در همه جای دنیا افراد با راه اندازی یک فروشگاه یا مغازه و حتی یک شرکت در زمینه های مختلف، اقدام به فروش محصولاتشان در سطح منطقه ی خود می کنند. در این میان بسیاری از افراد هستند که تمایل دارند از محدوده فروش محلی خارج شوند و به قولی به کارشان توسعه ببخشند، ولی چون اصول حرفه ای این کار را نمیدانند، خیلی زود منصرف می شوند یا با انجام کارهای نامناسب، نتایج نامناسب و حتی بر عکس نیز می گیرند. در این مقاله سعی داریم به صورت کامل و حرفه ای شما را با 0 تا 100 راه اندازی یک سایت فروشگاهی آشنا کنیم.
مزایا طراحی سایت فروشگاهی
شاید از خودتان بپرسید مگر با طراحی یک سایت فروشگاهی امکان رونق بخشیدن به کسب و کار وجود دارد؟ باید در جواب سوالتان بگویم که بله! ولی بهتر است اول از هر چیزی شما را با مزایا طراحی سایت فروشگاهی آشنا کنیم تا مفهوم برایتان واضح تر شود و از گنگی خارج شوید.
به طور کلی مزایا طراحی یک سایت فروشگاهی بسیار بی شمار و متنوع است و شما با ساخت سایت فروشگاهی برای کسب و کارتان فرصت پیشرفت را به خودتان می دهید. برای مثال: مشتریان شما می توانند بدون محدودیت زمانی و مکانی از وب سایت شما سفارش بدهند و یا اینکه شما با تبلیغات سایت خود میتوانید مشتریان بیشتری را هدف قرار دهید. از طرفی راه اندازی یک فروشگاه آنلاین بسیار کم هزینه تر از راه اندازی یک فروشگاه فیزیکی است.
مراحل طراحی سایت فروشگاهی
در رابطه با طراحی یک سایت فروشگاهی پیشنهاد میکنم که از یک متخصص کمک بگیرید. چرا که در زمینه طراحی وب، به صورت دقیق تر میتواند به شما کمک کند و یا سایت بی نقص و کاربردی را برای شما بسازد.
در مراحل طراحی سایت فروشگاهی، به جزئیات موجود بسیار توجه کنید، چرا که تاثیر مستقیم بر نتیجه کار شما دارد. نوع انتخاب اسم فروشگاه بسیار مهم است، در واقع شما با اسم فروشگاهتان یک خلاصه از حیطه کاریتان به مشتری که نام را میبیند ارائه می دهید.
نوع دیزاین داخلی سایت نیز بسیار مهم است. طریقه انتخاب رنگ ها، چیدمان آیکون ها و … در نمای کلی سایت نیز میتواند باعث جذب و دفع مشتری شود. (پیشنهاد میکنیم در انتخاب رنگ های داخل سایت، کمی از روانشناسی رنگ ها نیز استفاده کنید تا کارتان حرفه ای تر دیده شود.)
نکته مهم دیگر از مراحل ایجاد سایت فروشگاهی مطالب و محتوا هایی است که در سایتتان از آنها بهره میگیرید. سعی کنید از مطالبی استفاده کنید که کاربردی باشند و باعث جذب مشتری شوند. از به کاربردن محتوا ها و مطالب طولانی اجتناب کنید، زیرا باعث کسل شدن خواننده و در نهایت بازخورد کمتر می شود. در انتخاب عکس ها و نیز نوشتن ویژگی کالاها هم دقت کنید تا با حقیقت فاصله نداشته باشد در غیر این صورت متهم به فروش کالاهای نامرغوب میشوید.
در نهایت سعی کنید یک سایتی طراحی کنید که سردرگمی ایجاد نکند و مشتری هنگام مشاهده کالاها، جستجو کالاها و نیز سفارش کالاها دچار مشکل نشود.
چه شرکتی میتواند فروشگاه اینترنتی برایتان راه اندازی کند؟
بعد از مطالبی که برایتان گفتیم، حال این سوال به وجود می آید که خب چه شرکتی میتواند یک سایت فروشگاهی برایمان طراحی کند؟ باید بگویم که شرکتی میتواند برایتان یک سایت کاربردی فروشگاهی ایجاد کند که علاوه بر آشنایی با نکاتی که بالاتر درباره آن ها صحبت کردیم (مثل آشنایی با نحوه دیزاین، نوع محتوا و…) با اصول دیگری نیز آشنا باشد و بتواند به خوبی از آنها در سایت بهره بگیرد. مثلا چند اصولی که طراحان سایت های فروشگاهی باید با آنها آشنا باشند، قوانین خرید و فروش اینترنتی، حقوق مشتری و نیز اصول دیگری است که در زیر مجموعه این قوانین قرار دارند. اگر شرکت و یا فردی که میخواهد سفارش طراحی سایت فروشگاهی شما را انجام دهد، به این اصول آشنا باشد، شما میتوانید به او اعتماد کنید.
چگونه یک وب سایت فروشگاهی سفارش دهیم؟
برای سفارش پروژه طراحی سایت فروشگاهی، شما باید ابتدا RFPرا برای شرکتی که میخواهید کار ساخت سایت را به آنها بسپارید، ارسال کنید. RFP در واقع همان Request for Proposal است. یعنی اینکه شما باید سندی تحت عنوان مضامین و نوع چیدمان، ساختار، ویژگی ها، اهداف سایت، نوع کاربرد سایت و به طور کلی همه اطلاعات راجب وب سایت در خواستی خود را به شرکت سازنده بفرستید. (قبل از اینکار پیشنهاد می کنیم ابتدا از شرکت های مختلف در رابطه با قیمت پرس و جو کنید.)
طراحی وب سایت فروشگاهی اختصاصی
در طراحی سایت اختصاصی، از سیستم های مدیریت محتوا آماده مانند وردپرس استفاده نمی شود. بلکه با توجه به نیازهای وب سایت از کد نویسی اختصاصی استفاده می شود. بزرگترین مزیت وب سایت های فروشگاهی اختصاصی قابلیت توسعه پذیری بالا و امنیت بیشتر است. از آنجاییکه cms یک سیستم از قبل طراحی شده است، شما تنها با ایجاد تغییرات کوچک در آن می توانید از امکاناتش بهره مند شوید ولی با کد نویسی اختصاصی می توانید پلتفرم مورد نظر خود را به هر سمت و سویی توسعه دهید.
طراحی سایت فروشگاهی با وردپرس
وردپرس یکی از سیستم های مدیریت محتوا است که به دلیل هزینه بسیار کمی که در ساخت سایت با وردپرس وجود دارد،پ بسیار محبوب و مورد استفاده طراحان سایت ها است. طراحی یک سایت فروشگاهی با وردپرس مزیتی هایی دارد که به صورت خلاصه عبارتند از:
هزینه راه اندازی مقرون به صرفه
امکان آمارگیری از میزان فروش محصولات و مدیریت آنها
امکان نصب درگاه پرداخت الکترونیکی
و…
در صورت انتخاب این ابزار برای ساخت سایت فروشگاهی، مراحلی وجود دارد که باید با آنها آشنا شوید که بدین شرح هستند:
1- مانند روش های دیگر که پیش تر هم درباره شان سخن گفتیم، اولین مرحله انتخاب نام مناسب برای فروشگاه است که بیانگر نوع کسب و کارتان باشد.2- دومین مرحله خرید هاست مناسب است. برای وردپرس، هاست های متفاوتی وجود دارد که شما باید متناسب با نوع سایتتان، از آنها استفاده کند.
3- مرحله سوم نصب وردپرس است. بعد از خرید هاست، نوبت به نصب وردپرس و راه اندازی می رسد. (وردپرس به صورت رایگان قابل دانلود است.)
4- بعد از نصب و راه اندازی وردپرس باید ابزارهای جانبی نظیر ووکامرس را نصب کنید. این ابزار به شما اجازه فروش آنلاین محصولات را می دهد و منتقل کننده خریدار به صفحه پرداخت الکترونیک است. اگر هنوز نماد اعتماد برای پرداخت های الکترونیک را دریافت نکرده اید، میتوانید از درگاه های واسط برای پرداخت های آنلاین سایتتان استفاده کنید.
5- بعد از انجام مراحل بالا میتوانید آرام آرام شروع به درج محصولات و فروش آنها کنید و بدین شکل کار ساخت سایت فروشگاهی با وردپرس شما به پایان میرسد.
طراحی سایت با وردپرس دو قابلیت را برای فروشنده و خریدار فعال می کند. یکی فروش و خرید محصولات دانلودی و دیگری فروش و خرید محصولات فیزیکی است. با فعال شدن این ویژگی ها فروشنده میتواند محصولات فیزیکی را از طریق پست به خریدار برساند و نیز محصولات دانلودی از قبیل کتاب و … را با حجم زیاد برای دانلود، عرضه کند.
سئو و بهینه سازی سایت فروشگاهی
پشتیبانی وب سایت فروشگاهی چگونه انجام می شود؟
پشتیبان یک سایت فروشگاهی، وظیفه اصلی مدیر و تیم طراحی وب سایت است. تیم طراحب وب سایت در کنار مدیر وب سایت، باید مشکلات موجود در سایت را برطرف کنند، به سوالات پاسخ دهند، در برابر هکر ها و سوء استفاده کنندگان فضای مجازی از سایت حفاظت کنند. بنابراین امنیت و به روز بودن یک سایت و محتواهای آن، به پشتکار و دقت ادمین آن سایت و تیم طراحی وب بستگی دارد.
امنیت وب سایت فروشگاهی چگونه پیاده سازی می شود؟
امروزه به دلیل وجود انواع مشکلات در فضای مجازی حفاظت از سایت فروشگاهی بسیار مهم و مورد بحث است. اینکه چگونه می شود از سایت در برابر خطرات احتمالی محافظت کرد همواره مورد توجه صاحبان سایت هاست. از جمله نکاتی که در برقراری امنیت یک سایت میتواند مفید باشند عبارتند از:
1- رمزهای عبور: سعی کنید در انتخاب رمز های عبور، نهایت وسواس را داشته باشید. با دقت و سختگیری رمز ها را انتخاب کنید و از برگزیدن رمزها و پسورد های آسان و قابل حدس، اجتناب کنید.
2- تعداد پشتیبانان و کاربران سایت: هرچقدر تعداد کاربران یک سایت و میزان اختیار آنها در سایت بیشتر باشد، امنیت سایت نیز کاهش می یابد. بنابراین تعداد خاصی از افراد را به عنوان مسئولین سایت مشخص کنید تا امنیت سایت بیشتر شود.
3- نرم افزارهای امنیتی: از نرم افزارهای امنیتی ولی مورد اعتماد برای حفاظت استفاده کنید.
4- به روز نگهداشتن نرم افزار های جانبی: سعی کنید نرم افزارهای جانبی سایت و سیستمتان را بروز نگهدارید تا در صورت وقوع مشکل در سایت، به شما اخطار دهند.
ارسال نظر