در این مقاله تمام آنچه که باید برای سئو سایت فروشگاهی بدانید، گفته شده است. از کارهای لازم در پیدا کردن کلمات کلیدی گرفته تا سئو فنی و نوشتن محتوا در یک وب سایت فروشگاهی را آموزش داده ایم. پس اگر شما سایت فروشگاهی دارید که می خواهید ترافیک آن را از طریق سئو بالا ببرید این مطلب مختص شخص شماست!
چرا سئو برای سایت های فروشگاهی اهمیت دارد؟
بیایید با یکدیگر چند آمار جالب درباره میزان درآمد وب سایت های فروشگاهی از طریق سئو ببینیم:
44% از مردم در کل دنیا وقتی تصمیم به خرید دارند، فرایند خرید خود را با جستجو در وب آغاز می کنند.
37.5% از کل ترافیکی که وب سایت های فروشگاهی دریافت می کنند، از طریق موتورهای جستجو می باشد.
23.6% از کل سفارشاتی که در فضای تجارت آنلاین انجام می شود مربوط به ترافیک موتورهای جستجو است.
پس با این اوصاف اگر به فکر راه اندازی یک فروشگاه اینترنتی و افزایش فروش از طریق سایت خود هستید، سئو سایت فروشگاهی می تواند یک راه حل عالی برای رسیدن به این هدف باشد و در ادامه ما به شما می گوییم که چطور به این هدف برسید:
بخش اول: پیدا کردن کلمات کلیدی سایت فروشگاهی
پیدا کردن کلمات کلیدی مناسب، مهم ترین بخش از سئو کردن یک وبسایت فروشگاه اینترنتی است.
و اما چرا این موضوع اینقدر مهم است؟
زیرا این کلمات کلیدی سایت شما هستند که به تمامی فعالیت های سئوی سایت شما جهت می دهند.
(برای مثال: بدون کلمات کلیدی شما نمی توانید صفحه ی محصول یا دسته بندی محصولات خود در سایت را سئو کنید.)
چه بخواهید چه نخواهید این لیست کلمات کلیدی سایت شماست که بر روی سئو فنی سایت (Technical SEO) نیز تاثیر می گذارد و دقیقا به خاطر همین موضوع معماری سایت شما (Site Architecture) و آدرس های صفحات نیاز دارند که با توجه به کلمه کلیدی مرتبط بهینه شوند.
پس همانطور که متوجه شدین پیدا کردن کلمات کلیدی یک بخش مهم از سئو سازی وب سایت فروشگاهی است.
چگونه کلمات کلیدی را برای صفحات محصول و دسته بندی پیدا کنیم؟
بسیاری از آموزش هایی که در رابطه با این موضوع است، حول محور چگونه پیدا کردن بهترین کلمات کلیدی از نوع اطلاعاتی است که ما به این نوع کلمات در دنیای سئو (Informational Keywords) می گوییم.
با وجود اینکه informational keywords ها نیز جایگاه خاص خودشان را در سایت های فروشگاهی دارند، اما به عنوان یک وب سایت فروشگاهی باید هدف خود را بر روی سئو کردن کلمات کلیدی محصولات (Product Searches) بگذارید. مانند: خرید قهوه ترک
در واقع شما در بهینه سازی سایت فروشگاهی باید تمرکز خود را بر روی کلمات کلیدی مرتبط با محصولاتتان بگذارید و در ادامه به شما می گوییم چگونه این کلمات را به دست آورید:
1- پیشنهادات دیجی کالا
شاید دیجی کالا رقیب شما باشد اما در حال حاضر یکی از محبوب ترین وب سایت های فروشگاهی ایرانی است. برای شروع وارد سایت دیجی کالا شوید و یک کلمه ی کلیدی مرتبط با محصولات خود را در باکس جستجو دیجی کالا وارد کنید.
فرض کنیم شما یک وب سایت فروشگاهی در زمینه ی فروش غذا و وسایل حیوانات خانگی دارید. در باکس جستجو دیجی کالا مشاهده می کنید که با توجه به کلمه کلیدی "غذای سگ"، 4 کلمه کلیدی دیگر نیز پیشنهاد شده است:
1- غذای تشویقی سگ
2- کنسرو غذای سگ
3- غذای خشک سگ مفید
4- غذای خشک سگ premium
بدین ترتیب شما می توانید در دیجی کالا برخی از کلمات کلیدی مرتبط با محصولات خود را به دست آورید. همچنین می توانید پیشنهاداتی در رابطه با انتخاب کلمات کلیدی دسته بندی های سایت خود نیز پیدا کنید.
2- بررسی دسته بندی محصولات در سایت دیجی کالا و سایر سایت های رقیب
یکی از راه هایی که بتوانید بهترین کلمات کلیدی را برای دسته بندی محصولات پیدا کنید، بررسی سایت های فروشگاهی رقیب و سایت دیجی کالا است.
البته وب سایتی به بزرگی دیجی کالا دسته بندی های گسترده ای نیز دارد، پس بهتر است زیر دسته های دسته بندی ها هم به دقت بررسی کنید تا بتوانید در انتخاب بهترین کلمات کلیدی برای دسته بندی های سایتتان تصمیم بگیرید.
برای مثال شما تصمیم به راه اندازی یک فروشگاه اینترنتی دوربین عکاسی و تجهیزات آن دارید. برای انتخاب کلمات مناسب دسته بندی سایت خود می توانید از کلمات مرتبط با این نوع محصول در دیجی کالا ایده بگیرید:
همچنین از دسته بندی فروشگاه های اینترنتی حرفه ای که تخصصی کار می کنند نیز می توانید ایده بگیرید:
3- استفاده از سایت ویکی پدیا
ویکی پدیا نیز یکی از وب سایت هایی است که می توانید در آن کلمات کلیدی مرتبط با محصول و دسته بندی های سایتتان را در آن پیدا کنید. برای این کار فقط کافیست وارد ویکی پدیا فارسی شوید و کلمه کلیدی خود را وارد کنید.
4- استفاده از ابزار SEMrush
استفاده از ابزار SEMrush نسبت به سه روش دیگر کمی متفاوت است. با کمک سمراش شما می توانید کلمات کلیدی که رقبای خود با آن ها رتبه دارند را پیدا کنید و از آن ها ایده بگیرید.
چگونه کلمات کلیدی را برای صفحات محصول و دسته بندی سایت فروشگاهی انتخاب کنیم؟
خب تا اینجا ما روش هایی را گفتیم که از طریق آن ها لیستی از کلمات کلیدی مرتبط با فروشگاه اینترنتی خود را تهیه کرده اید، اما سوالی که پیش می آید این است که کدام کلمات را برای سایت خود انتخاب و هدف گذاری کنیم؟
در ادامه با انجام 4 مرحله ی زیر می توانید لیست نهایی کلمات کلیدی منتخب برای سایت خود را آماده کنید:
1- تعداد جستجو کلمه
این شاخص مهمترین شاخصی است که باید در انتخاب یک کلمه کلیدی مناسب در نظر داشته باشید. در واقع اگر کلمه ای جستجوی زیادی در گوگل ندارد، دیگر اهمیت ندارد که این کلمه چه میزان نرخ تبدیل شدن به مشتری را دارد و یا اینکه هدف گذاری بر روی آن باعث قرار گرفتن در صفحه اول گوگل می شود یا نه؟
البته در نظر داشته باشید برای حجم جستجو یک کلمه ی کلیدی به صورت ماهیانه در گوگل عدد مشخصی را نمی توان تعیین کرد؛ چرا که در برخی صنایع 100 جستجو در ماه زیاد و برای برخی دیگر 10.000 جستجو در ماه هم عدد چندان زیادی نخواهد بود.
البته به مروز زمان می توانید متوجه شوید که پرجستجو ترین و کم جستجو ترین کلمات کلیدی صنعت شما چه کلماتی هستند، اما برای دانستن دقیق تر این موضوع می توانید از ابزارهایی مانند kwfinder یا google keyword planner استفاده کنید.
2- کلمه ی کلیدی مطابق با محصول
فرض کنید که کلمه ی کلیدی مورد نظر شما دارای بیشترین تعداد جستجو ماهیانه است، اما آیا این کلمه کلیدی حتما می تواند جزو مهم ترین کلمات کلیدی وب سایت شما باشد؟
پاسخ: قطعا خیر. به این دلیل که ممکن است این کلمه ی کلیدی مطابقت دقیقی با آنچه در وب سایت شما قرار است به فروش برسد، نداشته باشد.
اگر کلمه کلیدی که شما برای سایت خود انتخاب می کنید حتی تفاوت اندکی با آن چیزی که در سایت شما فروخته می شود، داشته باشد، ممکن است با سئو کردن این کلمه کلیدی، فروش اصلا خوبی نداشته باشید و تعداد زیادی از بازدید کنندگان سایت به مشتری واقعی تبدیل نشوند.
بنابراین قبل از اینکه به دو مرحله ی بعدی بروید باید مطمئن شوید که کلمه کلیدی منتخب شما با آنچه در سایتتان به فروش می رسد، مطابقت دارد.
برای مثال فرض کنید که شما در میان محصولاتتان "چای سبز کیسه ای" را به فروش می رسانید، اما بعد از بررسی متوجه شده اید که "چای سبز پودری" نیز جستجو خوبی دارد و اقدام به تولید محتوا و یا ایجاد یک دسته بندی برای این کلمه کلیدی کردید؛ در این حالت اگر کاربری به دنبال چای کیسه ای پودری باشد و وارد صفحه ی مرتبط با آن در سایت شما شود اما با "انواع چای سبز کیسه ای" رو به رو شود، امکان اینکه از شما خرید کند به شدت کاهش پیدا می کند؛ بنابراین در این مرحله حتما این مورد را چک کنید که کلمات کلیدی منتخب شما با محصولاتتان کاملا مطابقت داشته باشد.
3- قصد تجاری
قبل از انتخاب کلمه کلیدی برای سایت خود باید حتما بررسی کنید که قصد و هدف کاربر از جستجو این کلمه کلیدی چیست؟ آیا کاربری که کلمه کلیدی x را جستجو می کند حتما قصد خرید دارد یا به دنبال کسب اطلاعات است؟
برای مثال کاربری که کلمه ی "کفش زنانه" را جستجو می کند ممکن است به دنبال دیدن انواع مدل های کفش زنانه باشد، اما در مقابل کاربری که عبارت "خرید کفش زنانه" یا "قیمت کفش زنانه" را جستجو می کند با احتمال بسیار بالاتری قصد خرید از یک سایت فروشگاهی را دارد.
یک راه ساده برای مشخص کردن پولساز بودن یا نبودن یک کلمه ی کلیدی استفاده از ابزار SEMrush است.
وقتی یک کلمه ی کلیدی را در این ابزار وارد می کنید، میزان رقابت آن و سایر کلمه های مرتبط با آن کلمه کلیدی را مشاهده می کنید.
اگر ستون CPC را چک کنید، می توانید میزان هزینه ای که سایت ها برای هر کلیک آن کلمه کلیدی در گوگل ادز می پردازند را ببینید.
قطعا هرچه مبلغ بیشتر باشد یعنی آن کلمه کلیدی برای اینگونه سایت ها پولسازتر بوده است و کاربرانی که این کلمات را جستجو می کنند با احتمال خیلی بالایی مشتری هستند و قصد خرید دارند.
4- رقابت
و حالا وقت آن رسیده که بررسی کنیم رسیدن به صفحه اول گوگل با یک کلمه کلیدی مشخص چقدر سختی دارد؟
ابزار SEMrush بخشی به عنوان Keyword Difficulty دارد که میزان سختی یک کلمه برای رتبه گرفتن در گوگل را نمایش می دهد.
برای مشخص کردن سختی یک کلمه کلیدی در SEMrush فقط کافیست کلمه کلیدی را در بخش Keyword Overview وارد کنید و بعد از آن میزان سختی کلمات کلیدی را به دست آورید. شاخص سختی کلمه مقداری از 0 تا 100 است که هرچه این عدد به 100 نزدیک تر باشد؛ یعنی رقابت برای کلمه کلیدی سخت تر خواهد بود.
هدف گذاری کلمات کلیدی و بهینه سازی صفحات
در این مرحله متوجه خواهید شد که وب سایت های رقبایتان تا چه اندازه صفحات سایت خود را با کلمات کلیدی اصلی سئو کرده اند. فرض کنید شما یک کلمه کلیدی مشخص را در گوگل جستجو می کنید. اگر اکثر وب سایت ها با کلمات کلیدی مشابه با کلمه کلیدی اصلی سئو شده اند، پس شما شانس این را دارید که با هدف قرار دادن دقیق کلمه کلیدی اصلی در گوگل رتبه ی خوبی کسب کنید.
خب احتمالا تا به این مرحله توانسته اید لیستی از کلمات کلیدی را داشته باشید که جستجو خوبی در گوگل دارند و کم رقابت تر هستند و از طرفی برای سایت شما مشتری می آورند، پس از این مراحل نوبت به طراحی معماری صفحات فروشگاه اینترنتی می رسد.
بخش 2: معماری صفحات وب سایت فروشگاهی
معماری سایت یا همان نحوه ی چیدمان ساختار صفحات سایت و ارتباط آن ها با یکدیگر بخش بسیار مهمی در طراحی سایت و سئو است.
به خصوص اگر یک سایت فروشگاهی باشد!
دلیل آن هم این است که یک فروشگاه اینترنتی می تواند تعداد بسیار زیاد صفحه داشته باشد که اگر این صفحات طبق یک معماری درست چیدمان نشده باشند در سئو کردن سایت فروشگاهی مشکل جدی ایجاد خواهند کرد.
همچنین در طراحی سایت فروشگاهی تجربه ی کاربری یا همان UX بسیار مهم است و کاربران باید بتوانند در سایت شما به راحتی گشت و گذار کنند و فرایند خرید را انجام دهند.
نکات مهم در طراحی معماری وب سایت های فروشگاهی
این دو قانون طلایی را برای طراحی معماری یک وب سایت فروشگاهی خوب به خاطر بسپارید و هر زمان قصد داشتین وب سایت فروشگاهی تاسیس کنید، حتما آن ها را اجرا کنید:
✔️ قانون طلایی اول: همه چیز را ساده و در عین حال داینامیک در نظر بگیرید.
✔️ قانون طلایی دوم: از تمامی صفحات سایت شما تا صفحه ی اصلی، کاربر نهایت باید 3 بار یا کمتر کلیک کند.
نمونه یک معماری نادرست برای وب سایت فروشگاهی را در تصویر زیر می بینید...
1- طبق این تصویر آرایش و چیدمان صفحات سایت ساده نیست و سایت پیچیده به نظر می آید.
2- اضافه کردن هر دسته بندی جدید در سایت نیاز به بررسی زیاد دارد و در نهایت باعث پیچیده تر شدن ساختار سایت می شود.
بسیاری از لینک های خارجی که وب سایت های فروشگاهی دریافت می کنند، به صفحه ی اصلی است.
و اگر سایت شما معماری پیچیده و در عین حال عمیقی داشته باشد (یعنی آخرین سطح صفحات شما فاصله ای بیشتر از 3 کلیک با صفحه ی اصلی داشته باشد.) در این حال قدرت و اعتبار صفحه ی اصلی به طور بهینه بین صفحات سایت شما تقسیم نخواهد شد.
نمونه یک معماری صحیح برای سایت فروشگاهی
در تصویر زیر نمونه یک معماری درست برای یک وب سایت فروشگاهی را مشاهده می کنید.
همانطور که می بینید آتوریتی صفحه ی اصلی به اندازه ی یکسان بین صفحات دسته بندی و زیر دسته و محصولات تقسیم شده است. این معماری از آنجاییکه درست و اصولی است به صفحات سایت کمک می کند تا در گوگل رتبه بگیرند و گوگل نیز می تواند بسیار راحت تر صفحات این سایت را بررسی و ایندکس کند.
همچنین معماری صحیح سایت باعث می شود کاربران نیز احساس راحتی بیشتری با سایت داشته باشند.
بخش 3: سئو داخلی (On-Page SEO) برای سایت های فروشگاهی
خب تا به اینجا شما نحوه ی طراحی یک معماری صحیح برای سایت فروشگاهی و پیدا کردن کلمات مناسب برای صفحات محصول و دسته بندی را یاد گرفته اید. در این مرحله شما باید به بهینه سازی ویژگی های داخل سایت برای سئو بپردازید؛ یعنی بر روی فعالیت های مربوط به سئو On-Page تمرکز کنید.
در واقع در سایت های فروشگاهی بیشتر ترافیک سایت را صفحات محصول و دسته بندی محصولات ایجاد می کنند. برای مثال کسی که عبارت "خرید کفش پاما بچگانه صورتی" را جستجو می کند در مقایسه با فردی که عبارت "خرید آنلاین کفش" را جستجو می کند، با احتمال بسیار بیشتری به خرید اقدام می کند.
در ادامه به شما می گوییم که چگونه صفحات محصول و دسته بندی ها را بهینه کنید و ترافیک سایت خود را چندین برابر کنید.
یک صفحه ی سایت فروشگاهی که به خوبی سئو شده است چه ویژگی هایی دارد؟
بیایید با یکدیگر نگاهی به یک نمونه خوب برای سئو صفحه ی یک سایت فروشگاهی بیندازیم:
در این اینفوگرافی نمونه ی خوبی از یک صفحه ی محصول در یک فروشگاه اینترنتی که به صورت حرفه ای سئو شده است را می بینیم...
کمی این موارد را بیشتر با هم بررسی کنیم...
تگ عنوان (Title Tag): برای افزایش میزان کلیک کاربران بر روی صفحه ی سایت خود از عبارت های توصیفی و جذاب مانند "خرید"، "ارزان"، "با تخفیف ویژه" و... استفاده کنید
شاید شما به این موضوع فکر کنید که آوردن کلمه کلیدی اصلی در تگ عنوان به تنهایی کفایت می کند، اما فراموش نکنید وقتی شما عبارت های توصیفی را به تگ عنوان محصولات خود استفاده می کنید، علاوه بر جذابیت بیشتر برای کاربر و بالا بردن نرخ CTR، تگ عنوان به شما کمک می کند در نتایج حاصل از جستجو عبارت های طولاتی (Long Tail Keywords) نیز دیده شوید.
برای مثال فرض کنیم که شما می خواهید "خرید هدفون بی سیم" را برای یکی از دسته بندی های فروشگاه اینترنتی خود قرار دهید. در این حالت به جای اینکه تایتل خود را " قیمت و خرید انواع هدفون بی سیم" بگذارید، بهتر است چندین کلمه ی دیگر که افراد در هنگام جستجو این عبارت استفاده می کنند را نیز به کار ببرید؛ برای مثال میتوانید مانند این دسته بندی از دیجی کالا تگ عنوان خود را این گونه بنویسید:
برخی دیگر از عبارت های توصیفی که ممکن است افراد هنگام جستجو برای خرید آنلاین استفاده می کنند شامل موارد زیر است:
ارزان
آنلاین
بهترین
ارسال رایگان
و...
از عبارت های که مثل آهن ربا کاربر را جذب می کند در تگ عنوان استفاده کنید؛ مانند: "X% تخفیف" یا "پایین ترین قیمت"
گوگل نرخ کلیک (CTR) را یکی از سیگنال های رتبه بندی معرفی می کند. در واقع نرخ کلیک بیشتر منجر به افزایش تعداد کلیک های سایت و افزایش فروش می شود. برخی از کلمات آهن ربایی که شما می توانید در تگ عنوان صفحات سایت خود استفاده کنید، شامل موارد زیر است:
X% تخفیف
ارزان ترین قیمت
گارانتی و با ضمانت
قیمت مناسب
تگ توضیحات (Meta Description): در توضیحات متا نیز عبارت های توصیفی یا آهن ربایی مانند: "بهترین قیمت بازار"، "با ارسال رایگان"، "قیمت مناسب" و ... استفاده کنید.
بهینه سازی توضیحات متا نیز بخش مهمی از فعالیت های مربوط به سئو داخلی (On-Page SEO) سایت است، چرا که بهینه سازی آن بر روی افزایش نرخ کلیک سایت (CTR) نیز بسیار تاثیر گذار است.
عبارت های توصیفی و آهن ربایی که برای استفاده در تگ عنوان در بالا گفته شد نیز می توانند در تگ توضیحات متا آورده شوند. البته به دلیل اینکه شما می توانید توضیحات متا را طولانی تر بنویسید؛ بنابراین در نوشتن آن حتما از عبارت های کلیدی طولانی تر استفاده کنید.
نمونه عبارت هایی که شما میتوانید در تگ توضیحات متا سایت خود استفاده کنید:
مناسب ترین قیمت بازار را امروز خریداری کنید.
تخفیف ویژه 5 درصدی بر روی تمامی انواع محصولات
برای دیدن سایر محصولات قیمت مناسب بر روی این لینک کلیک کنید.
تضمین بهترین خرید شما با پایین ترین قیمت فصل
فروش ویژه محصولات
محتوای صفحات محصول و دسته بندی: بیشتر از 1000 کلمه برای محتوا خود بنویسید و کلمه ی کلیدی را 3 تا 5 بار در آن تکرار کنید.
سئو کردن صفحات محصول و دسته بندی ها یکی از سخت ترین بخش های سئو سایت فروشگاهی است. شما برای این صفحات باید بهترین محتوا را بنویسید و البته این محتوا باید به گونه ای نوشته شود که بالاترین نرخ تبدیل را ایجاد کند.
در اینجا سه ترفند مهم برای بهینه سازی محتوا صفحات فروشگاه را به شما می گوییم:
1- برای توضیحات محصول بیش از 1000 کلمه بنویسید
بررسی ها نشان می دهد که صفحاتی که محتوا طولانی تری دارند، رتبه و پوزیشن بهتری نیز در گوگل دارند.
و البته این تاثیر برای وب سایت های فروشگاهی نیز صدق می کند.
در واقع در یک صفحه محصول، گوگل می خواهد بداند که محتوا شما دقیقا درباره ی چه موضوعی است و محتوا بیشتر به گوگل کمک می کند که این موضوع را دقیق تر درک کند.
از طرفی محتوایی که شما برای توضیح محصول می نویسید به کاربر کمک می کند که اطلاعات بیشتری درباره ی آن محصول کسب کند. در نتیجه به تجربه ی کاربری بهتر در سایت شما کمک خواهد کرد.
البته تعداد صفحات وب سایت فروشگاهی زیاد است و نوشتن بیش از 1000 کلمه ی برای تمامی صفحات سایت کار دشواری خواهد بود؛ بنابراین ما پیشنهاد می کنیم که 50 الی 100 تا از مهم ترین صفحات محصول یا دسته بندی را که برای شما بسیار مهم هستند، انتخاب کرده و برای آن ها اقدام به تولید محتوا بیش از 1000 کلمه کنید.
2- کلمه کلیدی را در محتوا پخش کنید
بعد از آنکه یک توضیح محصول خوب و حرفه ای نوشتین وقت آن است که مطمئن شوید کلمه کلیدی را به اندازه در متن محتوا تکرار کرده اید. هدف از این کار این است که به گوگل کمک کنیم متوجه شود موضوع صفحه ی ما در مورد چه چیزی است.
3- استفاده از کلمات کلیدی مرتبط با کلمه کلیدی اصلی
شما باید از کلمات کلیدی مرتبط با کلمه کلیدی اصلی صفحه در متن محتوا نیز استفاده کنید.
برای مثال فرض کنیم که شما می خواهید یک صفحه مرتبط با گوشی Galaxy Z Flip در سایت خود ایجاد کنید و آن را سئو کنید. در این حالت صفحه ای که دیجی کالا برای این محصول ایجاد کرده و کلمات مرتبط با کلمه کلیدی گلکسی Z فیلیپ را نیز در آن آورده است، به صورت زیر است:
آدرس صفحات: آدرس صفحات باید کوتاه و شامل کلمه کلیدی باشد
بررسی بیش از یک میلیون وب سایت نشان داده است که بین طول آدرس صفحه (URL) و رتبه آن در گوگل ارتباط وجود دارد، بدین ترتیب آدرس های کوتاه تر در گوگل رتبه ی بهتری کسب می کنند.
زمانیکه شما یک سایت فروشگاهی راه اندازی می کنید به احتمال خیلی زیاد آدرس های صفحات سایتتان نسبت به سایر وب سایت ها طولانی تر شود. به این دلیل که در صفحات سایت فروشگاهی دسته و زیر دسته نیز آورده می شود:
example: https://example.com/category/subcategory/product.html
و اگر آدرس های سایت شما طولانی شود، گوگل در تشخیص کلمه کلیدی اصلی صفحه سایتتان دچار مشکل می شود.
برای نمونه در تصویر زیر یک آدرس را می بینید که طولانی و دارای کاراکتر های غیر ضروری است.
برای صفحات دسته بندی دو الی نهایت سه کلمه را بیاورید:
https://example.com/camera-accessories
برای صفحه ی زیر دسته نیز همین کار را انجام دهید:
https://example.com/camera-accessories/camera-bag
و سپس برای صفحه ی محصول تنها کلمه کلیدی صفحه محصول را بیاورید و کلمات کلیدی تمامی این صفحات را با کمک "-" را از یکدیگر جدا کنید:
https://example.com/camera-accessories/camera-bag/model-101c-camera-bag
نکته: در برخی از فروشگاه های اینترنتی بخش های مربوط به دسته و زیر دسته حذف می شوند: برای مثال:
https://example.com/model-101c-camera-bag
این موضوع باعث کوتاه تر شدن آدرس صفحه و تراکم بیشتر کلمه کلیدی می شود. البته ما این حالت را توصیه نمی کنیم، اما اگر تنظیمات صفحات فروشگاه اینترنتی شما به این شکل است آن را تغییر ندهید؛ چرا که در رتبه ی صفحات سایت شما تاثیری نخواهد داشت.
لینک سازی داخلی: به صفحات با اهمیت بالا لینک داخلی بدهید
یکی از نکات مثبت سایت فروشگاهی در لینک سازی داخلی این است که در آن لینک سازی داخلی به صورت اتوماتیک با توجه به ساختاری که شما برای سایت طراحی می کنید، ایجاد می شود.
لینک سازی داخلی یک بخش خیلی مهم در سئو سایت فروشگاهی است که باید زمان کافی برای انجام آن بگذارید.
همچنین در لینک سازی داخلی باید از صفحات که قدرت و اعتبار بیشتری دارند به مهم ترین صفحات دسته بندی و صفحات داخلی محصول لینک بدهید.
برای مثال شما در بخش بلاگ سایت خود مقاله ای نوشته و منتشر کرده اید که به دلیل محتوای خوب توانسته بک لینک های زیاد و در نتیجه آتوریتی بالایی به دست بیاورد.
همچنین در سایت خود برای محصول "گوشی سامسونگ A11" یک صفحه دارد که در صفحه اول گوگل رتبه ی 5 دارد. در این حالت یک ترفند خوب این است که شما از بلاگ خود با انکر تکست کلمه کلیدی اصلی یعنی "گوشی سامسونگ A11" به صفحه ی این محصول در سایت خود لینک دهید.
برای نمایش بهتر محصولات در نتایچ گوگل از کد های اسکیما مانند نظرات محصول استفاده کنید
اگر میخواهید در نتایج جستجو گوگل متفاوت دیده شوید، قطعا باید به سراغ ریچ اسنیپ ها (Rich Snippets) بروید.
سایت های فروشگاهی این فرصت را دارند که یکی از تاثیرگذارترین انواع ریچ اسنیپت ها را داشته باشند؛ یعنی ریچ اسنیپت reviews
و اما چطور شما می توانید این اسنیپت های جذاب را برای صفحات سایت خود بگذارید؟ شما با رفتن به سایت رسمی اسکیما (schema.org) می توانید مجموعه ای از کد های دستوری را مشاهده کنید که هر کدام برای نمایش نوع خاصی از اطلاعات در گوگل مورد استفاده قرار می گیرند. در واقع کد های اسکیما به گوگل و سایر موتورهای جستجو کمک می کنند که درک عمیق تری از محتوا صفحات سایت شما به دست بیاورند.
البته گذاشتن کدهای اسکیما در سورس کد سایت به این معنا نیست که گوگل حتما آن ها را نشان خواهد داد و این موضوع کمی شانسی است، اما گذاشتن آن ها شانس شما را برای نمایش متفاوت در گوگل بالا می برد.
شما به صورت دستی می توانید کد های دستوری اسکیما را در سایت خود قرار دهید که البته ما این روش را توصیه نمی کنیم و بهتر است از ابزار گوگل در این رابطه تحت عنوان " Structured Data Markup Helper" استفاده کنید.
بخش 4: سئو فنی سایت فروشگاهی
سئو فنی یا همان (Technical SEO) بخش بسیار مهمی در تمامی سایت هاست اما اهمیت این موضوع برای سایت فروشگاهی دو چندان است. دلیل این موضوع این است که وب سایت های فروشگاهی تعداد زیادی صفحه دارند که وجود این تعداد بالا از صفحه چالش های سئو فنی سایت را افزایش می دهد.
بسیاری از صفحات سایت های فروشگاهی نیز بک لینک زیادی دریافت نمی کنند؛ بنابراین در رقابت بین دو سایت فروشگاهی که به لحاظ بک لینک و محتوا برابری وجود دارد، انجام یک سئو تکنیکال حرفه ای باعث بهبود رتبه نسبت به رقبا می شود و این موضوع اهمیت بررسی سئو تکنیکال سایت را چندین برابر می کند.
چگونه سایت فروشگاهی را به لحاظ سئو تکنیکال بررسی کنیم؟
برای بررسی سئو تکنیکال سایت برخی ابزارهای حرفه ای وجود دارد که در این زمینه به شما کمک خواهند کرد، ابزارهایی مانند:
با کمک این ابزارها می توانید، سئو تکنیکال فروشگاه اینترنتی خود را به خوبی بررسی کنید.
چگونه مشکلات رایج در سئو تکنیکال سایت های فروشگاهی را برطرف کنیم؟
مشکل: تعداد زیاد صفحات سایت
وجود صدها و شاید هزاران صفحه در وب سایت های فروشگاهی یک مشکل بسیار رایج است. خیلی اوقات این مشکل منجر به تولید محتواهای تکراری نیز می شود و کار را برای بهینه کردن فروشگاه اینترنتی دشوار می کند.
چرا اتفاق می افتد؟
بعضی از سایت های فروشگاهی محصولات بسیار متنوعی دارند و از آنجاییکه این محصولات متنوع نیاز به تولید محتوا اختصاصی و منحصر به فرد دارند، صفحات مختلفی از سایت را به خود اختصاص می دهند. همچنین در برخی از مواقع برای یک نوع محصول چندین مدل مختلف (مثلا 10 سایز مختلف برای یک کفش) وجود دارد که هر کدام از این سایز ها آدرس (URL) منحصر به خود را خواهند داشت.
چطور این مشکل را برطرف کنیم؟
در ابتدا صفحاتی از محصولات خود را که هیچ گونه فروشی حتی در طی سال نیز ندارند را حذف کنید. طبق قانون پارتو (Pareto Low) 80 درصد از درآمد همیشه از 20 درصد خدمات یا محصولات می آید و این موضوع در وب سایت های فروشگاهی نیز صدق می کند.
قبل از آنکه صفحه ای را حذف کنید به گوگل آنالیتیکس سایت مراجعه کنید و مطمئن شوید این صفحات ترافیک بسیار پایینی دارند.
اگر یک صفحه برای شما هیچ کاربری را به سایت نمی آورد پس کاربرد آن دقیقا چیست؟ در برخی از سایت ها این گونه صفحات 5 تا 10 درصد کل صفحات سایت را شامل می شوند و در برخی دیگر از وب سایت های دیگر این مقدار به بیشتر از 50 درصد نیز می رسد.
پس از حذف این صفحات وقت آن است که بر روی بهینه سازی هر چه بیشتر صفحات باقی مانده کار کنید.
مشکل: محتوا تکراری
محتوا تکراری نیز یکی از مشکلات رایج در وب سایت هایی با فروش اینترنتی است و ممکن است سایت شما را با جریمه الگوریتم پاندا گوگل رو به رو کند.
البته خوشبختانه شما می توانید از این مشکل با کمک تولید محتوا منحصر به فرد و استفاده از تگ های کنونیکال (Canonical Tags) جلوگیری کنید.
چرا اتفاق می افتد؟
دلایل زیادی وجود دارد که باعث تجمع محتوای تکراری در وب سایت های فروشگاهی می شود که در اینجا ما به 3 تا از مهم ترین آن ها اشاره می کنیم:
برای مثال اگر شما وارد یک صفحه ی محصول مانند عکس زیر شوید در صورت فیلتر کردن لپ تاپ ها، یک آدرس (URL) منحصر به فرد ایجاد می شود که با ایندکس شدن این آدرس ها، سایت شما با مشکل محتوای تکرای رو به رو می شود.
چگونه این مشکل را برطرف کنیم؟
برای حل این مشکل باید ابتدا در تمامی صفحاتی که برای سایت شما ترافیکی نمی آورند و باعث ایجاد محتوای تکراری می شوند، تگ نوایندکس (noindex) بیندازید.
برای مثال اگر در فروشگاه شما با فیلتر کردن ویژگی های محصول در دسته بندی، آدرس های متفاوت ایجاد می شود، شما می توانید از تگ نو ایندکس برای آن صفحات استفاده کنید. پس از آنکه این گونه صفحات را تگ نوایندکس انداختید زمان آن می رسد که از تگ کنونیکال (rel=”canonical”) در این صفحات با محتوای تکراری استفاده کنید.
تگ کنونیکال به گوگل می گوید که این صفحات دارای محتوا کپی یا با تغییر بسیار جزئی نسبت به صفحه ی اصلی هستند و گوگل در این زمان متوجه می شود که با این صفحه دارای تگ کنونیکال نباید مانند یک صفحه یونیک رفتار کند.
استفاده از تگ کنونیکال نیز باعث تقویت لینک سازی داخلی و خارجی سایت شما می شوند؛ چرا که صفحاتی که لینک دریافت کرده اند، قدرت لینک دریافتی را با کمک تگ کنونیکال به یک صفحه ی واحد منتقل می کنند.
مشکل: محتوا کم و ضعیف صفحات
محتوا کم یکی دیگر از مشکلات وب سایت های فروشگاهی است. از آن جاییکه وب سایت های فروشگاهی دارای صدها یا هزاران صفحه محصول و دسته بندی هستند، گاها برای تولید محتوا برخی صفحات کم کاری می شود و محتوا کوتاه که نمیتواند با محتوا سایت های رقیب، رقابت کند، ایجاد می شود.
همچنین بررسی ها نشان می دهد صفحاتی که محتوای طولانی تر و جامع تری دارند در گوگل رتبه ی بهتری کسب می کنند.
چرا اتفاق می افتد؟
یکی از چالش هایی که سایت های فروشگاهی با آن رو به رو هستند این است که باید برای تعداد زیادی از صفحات سایت محتوا یونیک و غیر تکراری ایجاد کنند. برای مثال اگر برای یک نوع کفش مخصوص پیاده روی، محتوایی می نویسید، مجبور هستید برای 25 مدل دیگر نیز همین توضیحات را بنویسید...
چگونه این مشکل را برطرف کنیم؟
در ابتدا باید صفحاتی از سایت که محتوا کم و بی کیفیت دارند را شناسایی کنید. با شناسایی این صفحات باید اقدام به تولید محتوا غنی برای این صفحات کنید. برای این کار می توانید از الگوی زیر کمک بگیرید:
اطلاعات دقیق و درستی از محصول را ارائه دهید و صفحه ی توضیحات محصول را با گذاشتن تصاویر مناسب از محصول بهینه کنید.
مشکل: سرعت پایین لود صفحات
سرعت سایت یکی از معدود فاکتورهایی است که گوگل دقیقا اعلام کرده است از سیگنال های مربوط به آن در الگوریتم های خود استفاده می کند.
سرعت سایت نه تنها بر روی سئو وبسایت فروشگاهی تاثیرگذار است؛ بلکه بر روی رفتار خرید کاربران شما نیز در سایت مستقیما تاثیرگذار خواهد بود. بررسی ها نشان می دهد که افزایش کندی سرعت سایت باعث می شود 29.8% کاربران اقدام به لغو ادامه ی فرایند ثبت سفارش خود از سایت کنند.
چرا اتفاق می افتد؟
در اینجا به سه عامل مهم در کندی سرعت سایت فروشگاهی اشاره می کنیم:
مشکلات فنی در پلتفرم فروشگاه: برخی سیستم های مدیریت فروشگاه (CMS) ذاتا پلتفرم هایی هستند که به لحاظ سرعت کند هستند و کندی آن ها بر خلاف وردپرس با نصب افزونه یا امکانات خاصی بهتر نمی شود.
سایز و حجم بالا تصاویر محصولات: قطعا دیدن تصاویر با کیفیت از محصولات برای کاربران فروشگاه اینترنتی جذاب تر است؛ اما این نوع تصاویر حجم زیادی از صفحه را به خود اختصاص می دهند و باعث کندی سرعت لود وب سایت می شوند.
هاست و سرور کند: یک هاست و سرور ضعیف نیز باعث کندی سرعت سایت می شوند. فراموش نکنید در وب سایت فروشگاهی سرعت لود صفحات برای کاربران بسیار مهم است؛ بنابراین از ابتدا یک هاست با سرعت خوب پیدا کنید.
چگونه این مشکل را برطرف کنیم؟
از هاست خوب استفاده کنید: این که شما برای سایت خود نیاز به چه نوع هاستی دارید را شرایط مختلفی مانند حجم ترافیک ورودی کاربران، قیمت سرویس هاستیگ، امنیت و... تعیین می کند، اما سعی کنید سرویسی که انتخاب می کنید به لحاظ سرعت سایت قابل قبول باشد.
CDN تهیه کنید: یکی از راه های سریع و ارزان برای افزایش سرعت سایت استفاده از CDN است. CDN می تواند باعث امنیت بیشتر سایت شما در برابر حمله ی هکرها نیز شود.
حجم تصاویر را بهینه کنید: مطمئن شوید تصاویری که برای محصولات در سایت بارگزاری می کنید به لحاظ اندازه و حجم بهینه هستند.
جمع بندی
ما در این مقاله سعی کردیم مهمترین نکاتی که برای بهینه سازی فروشگاه آنلاین وجود دارد را برای شما بازگو کنیم. حال نوبت شماست که با کمک این ترفند ها و عملیاتی کردن درست آن ها بر روی سایت خود، فروشتان را چندین برابر کنید!
ارسال نظر