افزایش بازدید سایت از گوگل تقریبا خواسته ی تمامی افرادی است که دارای وب سایت هستند، چرا که در این صورت مشتریان بیشتری به سایت وارد می شوند و همین موضوع باعث افزایش میزان فروش و درآمد سایت می شود. تکنیک های زیادی برای افزایش بازدید سایت در گوگل وجود دارد که ما در این مقاله به "16" تا از مهم ترین آن ها اشاره کرده ایم:
1- برای موضوعاتی با پتانسیل افزایش بازدید سایت محتوا تولید کنید
بدون شک بهینه سازی سایت (سئو) یکی از بهترین روش هایی است که شما بتوانید برای سایت خود ترافیک ایجاد کنید. این ترافیک در صورت استمرار سئو به صورت طولانی مدت و اثر بخش می تواند به برندینگ شما در فضای گوگل نیز کمک بسیار بزرگی کند.
برای اینکه بتوانید ترافیک سایت را بالا ببرید باید درباره ی موضوعاتی که کاربران در گوگل جستجو می کنند، محتوا بنویسید؛ یعنی محتواهایی با پتانسیل جستجو بالا در گوگل برای سایت خود تولید کنید، اما اینکه چطور می توانید این موضوعات را پیدا کنید در ادامه توضیح داده ایم:
کلمه کلیدی مورد نظر خود را در بخش "بلیط هواپیما" ابزار SEMrush وارد کنید و سپس اطلاعات حاصل از آن کلمات کلیدی و ده ها کلمه کلیدی مرتبط با آن را می توانید مشاهده کنید:
با توجه به دیتا ابزار سمراش باید دو شاخص را بررسی کنید:
سختی کلمه (Keyword Difficulty): سختی سئو یک کلمه کلیدی یک شاخص از 0 تا 100 است که نشان می دهد یک کلمه کلیدی برای سئو شدن توسط یک سایت جدید نسبت به رقبا صفحه اول، دارای چند درصد سختی است. هر چقدر این معیار به عدد 100 نزدیک تر باشد؛ یعنی سئو آن کلمه کلیدی سخت تر است.
حجم جستجو ماهیانه (Volume): این شاخص نیز تعداد میانگین جستجو ماهیانه یک کلمه کلیدی را در یک کشور خاص یا در سطح جهانی نشان می دهد.
با کمک این دو شاخص می توانید لیستی از کلمات کلیدی مناسب را برای سایت خود تهیه کنید. البته باید توجه کنید که شاخص های سختی و حجم جستجو کلمه به تنهایی نمی توانند معیارهای مناسبی برای انتخاب یک کلمه کلیدی باشند، بلکه شما باید کلمات کلیدی که پیدا می کنید با محصولات و خدمات خود تطبیق دهید.
یعنی آنکه یک کلمه کلیدی را تنها به دلیل حجم جستجو بالا و رقابت کم انتخاب نکنید، بلکه کلمه کلیدی را انتخاب کنید که وقتی کاربری با جستجو آن به سایت شما می آید، بتواند از محصولات و خدمات سایتتان نیز بهره مند شود؛ یعنی آنکه آن کلمه کلیدی دارای ارزش تجاری برای شما باشد.
تنها توجه کردن به دو معیار سختی و حجم جستجو ماهیانه کلمه کلیدی، باعث بالا بردن ترافیک سایت در گوگل می شود، اما ترافیکی که کاربران در آن از خدمات و محصولات شما خرید نکنند، هیچ فایده ای برای فروش و درآمد سایتتان ندارد.
اینفوگرافی زیر به خوبی ویژگی های یک کلمه کلیدی یا موضوع مناسب برای سئو را به خوبی توضیح داده است:
2- پست مهمان بنویسید
نوشتن پست مهمان یکی از روش های خوب برای افزایش بازدید سایت از طریق گوگل است. در این روش شما برای یک سایت دیگر محتوایی می نویسید و در مقابل مالک سایت به شما اجازه می دهد به سایت خود لینک بدهید.
همچنین نوشتن پست مهمان برای هر سایتی نمی تواند تاثیر مثبت در سئو سایت شما داشته باشد. برای انتخاب بهترین سایت ها باید شاخص DR سایت یا همان رتبه ی دامنه سایت را در نظر بگیرید:
همچنین در رابطه با موضوعاتی پست مهمان بنویسید که به محتوای موجود در سایت شما ارتباط داشته باشد و به نوعی بتوانید لابه لای متن محتوا پست مهمان، به صفحه مورد نظر خود لینک دهید.
3- به روز رسانی محتواهای قدیمی سایت را فراموش نکنید
محتواهایی از سایتتان که از نظر گوگل دیگر سبز نیستند را باید هر چه زودتر به روز رسانی کنید. در واقع سئو فعالیتی نیست که یکبار برای همیشه انجام شود و دیگر نیاز به انجام مجدد نداشته باشد.
از آنجاییکه ماهیت سئو رقابتی است، رقبا شما مدام در حال بهینه سازی و انجام تکنیک های سئو هستند. در این حالت ممکن است حتی اگر برای صفحه ای رتبه 1 گوگل را هم داشته باشید، رقبایتان آن را از دست شما در بیاورند و یا گوگل به دلیل قدیمی بودن محتوا آن صفحه، رتبه ی سایت شما را کاهش دهد.
پس یک روش برای نگه داشتن رتبه ی خود، به روز رسانی محتوا صفحه است.
برای آنکه بدانید کدام صفحه سایتتان نیاز به روز رسانی محتوا دارد، می توانید نمودار بازدید ارگانیک صفحات مختلف را در گوگل آنالیتکس چک کنید و در صورت مشاهده کاهش قابل توجه بازدید صفحه از گوگل، یک دلیل احتمالی می تواند قدیمی شدن محتوا صفحه سایت باشد.
برای اینکه از این موضوع مطمئن شوید سری به رقبا خود در صفحه اول گوگل بزنید و شروع به بررسی سئو سایت آن ها کنید و در صورت مشاهده تغییر یا به روز رسانی در محتوا، وقت آن رسیده است که محتوا صفحه سایت مورد نظر را به روز رسانی کنید.
معمولا بخش های از محتواها که نیاز به روز رسانی پیدا می کنند می تواند شامل موارد زیر باشد:
با توجه به نوع محتوا گاهی نیاز است تنها بخشی از محتوا را به روز رسانی کنید و اما گاهی هم باید کل مقاله را به صورت بازنویسی شده، مجددا منتشر کنید.
4- مقالات مشابه را برای افزایش بازدید سایت از گوگل با یکدیگر ادغام کنید
ممکن است شما مقالاتی را نوشته باشید که در یک موضوع مشابه هستند و قابلیت ادغام شدن با یکدیگر را دارند:
برای مثال فرض کنید در سایت آنیز وب دو مقاله به آدرس های زیر داریم:
این دو آدرس دارای موضوعات بسیار نزدیک به یکدیگر هستند و به نوعی دارای هم پوشانی موضوعی با یکدیگر هستند. در این حالت این دو مقاله را می توان بر روی یکی از آدرس ها ریدایرکت 301 و محتواهای آن ها را یکی کنید. یعنی فقط آدرس زیر را با ترکیبی از دو محتوا، در یک صفحه داشته باشیم:
اما چطور این روش باعث افزایش بازدید در گوگل می شود؟
به دو دلیل:
1- ادغام قدرت (Authority) صفحات: با کمک ریدایرکت 301 قدرت یک صفحه به صفحه ی دیگر منتقل می شود و این باعث افزایش قدرت و اعتبار صفحه مورد نظر می شود.
2- ایجاد محتوا بهتر: هر دو مقالاتی که در بالا مثال زدیم کیفیت خوبی داشتند اما عالی نبودند. با ادغام محتوا دو صفحه می توان مقاله ای ایجاد کرد که مستحق قرار گرفتن در صفحه اول گوگل است.
5- نرخ کلیک (CTR) سایت را بهبود دهید
اگر می خواهید بازدید گوگل از سایت خود را زیاد کنید، حتما نیاز نیست که در رتبه های برتر گوگل باشید!
در عوض شما می توانید بر روی بهبود نرخ کلیک (CTR) خود تمرکز کنید.
برای مثال فرض کنید شما برای کلمه کلیدی "خرید دوربین مدار بسته" رتبه ی 3 گوگل را دارید و میزان نرخ کلیک شما 5% است.
در این حالت شما با افزایش نرخ کلیک سایت میزان آن را به 10% ارتقا می دهید.
در این حالت شما بازدید سایت از گوگل برای این کلمه کلیدی را بدون بهبود رتبه سایت، افزایش داده اید.
اما این کار یک نتیجه موثر دیگر نیز دارد. در واقع صفحه ای که نرخ کلیک بیشتری داشته باشد، رتبه ی بهتری نیز پیدا می کند و شما با کمک افزایش نرخ کلیک، رتبه سایت خود در گوگل را برای کلمه کلیدی "خرید دوربین مدار بسته" بهتر می کنید.
اما چطور می شود نرخ کلیک سایت را زیاد کرد؟
در ادامه به چند نکته در این باره اشاره کرده ایم:
☑️ به تایتل صفحه ی خود عدد اضافه کنید. (مثلا: 2021، 1399، 20% و...)
6- پست های لیستی بیشتری بنویسید
محتواهای لیستی نسبت به محتواهایی که درباره ی چگونگی یک موضوع توضیح می دهند به تعداد دفعات بیشتری توسط کاربران در شبکه های اجتماعی به اشتراک گذاشته می شوند و همین موضوع باعث افزایش بازدید سایت از گوگل می شود. در سئو سایت فروشگاهی محتوا لیستی را می توانید در بخش بلاگ سایت تولید کنید و با لینک سازی داخلی به صفحات مهم دسته بندی ها و محصولات، سئو این صفحات را تقویت کنید.
7- بهینه سازی سایت با توجه به الگوریتم Google’s Mobile-First Index
احتمالا نام الگوریتم Google’s Mobile-First Index به عنوان یکی از مهم ترین الگوریتم های گوگل به گوشتان خورده است. طبق این الگوریتم، گوگل ابتدا نسخه موبایل سایت شما را بررسی می کند؛ بنابراین این موضوع نشان می دهد که نسخه موبایل سایت برای گوگل از اهمیت بیشتری نسبت به نسخه دسکتاپ برخوردار است. پس اگر می خواهید فعالیت های سئو سایتتان منجر به افزایش بازدید سایت از گوگل شود، باید سایت خود را برای این الگوریتم بهینه کنید.
اما سوال این است از کجا بفهمیم سایت ما برای گوگل بهینه است؟
گوگل برای این موضوع ابزار رایگانی تحت عنوان "The Mobile-Friendly Test" ارائه کرده است. این ابزار به شما می گوید آیا سایت شما برای نسخه موبایل بهینه است یا خیر؟
و پیشنهاداتی برای بهینه سازی هرچه بهتر نسخه موبایل سایتتان ارائه می دهد.
8- محتوای ویروسی تولید کنید
یکی از ترفند های کاربردب برای افزایش بازدید گوگل، تولید محتوا ویروسی است. اینکه شما فکر کنید برای نوشتن محتوا ویروسی فرمول خاصی وجود دارد، باید بگوییم متاسفانه جواب منفی است. چرا که در اینصورت همه محتوا نویسان می توانستند، محتوا ویروسی منتشر کنند!
اما نکاتی وجود دارد که با رعایت آن ها شانس شما برای تولید یک محتوا ویروسی بالاتر می رود:
نکته 1: محتوا ویروسی شامل تعداد زیادی محتوا بصری است.
سعی کنید برای محتوا خود تصاویر مناسب و اختصاصی تولید کنید و هر کجا که نیاز است در میان متن قرار دهید. همچنین می توانید محتوا ویدئویی آماده کنید و در بین محتوا منتشر کنید.
بررسی ها نشان می دهد محتواهایی که دارای تعداد زیادی تصویر هستند، بالای 90% بیشتر نسبت به محتواهایی که هیچ تصویری ندارند، در شبکه های اجتماعی به اشتراک گذاشته می شوند و این موضوع باعث افزایش ورودی گوگل برای سایت می شود.
نکته 2: محتوا ویروسی برای کاربر بسیار کاربردی است.
اگر می خواهید محتوایی منتشر کنید که قابلیت ویروسی شدن را داشته باشد باید بتواند مسئله مهمی از کاربر را حل کند و یا به سوالات مهمی از کاربر پاسخ های مناسبی دهد.
نکته3: ویروسی شدن نیاز به هول دادن دارد!
اگر می خواهید محتوا ویروسی داشته باشید، باید محتوا خود را در شبکه های اجتماعی پربازدید منتشر کنید تا با مشاهده آن توسط تعدادی کاربر، آن ها فرایند اشتراک گذاری های بیشتر را شروع کنند و محتوا شما کم کم به یک محتوا ویروسی تبدیل شود.
9- افزایش بازدید گوگل با بهینه سازی جستجو تصویری
اگر سایت خود را برای جستجو تصاویر گوگل بهینه نمی کنید، به احتمال زیاد مقداری از ترافیک طبیعی گوگل را از دست می دهید.
بسیاری از سئوکاران تصور می کنند که بهینه سازی تصاویر سایت؛ یعنی تنها نوشتن تگ alt مناسب برای آن ها. در حالیکه بهینه سازی سایت برای جستجو تصویری گوگل، چیزی فراتر از نوشتن تگ های alt است.
برای اینکه بدانید چگونه تصاویر سایت خود را بهینه کنید، پیشنهاد می کنیم مقاله "سئو تصاویر سایت" را مطالعه کنید، اما به طور کلی برای قرار گرفتن در جستجو تصاویر گوگل، انجام نکات زیر می توانید بسیار کمک کننده باشد:
☑️ تگ های alt را با توجه به مفهوم تصویر بنویسید.
☑️ اسم تصویر را با نام صحیح و به صورت انگلیسی در سایت آپلود کنید.
☑️ اندازه ی تصاویر را در سایز مناسب برای نمایش در دسکتاپ و موبایل تغییر دهید.
☑️ حجم فایل تصاویر را کم و بهینه کنید.
☑️ برای تصاویر نقشه سایت ایجاد کنید.
☑️ تصاویر خود را بر روی CDN میزبانی کنید.
شما به عنوان یک متخصص سئو باید به جزئی ترین فعالیت های انجام شده در جهت بهینه سازی سایت توجه کنید و سعی کنید تمام اقدامات لازم برای ایجاد یک سایت بهینه را از همان شروع فعالیت سئو انجام دهید تا مجبور به دوباره کار نشوید. برای مثال نکاتی که در بالا برای بهینه سازی تصاویر سایت ذکر شد را از همان ابتدا بر روی سایت انجام دهید تا مجبور به دوباره کاری و اتلاف وقت نشوید.
10- بهینه سازی سایت در بخش Core Web Vitals یا همان هسته حیاتی گوگل
در سال 2021، Core Web Vitals از طرف گوگل به عنوان یکی از سیگنال های رتبه بندی اعلام شد. در واقع Core Web Vitals با فاکتورهایی که مربوط به تجربه کاربری است، سر و کار دارد.
فاکتورهای مانند:
✔️ موبایل فرندلی بودن سایت
✔️ استفاده از پروتکل HTTPS
✔️ مرور ایمن
✔️ عدم وجود عناصر مزاحم در صفحه
شما ممکن است با بسیاری از فاکتورهای تجربه ی کاربری مثل مواردی که در بالا گفته شد آشنا باشید و تعدادی از آن ها هم بر روی سایت خود اجرا کنید، اما هسته حیاتی گوگل جاییست که گوگل به صورت متمرکز بر روی فاکتورهای مربوط به تجربه ی کاربری توجه دارد.
از جمله فاکتورهای جدید که در هسته حیاتی گوگل به آن توجه می شود، شامل موارد زیر است:
Largest Contentful Paint (LCP)
این شاخص مدت زمان لازم برای مشاهده عمده مطالب صفحه (تصاویر و متن) را توسط کاربر اندازه گیری می کند. یک LCP خوب برابر با حداکثر 2.5 ثانیه است و مقادیر بیشتر نیاز به بهینه سازی بیشتر دارند.
First Input Delay (FID)
این شاخص مدت زمان اولین تعامل کاربر با صفحه را اندازه گیری می کند و مقدار ایده آل آن کمتر از 100 میلی ثانیه است.
Cumulative Layout Shift (CLS)
این شاخص ثبات عناصر صفحه را هنگام بازدید کاربر محاسبه می کند. برای ایجاد یک تجربه ی کاربری خوب باید مقدار CLS کمتر از 0.1 باشد.
Core Web Vitals در سرچ کنسول قابل مشاهده است و می توانید با توجه به اطلاعات این بخش، وب سایت خود را به لحاظ فاکتورهای تجربه ی کاربری به خوبی بهینه کنید.
از آنجاییکه الگوریتم هسته حیانی گوگل جدید است، بسیاری از سئوکاران نسبت بهینه سازی آن هنوز اقدام نکرده اند، در نتیجه شما با توجه به فاکتورهای این الگوریتم می توانید استاندارهای بهینه سازی سایت خود را بالاتر ببرید و افزایش بازدید سایت از گوگل را برای سایتتان مشاهد باشید.
11- کلمات کلیدی Long-Tail را هدف قرار دهید
اگر یک سایت تازه تاسیس هستید به دنبال سئو کلمات کلیدی سخت و پر رقابت نباشید. چرا که این نوع از کلمات کلیدی به دلیل رقابت بالایی که در سئو آن ها وجود دارد برای سایت های تازه تاسیس به راحتی رتبه نمی گیرند و در نتیجه بازدیدی از گوگل برای سایت نمی آورند.
برای مثال عبارتی مانند "خرید لپ تاپ" یک کلمه کلیدی سخت و رقابتی است و شما می توانید به جای هدف قرار دادن این کلمه بر روی عبارت کلیدی " خرید لپ تاپ ارزان در تهران" کار کنید.
ابزارهای سئو مانند سایت Moz به قدرت دامنه ی سایت ها معیاری به اسم DA یا همان Domain Authority می دهد. طبق این شاخص هرچه مقدار دامین آتوریتی به عدد 100 نزدیک باشد یعنی آن سایت قدرت دامنه ی بیشتری دارد و رقابت با آن دشوار تر است.
این موضوع در حالیست که شاخص DA برای سایت های تازه تاسیس عدد بسیار کمی است مانند 1، 2 ، و... در حالیکه برای سایتی که چندین سال از سئو آن می گذرد مقدار آن خیلی بیشتر است. از آنجاییکه سایت های با دامین آتوریتی بالاتر، قدرت دامنه بالاتری دارند پس رقابت با آن ها بر روی گرفتن جایگاه برای کلمات کلیدی پر جستجو، سخت خواهد بود؛ بنابراین به عنوان یک سایت تازه تاسیس بهتر است بر روی کلمات طولانی یا همانLong-Tail ها تمرکز کنید.
کلمات کلیدی Long-Tail با وجود اینکه حجم جستجو خیلی کمتری نسبت به کلمات کلیدی پر جستجو یک تا دو سیلابی دارند، اما کاربران هدفمندی را وارد سایت می کنند و دارای نرخ تبدیل بالاتری برای سایت هستند.
12- به کاربر خود محصول یا خدمت رایگان بدهید
اگر می خواهید به کاربران خود یک دلیل خوب برای بازدید بیشتر از سایتتان بدهید، بهتر است یک محصول یا سرویس رایگان در اختیارشان قرار دهید.
اینکه دقیقا بدانید چه چیزی را می توانید رایگان عرضه کنید، نیاز به بررسی رقبایتان در صنعت مورد فعالیت شما دارد.
برای مثال: اگر یک سایت فروش پکیج های آموزشی هستید، می توانید تعدادی از دوره های خوب را رایگان عرضه کنید و یا اگر سایت فروش کتاب های الکترونیکی هستید، می توانید چندین نسخه از کتاب های پر طرفدار را به صورت رایگان برای دانلود کاربران قرار دهید.
13- روی کلمات کلیدی رقبا خود کار کنید
یکی از روش های بالا بردن بازدید سایت، کار کردن بر روی کلماتی است که در حال حاضر رقبا شما دارند با آن ها ترافیک خوب و هدفمندی دریافت می کنند.
برای تشخیص منایع ترافیک ورودی به سایت رقبا، تنها راه استفاده از ابزارهای سئو است.
برای مثال: با کمک ابزار SEMrush به بخش "Domain Overview" رفته و آدرس خود و یکی از رقبایتان را وارد کنید. در این حالت می توانید ببینید که رقیب شما روی چه کلماتی بهترین جایگاه و بیشترین بازدید از گوگل را دارد و این کلمات را در استراتژی سئو خود، هدف قرار دهید.
14- اینفوگرافی طراحی کنید
اینفوگرافی به تصاویری گفته می شود که یک موضوع مشخص را با کمک تصویر و محتوا متنی به صورت سرگرم کننده ای توضیح می دهد. طراحی اینفوگرافی های جذاب و حرفه ای باعث می شود که کاربران آن را در شبکه های اجتماعی یا سایت های خود منتشر کنند و به مرجع اصلی که شما هستید لینک دهند و این کار باعث افزایش بازدید سایت می شود.
15- از اینستاگرام برای افزایش بازدید سایت از گوگل استفاده کنید
در شبکه اجتماعی اینستاگرام کاربران تعامل بیشتری با محتوا برند دارد. البته این موضوع مستلزم آن است که شما تصاویر و ویدئوهای با کیفیت ایجاد کنید. البته این کار را تقریبا خیلی ها در اینستاگرام انجام می دهند، اما نکات اضافی وجود دارد که در صورت رعایت آن ها می توانید نرخ تعامل کاربران با صفحه اینستاگرام خود را چندین برابر کنید و در نتیجه ترافیک بیشتری را به سمت سایت خود هدایت کنید. این نکات شامل موارد زیر است:
☑️ دکمه های call to action لازم را در صفحه اینستاگرام خود قرار دهید.
☑️ فیلم های جذاب و کوتاه منتشر کنید و آدرس سایت خود را در کپشن آن ها بنویسید.
☑️ از تبلیغات افراد اینفلوئنسر کمک بگیرید.
☑️ چیزهای رایگانی مثل: کد تخفیف، هدایا نقدی و غیر نقدی برای افزایش تعداد فالورها به آن ها ارائه دهید.
☑️ برای هر پست از حداقل 5 هشتگ مرتبط استفاده کنید تا در جستجو هشتگ ها دیده شوید.
☑️ محتوای تولید شده توسط کاربران را در صفحه اینستاگرام خود به اشتراک بگذارید.
16- از قدرت پادکست استفاده کنید
پادکست ها محتواهای دوست داشتنی هستند که علاوه بر اینکه کاربران از آن ها استقبال می کنند، دارای تاثیر مثبت در سئو سایت نیز هستند.
یک بررسی اخیرا نشان داده است که نزدیک به 22% مردم آمریکا حداقل هفته ای یکبار به پادکست گوش می دهند. تولید پادکست علاوه بر اینکه یکی از ترفند های افزایش بازدید سایت از گوگل است، باعث افزایش آگاهی نسبت به برند تجاری شما می شود و این موضوع کم کم باعث محبوبیت برندتان می شود.
مصاحبه با افراد متخصص در حوزه ی فعالیتتان می تواند یکی از ایده های خوب برای محتوا پادکست باشد. علاوه بر این، نکات آموزشی و داستان های موفقیت افراد نیز می تواند در قالب پادکست برای کاربران آماده و در وب سایت و شبکه های اجتماعی مانند کانال تلگرام منتشر شود.
جمع بندی
روش هایی که درباره ی چگونگی افزایش بازدید سایت در این مقاله گفته شد، جزو جدید ترین تکنیک هایی بود که در این زمینه انجام می شود. روش های این مقاله قطعا به صورت پیوسته به روز رسانی می شود تا شما با جدیدترین تکنیک های این حوزه آشنا باشید. شرکت آنیز وب نیز به عنوان یک شرکت سئو در تهران آماده ارائه خدمات کامل جهت افزایش بازدید سایتتان می باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید با شماره های موجود در سایت در ارتباط باشید.
ارسال نظر