آیا می خواهید بازدید سایت خود از گوگل را بیشتر کنید؟ اگر پاسخ شما مثبت است، پس شما یکی از مخاطبین این مقاله هستید. ما در این مقاله تکنیک های سئو را توضیح می دهیم. تکنیک هایی که به میزان قابل توجه میزان بازدید وب سایت شما را افزایش می دهند. این تکنیک ها توسط سئوکاران حرفه ای شناسایی و اثبات شده هستند.
1- سایت خود را برای الگوریتم رنک برین (RankBrain) بهینه کنید
زمانیکه گوگل از الگوریتم جدید خود به نام رنک برین (RankBrain) رونمایی کرد، این الگوریتم یک تغییر بزرگ در نمایش نتایج گوگل بود. شاید بپرسید چرا؟ چون این الگوریتم اولین الگوریتم گوگل است که نحوه تعامل شما با نتایج صفحه اول جستجو را اندازه گیری می کند. به عبارت دیگر هرچه شما بتوانید کاربران گوگل را بیشتر جذب کنید، در رتبه بالاتری قرار خواهید گرفت.
مطمئنا بک لینک، کلمات کلیدی و سایر سیگنال های سنتی برای قرار گرفتن در صفحه اول گوگل هنوز مهم هستند، اما الگوریتم رنک برین توانست به سرعت زمام امور را در دست بگیرد. گوگل می گوید رنک برین یکی از سیگنال های برتر در کنار دو عامل لینک سازی و محتوا برای رتبه بندی نتایج است.
اما سوال این است چگونه سایت خود را برای الگوریتم RankBrain بهینه کنیم؟ برای این کار فقط کافی است شما به دو تکنیک سئو بسیار مهم، ساده و قابل اجرا توجه کنید:
✔️ تکنیک اول: اولین کار این است که CTR سایت خود را بهبود دهید. گوگل با رنک برین می خواهد ببیند که افراد زیادی در نتایج جستجو بر روی سایت شما کلیک می کنند. این موضوع به گوگل نشان می دهد کاربران صفحه شما را دوست دارند و آن را به بالای صفحه نتایج بیاورد تا کاربران آن را راحت تر پیدا کنند.
و اگر کاربران کلیک نکنند نتیجه معکوس می شود و به همین دلیل بهینه سازی سایت برای افزایش CTR مهم است.
یکی از آسان ترین استراتژی ها برای افزایش نرخ کلیک، افزودن اعداد به تگ عنوان و توضیحات است.
بررسی ها نشان می دهد کاربران تمایل بیشتری برای کلیک بر روی نتایجی از گوگل که دارای اعداد هستند را دارند. بنابراین شما با قرار دادن اعداد در تگ های تایتل و توضیحات متا می توانید نرخ کلیک سایت خود را افزایش دهید.
✔️ تکنیک 2: نرخ ماندگاری کاربران در سایت (Dwell Time) را افزایش دهید. چون هدف گوگل با کمک رنک برین این است که شما محتوایی را منتشر کنید که کاربران را خوشحال کند. اگر کاربر بعد از 3 ثانیه سایت شما را ترک کنید بدون اینکه تعاملی با سایت شما داشته باشند یک پرش یا (Bounce) اتفاق افتاده است و این موضوع یک سیگنال منفی تجربه کاربری است که به گوگل می گوید کاربران محتوای صفحه ی شما را دوست ندارند.
بررسی ها نشان می دهد که وب سایت های با نرخ پرش کمتر میل به گرفتن رتبه ی بهتر در گوگل دارند.
اما چگونه می توان Dwell Time سایت را بهبود دهید؟
برای این کار فقط کافی است چند نکته را رعایت کنید:
2- به روزرسانی و باز نشر محتواهای قدیمی
یکی از تکنیک های سئو سایت که شاید دائما در مقالات مختلف آن را مشاهده کرده باشید، آپدیت محتواهای قدیمی سایت است.
شما می توانید برای افزایش بازدید ارگانیک خود، محتواهای قبلی را که گذاشتید و بازدید آن رو به کاهش است را بازنویسی کنید و با مطالب به روز آن ها را آپدیت کنید، سپس برای اینکه کاربرانتان از این به روز رسانی آگاه شوند از طریق ایمیل و شبکه های اجتماعی آن را به اشتراک بگذارید. با این کار به خوبی متوجه افزایش بازدید ارگانیک سایت خود می شوید و حتی گاهی اوقات بازدید سایت 100 درصد افزایش پیدا می کند.
3- از بهترین کلمات کلیدی رقبای خود استفاده کنید
برای بهینه سازی محتوای خود، دو روش برای یافتن کلمات کلیدی وجود دارد:
1- کلمات کلیدی تصادفی را در ابزار های سئو وارد کنید.
2- کلمات دقیقی را پیدا کنید که رقبای شما قبلا در آن رتبه خوبی به دست آورده اند.
هر دو روش می تواند کارساز باشد، ولی انتخاب کلمه کلیدی رقیب راه حل بهتری برای بهینه سازی است، اما نحوه انجام این کار چگونه است؟
ابتدا سایت رقیب خود را که از قبل در گوگل رتبه خوبی داشته باشد را پیدا کنید. باید سایتی را ملاک قرار دهید که در مورد همان موضوعاتی که شما کار می کنید، بنویسد و از نظر سئو واقعا خوب عمل می کند. شما با این کار در واقع مهندسی معکوس انجام می دهید و از قبل می دانید چه کاری می خواهید انجام دهید.
در مرحله بعدی، آدرس صفحه اصلی سایت رقیب را در ابزاری مانند SEMrush وارد کنید و لیستی از کلمات کلیدی که قبلا برای آن رنک خوبی به دست آورده را به شما نمایش می دهد.
مطمئنا، برخی از این کلمات کلیدی برای کسب و کار شما منطقی نخواهد بود. به عنوان مثال، سایت رقیب ممکن است کلمات کلیدی را هدف قرار داده باشد که مشتریان شما آن را جستجو نمی کنند. یا شاید در حال رقابت برای کسب جایگاه در کلمات کلیدی فوق العاده رقابتی است که هیچ رتبه ای برای آنها ندارید.
به همین دلیل بهتر است روی کلمات کلیدی متمرکز شوید که:
4- بهینه سازی محتوای خود برای به حداکثر رساندن "اشتراک پذیری"
بیشتر مطالب آنلاین ارزش اشتراک گذاری را ندارند. همچنین بدون اشتراک گذاری به خصوص لینک دهی هیچ وقت محتوای شما رنک مناسبی در گوگل به دست نمی آورد. ولی خوشبختانه بردن محتوا از ارزش صفر به 100 کار چندان سختی نیست.
زمانیکه یک محتوا باکیفیت باشد، تبلیغ و طراحی مناسب به موفقیت بیشتر آن کمک می کند، اما همه چیز برای موفقیت یک محتوا بستگی به نحوه سازماندهی آن دارد. وقتی صحبت از سئو می شود، محتوای با کیفیت مد نظر ما است. برای اینکه یک محتوا خوب عمل کند باید دو کار انجام دهید:
1- اول برای هر پست بهتر از URLهای کوتاه استفاده کنید. چون URL های کوتاه معمولا کلیک بیشتری می گیرند و با توجه به الگوریتم رنک برین گوگل، کلیک بیشتر مساوی با رتبه بالاتر است.
2- دوم دکمه های اشتراک در شبکه های اجتماعی به صورت برجسته در صفحات خود قرار دهید. لایک و ارسال محتوای شما در شبکه های اجتماعی به عنوان عاملی برای رتبه بندی در گوگل شناخته نمی شود و به طور مستقیم تاثیری در سئو ندارد. ولی این کار می تواند بازدیدتان را افزایش دهد. همچنین برخی از سایتها ممکن است از این طریق به شما لینک دهند که این موضوع می تواند به رتبه بندی بهتر سایت کمک نماید.
5- به سایت های آتوریتی بالا لینک دهید
در مورد الگوریتم پاندا، مرغ مگس خوار، پنگوئن و... و تاثیر آن ها در سئو صحبت های زیادی می شود، اما بسیاری از افراد یک الگوریتم مهم گوگل به نام هیلتاپ (Hilltop) را فراموش کرده اند.
با وجود اینکه بیش از ده سال از ایجاد الگوریتم هیلتاپ می گذرد ولی هنوز این الگوریتم نقش مهمی در چشم انداز موتورهای جستجو دارد. الگوریتم Hilltop یک سیگنال سئو در صفحه است که به گوگل می گوید آیا یک صفحه مرکز اطلاعات است یا نه. اما گوگل چگونه متوجه می شود یک صفحه مرکز است؟
بسیار ساده است! مرکزیت یک محتوا با توجه به کیفیت و مرتبط بودن لینک های خروجی آن صفحه تعیین می شوند. اگر کمی فکر کنید می بینید ساز و کار این الگوریتم خیلی منطقی است. صفحاتی که به آنها لینک می دهید در واقع موضوع صفحه وب سایت شما را انعکاس می دهند و صفحاتی که به منابع مفید لینک می دهند همچنین دارای کیفیت بالاتری نسبت به صفحاتی هستند که فقط به مطالب خود لینک می دهند. به عبارت دیگر صفحاتی که منابع عالی متصل می شوند خود را به عنوان یک مرجع برای محتوای مفید تثبیت می کنند.
در حقیقت، اخیرا یک مطالعه در مورد ارتباط بین لینک های خارجی و رتبه بندی انجام شده است که نشان می دهد این دو به هم مرتبط هستند؛ زیرا لینک خارجی باعث تجربه کاربری بهتر می شود. به هر حال، لینک های خارجی مفید به کاربران کمک می کند درباره موضوعاتی که در مقاله وجود دارد، بیشتر بدانند.
و نکته آخر این است که در هر محتوایی که منتشر می کنید حداقل به 3 سایت مرتبط و با کیفیت لینک دهید. این موضوع به گوگل نشان می دهد صفحه ای شما یک Hilltop Hub است.
6- به صفحاتی که در صفحه 2 یا 3 گوگل هستند، لینک دهید
اگر در صفحه 2 یا 3 نتایج جستجوی گوگل هستید، مانند حالتی است که در صفحه 30 باشید. در حقیقت، مطالعه اخیر بر روی CTR گوگل به ما نشان می دهد که کمتر از 1 درصد کاربران به صفحه 2 گوگل می روند.
اگر شما به خوبی صفحات خود را برای موتورهای جستجو بهینه نکرده باشید، حتی محتوای با کیفیت نیز می تواند در صفحه 2 گیر کند. ولی چگونه می توان به این صفحات کمک کرد تا در صفحه اول قرار بگیرند؟
برای اینکار باید از یک روش قدرتمند سئو یعنی لینک دهی داخلی استفاده کنید. این فرایند سه مرحله است:
مرحله شماره 1: برای یافتن کلمات کلیدی که در صفحه 2 یا 3 قرار دارند از سرچ کنسول گوگل استفاده کنید. برای این کار به بخش Performance Report در سرچ کنسول بروید و گزارش عملکرد بگیرید. بر روی گزینه Positionکلیک کنید. با این کار میانگین رتبه هر کلمه کلیدی را مشاهده می کنید.
سپس نتایج را براساس Position (موقعیت) مرتب کنید و به دنبال کلمات کلیدی با موقعیت متوسط 11 تا 30 باشید.
اگر شما در حال کلیک گرفتن از کلماتی هستید که در صفحات 2 و 3 گوگل هستند، این موضوع نشان دهنده ی این است که این کلمات دارای حجم جستجو مناسبی در گوگل هستند. برای بررسی میزان حجم جستجو از ابزار SEMrush نیز می توانید استفاده کنید. اگر کلمه کلیدی حجم جستجو خوبی داشت، یعنی ارزش این را دارد وقت بگذارید و آن را به صفحه 1 برسانید.
مرحله شماره 2: صفحات با آتوریتی بالا را در سایت خود شناسایی کنید. شما می توانید با استفاده از ابزار Ahrefs به راحتی صفحاتی که دارای بیشترین آتوریتی هستند را پیدا کنید. فقط کافی است URL صفحه اصلی خود را در این ابزار وارد کنید و روی گزینه Search کلیک کنید. سپس در مرحله بعد در نوار کناری سمت چپ گزینه Best By Links را انتخاب کنید. با این کار معتبرترین صفحات سایتتان به شما نشان داده می شود.
مرحله شماره 3: به این صفحات معتبر بروید و لینک های داخلی را اضافه کنید. در این مرحله شما باید از صفحات معتبر به صفحه هایی که رتبه بین 11 تا 30 هستند و می خواهید رنک آن افزایش یابد، لینک دهید.
7- بهینه سازی محتوا برای سئو معنایی
چند سال پیش گوگل الگوریتم جستجوی جدیدی به نام “مرغ مگس خوار” را ارائه داد. قبل از ارائه این الگوریتم گوگل فقط کلمات کلیدی جداگانه که در صفحه وب سایت ها بود را تجزیه و تحلیل می کرد، اما به لطف این الگوریتم گوگل می توانست موضوع صفحه را درک کند. پس از ارائه این الگوریتم گوگل قادر به جستجوی معنایی شد و بر این اساس به رتبه بندی نتایج جستجو پرداخت.
در واقع با کمک الگوریتم مرغ مگس خوار گوگل به دنبال درک منظور کاربر از جستجو یک عبارت است.
اما سوال این است، چگونه می توانید محتوای خود را برای سئو معنایی بهینه کنید؟ برای این کار باید تکنیک های سئو زیر را به صورت گام به گام انجام دهید:
1- صفحه خود را برای کلمه کلیدی هدف بهینه کنید. دقیقا مانند کاری که معمولا انجام می دهید.
2- سپس زیر مجموعه های مربوط به کلمه کلیدی مورد نظر خود یا همان کلمات کلیدی LSI را در محتوا و عناوین آن استفاده کنید. با این کار گوگل می تواند موضوع صفحه شما را کاملا بفهمد.
شما برای پیدا کردن زیر مجموعه های مرتبط با کلمه کلیدی اصلی می توانید از پیشنهادات گوگل یا ابزار LSIGRaph استفاده کنید. شما با کمک کلمات کلیدی LSI می توانید محتوا خود را برای جستجوی معنایی بهینه کنید.
8- کلمات کلیدی Long Tail را در تگ های عنوان قرار دهید
اگر فقط یک کلمه کلیدی را در تگ عنوان خود وارد کنید، تعداد زیادی از ترافیک جستجو را از دست می دهید. به عنوان مثال ممکن است شما مطلبی در مورد سئو کلاه سیاه بنویسید و در تگ عنوان فقط از این عبارت که کلمه کلیدی است، استفاده کنید، در این حالت مقدار زیادی از ترافیک را از دست می دهید.
ولی اگر همراه این عبارت از کلمات کلیدی دیگری در تگ عنوان مانند "تکنیک ها " که هم جستجوی خوبی دارد و هم رقابت در آن کم تر است، استفاده کنید، می توانید در مدت کوتاه تری به صفحه اول گوگل برای "تکنیک های سئو کلاه سیاه" برسید؛ زیرا دریافت ترافیک برای کلمه کلیدی "سئو کلاه سیاه" بسیار سخت است؛ چرا که رقابت در آن بالا است، اما اگر در عبارت "تکنیک های سئو کلاه سیاه" رتبه بگیرید، برای عبارت "سئو کلاه سیاه" نیز کم کم به صفحه اول می آیید.
و اما نکته آخر استفاده از کلمات کلیدی بلند در تگ عنوان است. در این حالت ترافیک موتور جستجو را سریعتر دریافت خواهید کرد و در مدت کوتاه تری به رتبه بندی مناسب در گوگل می رسید.
9- انتشار محتوا با طول حداقل 1800 کلمه
بررسی ها بر روی 11.8 میلیون نتیجه در گوگل نشان می دهد که میانگین طول محتوا این صفحات 1447 کلمه می باشد.
و اما سوالی که ممکن است پیش بیاید این است که آیا محتواهای طولانی تر موبایل فرندلی هستند یا خیر؟ بله. بررسی ها نشان می دهد که محتواهای طولانی تر برای جستجو موبایلی نیز عملکرد بهتری دارند.
اما چرا گوگل محتواهای طولاتی تر را دوست دارد؟
1- محتواهای طولانی به گوگل نشان می دهد که شما اطلاعات عمیق تری درباره ی یک موضوع را به کاربر ارائه می دهید.
2- محتوای طولانی کاربر را به سمت اشتراک گذاری محتوا تشویق می کند.
10- استفاده از گوگل سرچ کنسول برای به دست آوردن ترافیک بیشتر
گوگل سرچ کنسول یکی از بهترین ابزارهای سئو سایت است و برخلاف دیگر ابزارهای سئو، این ابزار دیتاهای خود را مستقیما از گوگل تهیه می کند.
برای اینکه بتوانید ترافیک بیشتری از سرچ کنسول بگیرید، تکنیک سئو زیر می تواند به شما بسیار کمک کند:
ابتدا وارد اکانت خود در سرچ کنسول شوید. بر روی تب Performance کلیک کنید. سپس می توانید عبارت هایی که شما با آن ها از گوگل بازدید (Impression) و کلیک دارید را مشاهده کنید.
اگر شما برای یک عبارت ایمپرشن زیادی گرفته اید اما تعداد کلیک ها برای آن کم است، این موضوع نشان می دهد که پتانسیل گرفتن کلیک های بیشتر از آن عبارت را دارید و تنها نیاز است که رتبه ی خود را برای آن عبارت کلیدی در گوگل بهتر کنید.
برای اینکه بتوانید تعداد کلیک های این عبارت های پربازدید را بالا ببرید باید به چند نکته توجه کنید:
✔️ نرخ کلیک (CTR) سایت خود را بهبود ببخشید. کاربرانی که در گوگل هستند به احتمال زیاد به اندازه ی نتایج برتر در صفحه اول گوگل بر روی سایت شما کلیک نمی کنند؛ بنابراین شما باید نرخ کلیک سایت را بهبود دهید تا با بهبود رتبه سایت شانس کلیک کاربران بر روی آن افزایش پیدا کند.
✔️ مقدار محتوا صفحه ی مورد نظر را افزایش دهید. همانطور که در این مقاله گفتیم محتوا طولانی تر میل به گرفتن رتبه ی بهتری در گوگل دارد.
✔️ از محتوا چند رسانه ای مانند تصاویر، ویدئو و پادکست در داخل محتوا سایت خود استفاده کنید. این موضوع باعث افزایش سئو وب سایت شما می شود.
✔️ بک لینک ایجاد کنید. هنوز هم داشتن بک لینک های با کیفیت و ارزشمند باعث بهبود رتبه ی سایت در گوگل می شود.
11- قانون "اولویت اولین لینک" را فراموش نکنید
فرض کنید در یک صفحه از سایت خود دو لینک داخلی به یک صفحه داده اید. در این حالت گوگل به انکر تکست لینک اول توجه می کند یا لینک دوم؟
طبق قانون "اولویت اولین لینک" گوگل لینک اول را ملاک بررسی سئو سایت قرار می دهد.
دلیل این موضوع چیست؟
شما در بالا سایت خود یک نوار منو دارید.
از آنجاییکه این نوار منو در بالا صفحه سایت است، گوگل ابتدا آن را مشاهده و بررسی می کند.
فرض کنید شما در یک مقاله با عبارت "سئو وب سایت" به صفحه "سئو سایت" لینک می دهید، اما متاسفانه گوگل انکر تکست این لینک را نادیده می گیرد، چرا که در منو یک لینک به همین صفحه داده شده است.
*نکته مهم: در نوار منو سایت خود از کلمات کلیدی مناسب برای لینک های منو استفاده کنید؛ زیرا همانطور که گفتیم انکرتکست لینک داخلی که به یکی از صفحات منو مرتبط باشد در صورتیکه زیر منو قرار داشته باشد، توسط گوگل بررسی نمی شود.
12- استفاده از اسکیما FAQ برای بهتر و بیشتر دیده شدن سایت
اگر دارای رتبه ی خوبی در صفحه اول گوگل هستید، بهتر است با کمک اسکیما FAQ نمایش سایت خود را برای کاربر در SERP گوگل متفاوت کنید و از این طریق رقبا را به رتبه های پایین تر بکشانید.
به تصویر زیر دقت کنید:
همانطور که در تصویر بالا هم مشخص است سایت های اول، سوم و چارم با کمک اسکیما FAQ فضای بیشتری را اشغال کرده اند و سایت های زیر آن ها در بخش پایین تری از صفحه نمایش داده می شود. اگر محتوای شما دارای سبک پرسش و پاسخی است از این اسکیما برای پایین تر دیده شدن جایگاه رقیب خود می توانید استفاده کنید.
13- ساختار خوشه ای را در سایت خود پیاده کنید
اگر سایت شما ساختار موضوعی به صورت خوشه ای یا همان Clusters ندارد، باید روی آن در سایت خود کار کنید.
ساختار خوشه ای مجموعه ای از محتواهاست (Clusters) که پیرامون یک موضوع مشخص که صفحه ی ستونی یا همان (Pillar Page) نام دارد، نوشته می شود.
پیاده سازی ساختار Pillar و Clusters یک تکنیک حرفه ای سئو است که منجر به ایجاد مجموعه ای از محتواها می شود که دارای ارتباط موضوعی هستند و به صورت تخصصی نوشته شده اند.
اگر شما تنها یک محتوا در سایت خود درباره ی یک موضوع منتشر کنید، این سیگنال را به گوگل نمی رساند که شما در آن موضوع متخصص هستید، اما ایجاد مجموعه ای از محتوا که با یکدیگر ارتباط موضوعی دارند و به صورت تخصصی پیرامون یک موضوع نوشته شده اند، کاملا نشان دهنده ی تخصصی کار کردن شما در آن موضوع است.
البته پیاده سازی این ساختار برای سایت هایی با هزاران صفحه کمی دشوار است ولی اگر به مرور پیاده سازی این ساختار منطقی را شروع کنید در دراز مدت می توانید نتایج آن را به خوبی ببینید.
14- پیدا کردن و درست کردن مشکل کنیبالیزیشن
بسیاری از افراد درک درستی از مشکل کنیبالیزیشن در سئو سایت ندارند و به اشتباه تصور می کنند زمانیکه دو یا چند صفحه برای یک کلمه کلیدی مشابه بهینه شده اند، کنیبالیزیشن اتفاق افتاده است.
اما در حقیقت مفهوم اصلی این مشکل چیز دیگری است:
تنها به این دلیل که دو یا چند صفحه از سایت شما برای یک کلمه کلیدی مشابه بهینه شده است، به این معنی نیست که این صفحات به هیچ عنوان نمی توانند در گوگل رتبه بگیرند. در واقع مشکل کنیبالیزیشن درباره ی مفهوم کلیدی است و زمانی اتفاق می افتد که شما دو یا چند صفحه را برای یک مفهوم مشابه بهینه سازی کنید.
به عبارت دیگر شما می توانید دو یا چند صفحه در سایت خود داشته باشید که برای یک کلمه کلیدی مشابه، اما با مفهوم متفاوت بهینه شده باشد.
برای مثال ممکن است یک کلمه کلیدی یک بار با قصد تجاری و یک بار با قصد ارائه اطلاعات به کاربران بهینه شود.
برای پیدا کردن مشکل کنیبالیزیشن در سایت خود می توانید از بخش Position Tracking ابزار SEMrush برای پیدا کردن این مشکل استفاده کنید.
زمانیکه مشکل کنیبالیزیشن را در سایت خود پیدا کردید، می توانید با کمک روش های زیر نسبت به رفع آن اقدام کنید:
☑️ صفحات کنیبال شده را حذف و ریدایرکت 301 کنید.
☑️ از تگ کنونیکال برای صفحات کنیبال شده استفاده کنید.
☑️ صفحه مورد نظر مجدد بهینه سازی کنید.
☑️ صفحات را با یکدیگر ادغام کنید.
☑️ بر روی ساختار و آدرس لینک های داخلی که به صفحه کنیبال شده وارد و خارج می شوند کار کنید.
جمع بندی
سئو در حوزه های رقابتی تر به معنای فراتر رفتن از اصول پایه است. با درک تکنیک های پیشرفته در سئو شما می توانید استراتژی های بهتری را برای سبقت گرفتن از رقبا خود به کار ببرید. فراموش نکنید همیشه به دنبال تکنیک های جدید در سئو باشید که رقبا شما از آن استفاده نمی کنند و با کمک آن ها می توانید میزان ترافیک طبیعی سایت خود را افزایش دهید.
در این مقاله ما سعی کردیم به آموزش تکنیک های سئو که کاربردی و قابل اجرا هستند بپردازیم. اکنون نوبت شماست که با یادگیری این تکنیک ها آن ها روی سایت خود اجرا کنید و نتایج حاصل از آن ها را بر روی سایت خود بررسی کنید.
ارسال نظر