلیغ کنند. اینفلوئنسر ها تاثیر بسیار زیاد بر مردم دارند و شما می توانید به راحتی از این محبوبیت برای پیشرفت خود استفاده کنید.

تکنیک 8: رویدادها (Events)

Events یا همان رویداد یک استراتژی بازاریابی است که می تواند بسیار به رشد وب سایتتان کمک کند. این استراتژی بخش مهمی از سئو خارجی هر وب سایت است و باعث افزایش رتبه صفحات سایت می گردد. در حال حاضر، تعداد رویدادهای آنلاین مانند وبینار به دلیل شیوع ویروس کرونا بسیار زیاد شده است. این رویدادها می توانند به شما کمک زیادی کنند تا تبدیل به یک برند شناخته شده شوید. استفاده از رویدادها علاوه بر اینکه باعث جذب مخاطب می شود، می تواند باعث ایجاد مشارکت اجتماعی شما نیز شود و بسیاری از افراد لینک سایت شما را برای یکدیگر ارسال کنند.

تکنیک 9: پست مهمان

نوشتن پست مهمان، اگر به درستی انجام شود می تواند کمک زیادی به استراتژی بازاریابی کند. در پست مهمان به عنوان نویسنده می توانید در سایت دیگر مقاله بنویسید و اطلاعات خود را در اختیار کاربران سایت قرار دهید. بسیاری از سئوکاران از پست مهمان برای لینک دهی استفاده می کنند. 

در سال 2019 این نوع لینک دهی یکی از موثرترین استراتژی‌های سئو خارجی بوده است. اگر شما به صورت درست و اصولی پست مهمان را بنویسید می توانید برند خود را به مخاطبان معرفی کنید، ترافیک مناسب برای سایت خود به دست آورید و به عنوان متخصص در زمینه فعالیت خود شناخته شوید. 

توجه نمائید نباید تنها هدف شما از ارسال پست مهمان، لینک سازی باشد. بلکه هدف اصلی شما از پست مهمان باید دستیابی به مخاطبان جدید، حضور داشتن در یک سایت مرتبط و برندسازی برای تجارتتان باشد. وقتی با این طرز فکر این استراتژی را انجام دهید، متوجه می شوید که به چه میزان این ترفند ارزشمند و مفید است.

تکنیک 10: پادکست ها

پادکست‌ها در حال حاضر به طرز بسیار عجیبی در میان کاربران محبوب شده است و هر روز بر تعداد مخاطبان آن افزوده می شود. استفاده از پادکست می تواند به عنوان بخشی از استراتژی بازاریابی محتوا عمل کند، به خصوص اگر هنوز رقیبان شما از این ابزار هنوز استفاده نمی کنند. 

البته استفاده از پادکست به عنوان یک محتوا صوتی در داخل وب سایت (On Page SEO) به عنوان بخشی از محتوا اصلی وب سایت، به تولید یک محتوا با کیفیت و کاربردی کمک می کند. 

در سئو خارجی با کمک پادکست، می توانید محتوای مورد نظر خود را تولید کرده و آن را در شبکه های اجتماعی مثل کانال تلگرامی خود یا اینستاگراماعتماد آنها را جلب کنیدتان منتشر کنید و از این طریق کاربران را به وب سایت خود هدایت کنید.

تکنیک 11: نظرات

بخش نظرات سایت نقش مهمی در تصمیم گیری مشتریانتان دارد. اگر در بخش نظرها به خوبی جواب مشتریان و کاربران خود را بدهید، می توانید اعتماد کاربران را جلب کنید و از این طریق تعداد زیادی مشتری بالقوه به دست آورید.

طبق بررسی های انجام شده 93% از افراد می گویند نظراتی که سایر مشتریان یا کاربران در رابطه با خدمت یا محصولی از یک برند مشخص، منتشر کرده اند در تصمیم خرید آن ها تاثیر می گذارد.

جمع بندی

سئو خارجی یا آف پیج چیزی بیشتر از لینک سازی خارجی یا همان بک لینک است. هدف شما از سئو خارجی باید تبدیل شدن به یک برند در حوزه ی فعالیت خود باشد. تمام فعالیت های انجام شده در سئو خارجی با تمرکز بر افزایش اعتبار وب سایت و در نتیجه بهبود رتبه ی آن در نتایج جستجو گوگل انجام می شود.


امتیاز 4.9
از 5
1747 رای

نظرات

ارسال نظر

    • مردم و لبخندها
      حیوانات و طبیعت
      غذا و نوشیدنی
      فعالیت‌ها
      سفر و مکان
      اشیاء
      نمادها
      پرچم‌ها
عکس خوانده نمی‌شود
ارتباط با آنیز وب

جهت ارتباط با کارشناس فنی یا فروش و ارسال داکیومنت پروژه و دریافت مشاوره رایگان از طریق روش های زیر با ما ارتباط داشته باشید.

ارتباط با ما